Tervola

Tervolalaisten kanssa tunnen jotain vahvaa henkistä yhteyttä. Ehkä vahva maaseutumaisuus ja peräpohjalainen meininki tekevät sen.

On hienoa, että tervolalaisille on muodostunut aivan omansa kaltainen huumorintaju ja elämänasenne. Ei tervolalaisista voi olla kuin pitämättä – ja aivan mahottoman paljon.

Esitin Lapin Kansan mielipidepalstalla vetoomuksen, että Lappi puolustaisi yhtenä joukkona synnytystoiminnan jatkumista Länsi-Pohjan keskussairaalassa. Etäisyydet muihin sairaaloihin ovat liian suuria Meri-Lapin synnyttäjille. 

Kuva: Nina Susi, Lapin Kansa

Kannanotto medialle 23.11.2017

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni muistuttaa, että Kemi-Tornion käräjäoikeuden harmillisesta hallinnollisesta yhdistymispäätöksestä huolimatta Kemissä säilyy jatkossakin käräjäoikeuden kanslia. Kemissä järjestetään edelleen käräjäoikeuden istuntoja aivan normaaliin tapaan.

Tiedote 25.10.2017, julkaistavissa heti

Kansanedustaja, Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni iloitsee tänään 25.10. eduskunnassa hyväksytystä kiinteistöverolain muutoksesta, joka mahdollistaa voimalaitosveron perimisen tuulivoimalaitoksilta. Lakimuutos hyväksyttiin äänin 151-8. Vain vasemmistoliiton eduskuntaryhmä äänesti muutosta vastaan.

Kannanotto 16.6.2017

Kansanedustaja, Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni pitää hyvänä askeleena tänään 16.6. valtiovarainministeriön lausunnoille lähettämää tuulivoimaveron lakiluonnosta.

Laki helpottaisi kuntien mahdollisuuksia periä voimalaitosveroa tuuli- ja vesivoimalaitoksilta. Tällä hetkellä Suomen yli 500 tuulivoimalasta yksikään ei ole vesi- tai ydinvoiman tavoin korkeamman verotuksen piirissä. Esitys korjaisi tilannetta.

Kannanotto 28.4.2017

Kansanedustaja, Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni näkee, että valtion on ryhdyttävä Kemin sataman syväyksen valmisteluihin Kaidin mahdollisen tehdasinvestoinnin myötä. Sipilän hallitus päätti puoliväliriihessä kohdentaa lisäbudjetin kautta rahaa meriväylien syventämiseksi.

Kansanedustaja Katri Kulmuni iloitsee kiinalaisen bioenergiayhtiö Kaidin suunnitelmasta rakentaa Kemiin jopa miljardin euron biojalostamo. Kulmunin mukaan biojalostamohanke on osoitus siitä, että Lapin rikkaista luonnonvaroista voi hyötyä koko Suomi ja että biotalous kärkihankkeena on oikeansuuntainen.

Finnairin tiistaina 8.2. ilmoittamat lentojen peruutukset useilla lentokentillä ihmetyttävät kansanedustaja Katri Kulmunia (kesk.). Finnairin ilmoituksen mukaan seuraavien viikkojen aikana perutaan nelisenkymmentä lentoa. Alkuvuoden aikana yhteensä jo sata kotimaan lentoa on peruttu. Syyksi on kerrottu odotettua suurempi sairastapausmäärä sekä lentäjien siirtyminen Norrasta Finnairiin.

Finnair teki ensimmäistä kertaa aikoihin ylijäämäisen osavuosikatsauksen. Koko vuoden tuloksen arvioidaan olevan nollan tietämillä. Se on saavutus firmalle, joka on vuodesta toiseen rämpinyt alijäämällä. Tästä hyvästä uutisesta huolimatta perjantai-iltani myös pilasi Finnair. Ei sillä, että lento olisi ollut myöhässä, vaan sillä, mitä Finnairin toimitusjohtaja uutisen yhteydessä televisiossa totesti. Käytännössä toimitusjohtaja ilmoitti haluavansa eroon alle 100 000 matkustajan kentistä. Kemi-Tornio on yksi näistä.

