Kannanotto: Eikö lentoyhtiö osaa varautua influenssakauteen?

9.2.2016

Finnairin tiistaina 8.2. ilmoittamat lentojen peruutukset useilla lentokentillä ihmetyttävät kansanedustaja Katri Kulmunia (kesk.). Finnairin ilmoituksen mukaan seuraavien viikkojen aikana perutaan nelisenkymmentä lentoa. Alkuvuoden aikana yhteensä jo sata kotimaan lentoa on peruttu. Syyksi on kerrottu odotettua suurempi sairastapausmäärä sekä lentäjien siirtyminen Norrasta Finnairiin.

- Peruutukset vaikuttavat tuhansiin ihmisiin ja tulevat juuri kesken parhaan talvimatkailusesongin. Tämä on haitaksi alueiden matkailulle ja taloudelle. On mielestäni riittämätöntä varautumista yhtiön puolelta, jos ei pystytä selviytymään talven flunssakaudesta ilman laajamittaisia lentojen peruutuksia, Kulmuni sanoo.

Finnair kertoi peruuttavansa lentoja etukäteen, jotta se voi varmistaa muiden lupaamiensa yhteyksien luotettavuuden. Kulmunin mielestä lentojen peruutuksilla on ikäviä sivuvaikutuksia. 

- Laajamittaiset lentojen peruutukset luovat epävarmuutta pienten lentokenttien toimintaan ja vaikuttavat niin, että esimerkiksi Kemi-Tornion ja Helsingin väliä matkustavat ohjautuvat yhä herkemmin suoraan lähimmille kentille Rovaniemelle ja Ouluun. Kun lentokenttien toimintaa koetetaan kehittää, tuntuu varsin erikoiselta, että yhtiön puolelta ajaudutaan toistuviin lentojen perumisiin, milloin laitevikaan ja milloin henkilöstövajaukseen vedoten, Kulmuni toteaa.

Kulmuni toivoo Finnairin ratkaisevan ongelman pikimmiten. Hänen mukaansa ei voida ajatella, että lentoja peruttaisiin pitkiltäkin jaksoilta työntekijäpulan takia.

Lisätietoja: Katri Kulmuni, 044 255 903, katri.kulmuni@eduskunta.fi

Lisää paikkakunnasta: Kemi, Tornio, Simo, Tervola


Tiedote 27.2.2019

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni on jättänyt asianomaisen ministerin vastattavaksi kirjallisen kysymyksen, jossa hän kysyy hallituksen toimista Kemi-Tornion ja Helsingin välisten lentovuorojen turvaamiseksi.

Eilen uutisoitiin Finnairin päätöksestä lopettaa Kemi-Tornio-lentokentän neljästä edestakaisessa vuorosta yksi. Aamuvuoron lopettaminen on vakava isku Meri-Lapin liikematkustajille. 

- Kuluneiden vuosien aikana Kemi-Tornion lentovuorot ovat tuplaantuneet. Tämä on antanut varmuutta ja vakiintumista, kun vuoroja on lisätty. Aamuvuoron lopettaminen on erittäin vaikea isku alueen vientiyrityksille. Finnairin on muokattava lentoaikataulujaan siten, että jatkossakin Kemi-Torniosta on aamulento Helsinkiin, kansanedustaja sanoo. 

Eduskuntavaaleihin on enää vajaa kaksi kuukautta! On tullut aika avata kampanja. Kampanjan starttitilaisuudet Tornionlaaksossa (Tornio, Pello ja Ylitornio) viikonloppuna 16.-17.2.  Ajattelimme, että mennään hyvällä mielin, mutta huolet kuullen - ja tiukasti tulevaan katsoen. Olet erittäin lämpimästi tervetullut!

Katri Kulmuni

Hallituksen lakiesitys raskaan kuorma-autoliikenteen tienkäyttömaksusta eli vinjetistä etenee valtioneuvoston 19.12. tekemän päätöksen mukaisesti eduskuntakäsittelyyn. Kansanedustaja ja keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni on tyytyväinen, että tämä hallitusohjelmaan kirjattu hanke nytkähti pitkän viivytyksen jälkeen eteenpäin.

- On käsittämätöntä, että valtiovarainministeriöltä kesti kolme vuotta saada esitys ylipäänsä lausuntokierrokselle ja että päätöstä piti odottaa vuoden loppuun, Kulmuni sanoo.

Tiedote 21.11.2019

Liikenne- ja viestintäministeriö on tehnyt päätöksen tie- ja rautatieverkoston kunnossapitoa määrittävistä valtakunnallisista hoitoluokituksista. Kansanedustaja, keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni pitää tärkeänä, että koko valtatie 21 Torniosta Kilpisjärvelle kuuluu korkeimpaan kategoriaan pääteiden hoitoluokituksessa.