Maria Kaisa Aula vauhditti Katrin kampanjaa Tervolassa

28.2.2015

Muistan omasta lapsuudestaani kun Maria Kaisa piti ikäisenäni vuoden -91 vaaleissa tupaillan vanhempieni luona.

Olin silloin neljävuotias, mutta tuo vaalea nainen ja ilta jäi mieleen. Tupailta kannatti pitää, sillä Aula pääsi vaaleissa läpi.

Tervolalaislähtöinen Maria Kaisa Aula vauhditti kampanjaani Tervolan Nuorisoseuralla.

Yhteiskunnallisten asioiden pohtimisen lomassa muistelin omasta lapsuudestaan kohtaamistaan Aulan kanssa. Muistan kun Maria Kaisa piti ikäisenäni vuoden -91 vaaleissa tupaillan vanhempieni luona. Olin silloin neljävuotias, mutta tuo vaalea nainen ja ilta jäi mieleen. Tupailta kannatti pitää, sillä Aula pääsi vaaleissa läpi.

Tervolan tilaisuudessa puhutti etenkin hallituksen suurhankkeet, kuntarakenneuudistus ja terveydenhuoltouudistus. Suurhankkeissa näkyy sanelu ylhäältä alas. Tähän hankkeet myös kaatuivat. Kansanvalta toimi siinä mielessä, että maakunnista lähtenyt kova vastustus sai hallituksen perääntymään.

Etenkin kuntauudistus oli poliittisesti päätetty ja alan asiantuntijat sivuutettiin. Ajatuksena oli saada säästöjä aikaiseksi keskittämällä palvelut suurempiin keskuksiin ja karsimalla niitä maaseudulta.

Koulu- ja terveydenhuoltopalveluja tarvitaan kuitenkin koko maassa, mikäli Suomessa halutaan luonnonvaroja jatkossakin hyödyntää. Tämä on syy minkä takia olen politiikkaan alun perin lähtenytkin.

Myös koulutus puhututti. Pieniä kuntia uhkaa lukioverkon karsiminen. Tällä toisi painetta myös yläkoulujen lopettamiseen, koska yhä useammin samat opettajat toimivat sekä lukiossa että yläkoulussa. Tätä ei ole vielä Helsingissä ymmärretty. On päivän selvää, että tämän kierteen haluamme kaikin voimin torjua.

 

Lisää paikkakunnasta: Tervola


Tiedote medialle 1.11.2018

Metsähallitus on tehnyt päätöksensä luontopalveluille kansallispuistojen ja retkeilyalueiden korjausvelan paikkaamiseksi esitetyistä lisärahoista. Lapin osalta palvelurakenteen kehittämiseen ja korjaamiseen on tulossa rahaa Napapiirin retkeilyalueelle, Auttikönkään luonnonsuojelualueelle sekä Pallas–Yllästunturin ja Urho Kekkosen kansallispuistoihin

Sain heinäkuun alussa tiedon, että Oulaskankaan poikkeuslupa synnytystoiminnan jatkamiseksi olisi etenemässä, mutta Kemin ei. Hylky olisi tulossa ja paperit olivat jo valmiina.

Ministeriön kielteinen suhtautuminen pieniin synnytyssairaaloihin oli tiedossa, on ollut jo vuosia. Kemissä on Suomen pienin synnytyslaitos eikä se näytä mahtuvan joidenkin virkamiesten karttaharjoituksiin.

Tässä on vain yksi mutta. Meidän merilappilaisten mielestä synnäri sattuu olemaan myös Suomen parhaimpia. Sille on olemassa tilastollista ja tieteellistä selkänojaa.

Keskustan lappilainen kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Katri Kulmuni on iloinen ja helpottunut päätöksestä, jonka mukaan sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle poikkeusluvan synnytysten jatkamiselle Länsi-Pohjan keskussairaalassa

Esitin Lapin Kansan mielipidepalstalla vetoomuksen, että Lappi puolustaisi yhtenä joukkona synnytystoiminnan jatkumista Länsi-Pohjan keskussairaalassa. Etäisyydet muihin sairaaloihin ovat liian suuria Meri-Lapin synnyttäjille. 

Kuva: Nina Susi, Lapin Kansa

Kannanotto medialle 23.11.2017

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni muistuttaa, että Kemi-Tornion käräjäoikeuden harmillisesta hallinnollisesta yhdistymispäätöksestä huolimatta Kemissä säilyy jatkossakin käräjäoikeuden kanslia. Kemissä järjestetään edelleen käräjäoikeuden istuntoja aivan normaaliin tapaan.