Useimmat kaikkein koskettavimmista kansalaispalautteista olen saanut pienituloisilta eläkeläisiltä. Tilanne on silloin hurja, jos ei oikein eläkkeellä pärjää. Oman tekemisen kautta kun jo päivätyönsä tehneet eivät asiaan sanottavasti vaikuttaa. Tunne on varmasti kova epäoikeudenmukaisuus, mikäli eläke jää kustannusten noususta jälkeen.

Paakolan pilkit starttasi päivän. Kello on kulunut ympäri eikä takkini ole vieläkään kuiva, sen verran oli märkä keli. Harmikseni en ilmeisesti tänäkään vuonna voittanut autoa. Hyvät keskstelut päihitti mennen tullen talvisään.

Kiersin Suomen Akatemian tutkimuksessa Suomen vaikutusvaltaisimmaksi ministeriksi valitun Maurin Pekkarisen ja kansanedustaja Markus Lohen kanssa. Tervakuksassa oli enemmän väkeä kuin pääministeri Stubbin vieraillessa.  Puhuimme etenkin siitä, mitä keinoja meillä on käytettävissä sen eteen, että suomalainen työ pärjää kansainvälisesti.

Muistan omasta lapsuudestaani kun Maria Kaisa piti ikäisenäni vuoden -91 vaaleissa tupaillan vanhempieni luona.

Olin silloin neljävuotias, mutta tuo vaalea nainen ja ilta jäi mieleen. Tupailta kannatti pitää, sillä Aula pääsi vaaleissa läpi.

Kiertueella lapsiasiainvaltuutettuna toimineen Maria Kaisa Aulan kanssa lauantaina 28.2.:

- YLITORNIO klo 11.00-12.30 SEO:n kahvila
- TERVOLA klo 14.30-16.30 nuorisoseuran talo

Lämpimästi tervetuloa kahvittelemaan ja keskustelemaan!

Martti Vuolukka arvioi Pohjolan Sanomissa viime eduskuntavaalien vaikutuksia Meri-Lapille .

Viime vaaleissa alue jäi kokonaan ilman omaa kansanedustajaa.

Lehden mukaan merilappilaisilla on mahdollisuus korjata viime vaalien kömmähdyksensä kahden kuukauden päästä.

 

Vanha vitsi kertoo rakennuslehden asiantuntijapalstalle kirjoittaneesta nimimerkistä ”Valoinko perustukset turhaan?”.

Kirjoittaja kyseli, saako naapurin tontille rakentaa. Tänään sama nimimerkki voisi kysyä, että saako edes omalle tontille rakentaa.

Pääsin käymään Tervolan Varejoella. Maatilayrittäjän tarina jäi ikuisesti mieleen: kananmunat, joita ei pitäisi olla edes olemassa.

Ei tässä osaa oikein itkeä eikä nauraa, sen verran paljon näitä byrokratian kukkasia on päässyt kasvamaan.

Paikkakunnalla tapahtuu

 • 9.9.2018
  kello 18-19

  Katri kiertää koko Lapin - Tervolan tilaisuus

  Tervola Tervakuksa

  Kansanedustaja Katri Kulmuni kiertää kaikki Lapin kunnat. Tule tapaamaan Katria Tervolassa! Kahvitarjoilu.

 • 26.8.2017

  Maaseudulta Käsin -messut

  Tervola Kätkävaarantie 69, 95340 Loue

  Katri mukana Tervolan perinteisillä Maaseudulta Käsin -messuilla Ammattiopisto Lappian Louen toimipisteen ympäristössä. Katri paikalla lauantaina aamupäivällä ja sunnuntaina aamupäivästä alkaen. Lisätietoja messuista: https://www.maaseudultakasin.fi/.

 • 9.7.2017
  kello 11-14.30

  Tervolan kunta 150 vuotta

  Tervola Lapinniemen koulu

  Katri mukana Tervolan kunnan 150-vuotisjuhlavuoden päätapahtumassa.

