Kannanotto: Eikö lentoyhtiö osaa varautua influenssakauteen?

9.2.2016

Finnairin tiistaina 8.2. ilmoittamat lentojen peruutukset useilla lentokentillä ihmetyttävät kansanedustaja Katri Kulmunia (kesk.). Finnairin ilmoituksen mukaan seuraavien viikkojen aikana perutaan nelisenkymmentä lentoa. Alkuvuoden aikana yhteensä jo sata kotimaan lentoa on peruttu. Syyksi on kerrottu odotettua suurempi sairastapausmäärä sekä lentäjien siirtyminen Norrasta Finnairiin.

- Peruutukset vaikuttavat tuhansiin ihmisiin ja tulevat juuri kesken parhaan talvimatkailusesongin. Tämä on haitaksi alueiden matkailulle ja taloudelle. On mielestäni riittämätöntä varautumista yhtiön puolelta, jos ei pystytä selviytymään talven flunssakaudesta ilman laajamittaisia lentojen peruutuksia, Kulmuni sanoo.

Finnair kertoi peruuttavansa lentoja etukäteen, jotta se voi varmistaa muiden lupaamiensa yhteyksien luotettavuuden. Kulmunin mielestä lentojen peruutuksilla on ikäviä sivuvaikutuksia. 

- Laajamittaiset lentojen peruutukset luovat epävarmuutta pienten lentokenttien toimintaan ja vaikuttavat niin, että esimerkiksi Kemi-Tornion ja Helsingin väliä matkustavat ohjautuvat yhä herkemmin suoraan lähimmille kentille Rovaniemelle ja Ouluun. Kun lentokenttien toimintaa koetetaan kehittää, tuntuu varsin erikoiselta, että yhtiön puolelta ajaudutaan toistuviin lentojen perumisiin, milloin laitevikaan ja milloin henkilöstövajaukseen vedoten, Kulmuni toteaa.

Kulmuni toivoo Finnairin ratkaisevan ongelman pikimmiten. Hänen mukaansa ei voida ajatella, että lentoja peruttaisiin pitkiltäkin jaksoilta työntekijäpulan takia.

Lisätietoja: Katri Kulmuni, 044 255 903, katri.kulmuni@eduskunta.fi

Lisää paikkakunnasta: Kemi, Tornio, Simo, Tervola


Hallituksen lakiesitys raskaan kuorma-autoliikenteen tienkäyttömaksusta eli vinjetistä etenee valtioneuvoston 19.12. tekemän päätöksen mukaisesti eduskuntakäsittelyyn. Kansanedustaja ja keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni on tyytyväinen, että tämä hallitusohjelmaan kirjattu hanke nytkähti pitkän viivytyksen jälkeen eteenpäin.

- On käsittämätöntä, että valtiovarainministeriöltä kesti kolme vuotta saada esitys ylipäänsä lausuntokierrokselle ja että päätöstä piti odottaa vuoden loppuun, Kulmuni sanoo.

Tiedote 21.11.2019

Liikenne- ja viestintäministeriö on tehnyt päätöksen tie- ja rautatieverkoston kunnossapitoa määrittävistä valtakunnallisista hoitoluokituksista. Kansanedustaja, keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni pitää tärkeänä, että koko valtatie 21 Torniosta Kilpisjärvelle kuuluu korkeimpaan kategoriaan pääteiden hoitoluokituksessa.

Tornion terästehdas on kiertotalouden paraatiesimerkki. Kaikki tehtaan tuotteet on tehty 70-90 prosenttisesti kierrätetyistä materiaaleista. Teräs on käyttönsä jälkeen taas täysin kierrätettävissä. 

Myyntiin Meri-Lapista lähtee maailman laadukkainta ruostumatonta terästä. 

Terästä tarvitaan moniin modernin maailman keskeisimpiin rakennelmiin: siltoihin, valtamerilaivoihin, pilvenpiirtäjiin ja muihin.

Myös uusiutuvan energian läpimurto, tuulivoima ja aurinkoenergia, tarvitsee toteutuakseen terästä.

Tiedote medialle 1.11.2018

Metsähallitus on tehnyt päätöksensä luontopalveluille kansallispuistojen ja retkeilyalueiden korjausvelan paikkaamiseksi esitetyistä lisärahoista. Lapin osalta palvelurakenteen kehittämiseen ja korjaamiseen on tulossa rahaa Napapiirin retkeilyalueelle, Auttikönkään luonnonsuojelualueelle sekä Pallas–Yllästunturin ja Urho Kekkosen kansallispuistoihin

Viestintävirasto on pyytänyt televisio-ohjelmistojen jakelussa toimivaa Digita Oy:tä toimittamaan tarkemman analyysin Kemin alueen televisiovastaanoton ongelmista. Näin kertoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) vastauksessaan keskustan kansanedustaja Katri Kulmunin kirjalliseen kysymykseen Kemin ja Keminmaan alueella ilmenneistä television näkyvyysongelmista.