Katri kiertää ja kuuntelee: tervetuloa keskustelemaan Meri-Lapin tulevaisuudesta

6.1.2015

Varakansanedustaja, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Katri Kulmuni liikkeellä:

  • To 15.1. klo 18.00 Torniossa Lautamaan kylätalolla os. Lautamaantie 1243.
  • La 17.1. klo 10.00-11.30 Kemissä Aamukahvilla Iiris Cafe os. Marina Takalon katu 3
  • La 17.1. klo 13.00-15.00 Torniossa Karungin kylätalolla.
  • Su 18.1. klo 13.00-15.00 Torniossa Torniolaakson maakuntamuseossa, Kohtaamisia rajalla-näyttely tutuksi Katrin kanssa
  • Ti 20.1. klo 19.00 alkaen Tervolassa Varejoen py:n sääntömääräisessa kokouksessa Karoliinan ja Markku Rannan luona os. Sivakkajoentie 382.
  • Ke 21.1. klo 16.30-18.00 Ylitorniolla Kahvila Scanburgerissa.

Tervetuloa tapaamaan, keskustelemaan, kahvittelemaan Katrin kanssa!

Lisää paikkakunnasta: Tornio, Kemi, Tervola, Ylitornio


Hallituksen lakiesitys raskaan kuorma-autoliikenteen tienkäyttömaksusta eli vinjetistä etenee valtioneuvoston 19.12. tekemän päätöksen mukaisesti eduskuntakäsittelyyn. Kansanedustaja ja keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni on tyytyväinen, että tämä hallitusohjelmaan kirjattu hanke nytkähti pitkän viivytyksen jälkeen eteenpäin.

- On käsittämätöntä, että valtiovarainministeriöltä kesti kolme vuotta saada esitys ylipäänsä lausuntokierrokselle ja että päätöstä piti odottaa vuoden loppuun, Kulmuni sanoo.

Tiedote 21.11.2019

Liikenne- ja viestintäministeriö on tehnyt päätöksen tie- ja rautatieverkoston kunnossapitoa määrittävistä valtakunnallisista hoitoluokituksista. Kansanedustaja, keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni pitää tärkeänä, että koko valtatie 21 Torniosta Kilpisjärvelle kuuluu korkeimpaan kategoriaan pääteiden hoitoluokituksessa.

Tornion terästehdas on kiertotalouden paraatiesimerkki. Kaikki tehtaan tuotteet on tehty 70-90 prosenttisesti kierrätetyistä materiaaleista. Teräs on käyttönsä jälkeen taas täysin kierrätettävissä. 

Myyntiin Meri-Lapista lähtee maailman laadukkainta ruostumatonta terästä. 

Terästä tarvitaan moniin modernin maailman keskeisimpiin rakennelmiin: siltoihin, valtamerilaivoihin, pilvenpiirtäjiin ja muihin.

Myös uusiutuvan energian läpimurto, tuulivoima ja aurinkoenergia, tarvitsee toteutuakseen terästä.

Tiedote medialle 1.11.2018

Metsähallitus on tehnyt päätöksensä luontopalveluille kansallispuistojen ja retkeilyalueiden korjausvelan paikkaamiseksi esitetyistä lisärahoista. Lapin osalta palvelurakenteen kehittämiseen ja korjaamiseen on tulossa rahaa Napapiirin retkeilyalueelle, Auttikönkään luonnonsuojelualueelle sekä Pallas–Yllästunturin ja Urho Kekkosen kansallispuistoihin

Viestintävirasto on pyytänyt televisio-ohjelmistojen jakelussa toimivaa Digita Oy:tä toimittamaan tarkemman analyysin Kemin alueen televisiovastaanoton ongelmista. Näin kertoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) vastauksessaan keskustan kansanedustaja Katri Kulmunin kirjalliseen kysymykseen Kemin ja Keminmaan alueella ilmenneistä television näkyvyysongelmista.