 • 21.5.2017
  kello 12-15 (11-12 lounas)

  Keskustan Peräpohjolan piirin vuosikokous

  Tervola Tervolan Nuorisoseura, Seurantie

  Puolueen varapuheenjohtaja Katri osallistuu Peräpohjolan piirikokoukseen.

 • 12.9.2016
  kello 17-18

  Yleisötilaisuus Tervolassa

  Tervola Neste

  Katri kiertää kaikki Lapin kunnat - tule keskustelemaan! Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

 • 14.11.2015
  kello 13-14

  Katri tavattavissa Tervolan Tervakuksassa

  Tervola Siltatie 1

  Kansanedustaja kiertää - tule juttelemaan! Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

 • 12.9.2015

  Keskustanaisten Peräpohjolan piirin 70-vuotisjuhla

  Keskustanaisten Peräpohjolan piiri juhlii 70-vuotisjuhlavuoden merkeissä järjestäen koko perheen yhteisen päivän la 12.9. Tervolan Törmävaaran leirikeskuksessa os. Leiritie 11, Varejoki, klo 11–17. Mukana ex-kansanedustaja Maria Kaisa Aula ja kansanedustaja Katri Kulmuni. Lapsille järjestettyä toimintaa. Päivä aloitetaan yhteisellä lounaalla klo 11 (maksuton).

 • 29.8.2015

  Maaseudulta Käsin -messut

  Katri osallistuu Maaseudulta Käsin -messuille Tervolan Louella, ammattiopisto Lappian toimipaikassa lauantaina 29.8. Messut ovat avoinna myös sunnuntaina 30.8.

 • 8.4.2015
  kello 12.30

  Tervolan lukion paneeli

  Tervola Tervolan lukio

  Katri mukana lukion paneelissa. Tervetuloa kaikki seuraamaan!

 • 28.3.2015
  kello 10.00-14.00

  Katri Paakkolan pilkeillä, Tervolassa

  Katri on mukana Tervolassa, Paakkolan pilkeillä, Keskustan teltalla. Tule jututtamaan ja evästämään tyttöä matkalla eduskuntaan. Mukana tietenkin myös huippusuosittuja Katrin ilmapalloja!

  Kuntalaisten mielipiteet

 • Markku Alatalo

  Markku Alatalo

  Tervola Kunnanvaltuuston pj, ase- ja elektroniikkakorjaamon osastopäällikkö

  ”Asioita on paljon, jotka ovat saaneet minut vakuuttumaan siitä, että Katri on seutukuntamme kannalta ylivoimainen ehdokas.

  Katrissa yhdistyy nuoruus, älykkyys, rehellisyys, avarakatseisuus ja ennenkaikkea Katri ottaa huomioon maakuntamme asiat ja ihmiset, sekä edunvalvonnan kokonaisuutena, eikä pelkästään taajamakeskeisenä. Lappi ja Meri-Lappi tarvitsevat juuri hänenlaistaan edustajaa!

  Edellisissä vaaleissa olin Simoskan Mikan tukijoukoissa ja kierrellessämme maakuntaa tulin myös vakuuttuneeksi siitä, että Katri oli epäitsekkäin ehdokas joka silloin mukana oli. Hänen ajatuksensa ja aatteensa on varmasti ennen muissa ja muiden hyvinvoinnissa kun omassa.”

 • Maria Kaisa Aula

  Maria Kaisa Aula

  Tervola Entinen lapsiasianvaltuutettu ja pitkäaikainen kansanedustaja

  ”Olin Katrin kanssa kampanjatilaisuuksissa Tervolassa ja Ylitorniolla.  Se oli mukava kokemus. Katri on innokas ja sanavalmis nuori, jolla on hyvät verkostot maakunnassa ja pääkaupungissakin. Hän osaa kohdata ihmisiä ja selvittää asioita Lapin kannalta.

  Hänestä tulee aikaansaava edustaja Arkadianmäelle!”