Kolari

Kolarilla on komea vaakuna ja äärimmäisen hienot joki- ja tunturimaisemat. Ei ihme, että Ylläs vetää puoleensa. Niin on käynyt myös minulla. Syksyä talvea tulee Ylläksellä Lapin luonnosta nautittua.

Hallituksen lakiesitys raskaan kuorma-autoliikenteen tienkäyttömaksusta eli vinjetistä etenee valtioneuvoston 19.12. tekemän päätöksen mukaisesti eduskuntakäsittelyyn. Kansanedustaja ja keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni on tyytyväinen, että tämä hallitusohjelmaan kirjattu hanke nytkähti pitkän viivytyksen jälkeen eteenpäin.

- On käsittämätöntä, että valtiovarainministeriöltä kesti kolme vuotta saada esitys ylipäänsä lausuntokierrokselle ja että päätöstä piti odottaa vuoden loppuun, Kulmuni sanoo.

Tiedote 21.11.2019

Liikenne- ja viestintäministeriö on tehnyt päätöksen tie- ja rautatieverkoston kunnossapitoa määrittävistä valtakunnallisista hoitoluokituksista. Kansanedustaja, keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni pitää tärkeänä, että koko valtatie 21 Torniosta Kilpisjärvelle kuuluu korkeimpaan kategoriaan pääteiden hoitoluokituksessa.

Tiedote medialle 1.11.2018

Metsähallitus on tehnyt päätöksensä luontopalveluille kansallispuistojen ja retkeilyalueiden korjausvelan paikkaamiseksi esitetyistä lisärahoista. Lapin osalta palvelurakenteen kehittämiseen ja korjaamiseen on tulossa rahaa Napapiirin retkeilyalueelle, Auttikönkään luonnonsuojelualueelle sekä Pallas–Yllästunturin ja Urho Kekkosen kansallispuistoihin

Keskustan varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Katri Kulmuni kiittää maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) sitkeää työtä EU:n maatalous- ja kalastusneuvostossa Itämeren kalastuskiintiöihin vaikuttamiseksi ja lohen salakalastuksen kitkemiseksi.

Tornionjoki on Euroopan pisin vapaana virtaava joki. Euroopan pohjoislaidalla Suomi ja Ruotsi saavat monien muiden hienojen asioiden ohella olla myös lohen kotivaltioita. Joka kesä sisukkaat kalat uivat vastavirtaan huiman matkan kutemaan kotijokeensa Tornionlaaksoon.

Kala-asiat herättävät tunnetusti kiistoja kansainvälisiä areenoita myöten. Kalastus on monien rannikkovaltioiden suurimpia elinkeinoja. Lohi on meille hyvin arvokas paitsi ympäristöllisesti myös taloudellisesti.

EU-komission uusi ehdotus Itämeren lohikiintiöksi on huomattavasti Kansainvälisen merentutkimusneuvoston ICES:n tieteellisiä suosituksia suurempi. Ehdotus nostaisi lohen kokonaiskiintiötä jopa 65 prosenttia 105 000 loheen. 

- Kysymys on Euroopan pohjoisimmille maille Ruotsille ja Suomelle erittäin tärkeä eikä maiden pidä hyväksyä komission ehdotusta kasvattaa lohenkalastuksen kiintiötä, toteaa Kulmuni.

Kannanotto 19.12.2017, vapaa julkaistavaksi

Kansanedustaja, Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni pitää Kolarin uusia junavuoroja Lapin kannalta mahtavana uutisena. Valtioneuvosto teki 19.12. päätöksen VR:n ostoliikenteen lisämäärärahoista, joilla hankitaan muun muassa kaksi viikoittaista lisävuoroa Helsingin ja Kolarin välille 18.6.2018 alkaen joulukuun 2018 alkuun.

Yllättäen keskusteluun lähtenyt VR:n ostoliikennereittien henkilöliikenteen avaaminen kilpailulle vaatii laajan poliittisen keskustelun.


-    Tähän liittyy syviä ideologisia kysymyksiä etenkin keskustalaisille. Loppuviimein on kysymys koko maan asuttuna pitämisestä ja tasa-arvoisista palveluista. Lyhyiden säästöjen tavoittelulla ei pidä romuttaa koko järjestelmää, Kulmuni sanoo. 

Vierailun Rovaniemen Autissa ja Vanttauskoskella. Puheeksi nousi sähkön hinta. Huoli on aito ja hinnat uhkaavat nousta entisestään sähköverkon maahankaivamisen vuoksi.

Vanha vitsi kertoo rakennuslehden asiantuntijapalstalle kirjoittaneesta nimimerkistä ”Valoinko perustukset turhaan?”.

Kirjoittaja kyseli, saako naapurin tontille rakentaa. Tänään sama nimimerkki voisi kysyä, että saako edes omalle tontille rakentaa.

Kävimme tutustumassa vasta avattuun uudistettuun maakuntamuseoomme. Voin suositella aivan kaikille.

Ilman opastustakin historiamme avautuu elävästi, mutta mikäli saatavilla on opastettu kierros, niin siihen kannattaa ehdottomasti panostaa. 

Mieleen jäi etenkin 1700-luvun äärimmäiset vaikeat ajat, joista kuitenkin noustiin.

Paikkakunnalla tapahtuu

 • 29.3.2019
  kello 15-17

  Kolarin Salen piha

  Kolari Jokijalantie 2, 95900 Kolari
 • 21.3.2019
  kello 11-12

  Jounin Kauppa

  Kolari Kolari
 • 16.3.2019
  kello 17-18

  Kolarin kunnallisjärjestön kokous

  Katri mukana Kolarin Keskustan kokouksessa.

 • 8.9.2018
  kello 16-17

  Katri kiertää koko Lapin - Kolarin tilaisuus

  Kolari Wood Jewel Café

  Kansanedustaja Katri Kulmuni kiertää kaikki Lapin kunnat. Tule tapaamaan Katria Kolarissa! Kahvitarjoilu.

 • 11.9.2016
  kello 18-19

  Yleisötilaisuus Kolarissa

  Kolari Eight Seasons Cafe

  Katri kiertää kaikki Lapin kunnat - tule keskustelemaan! Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

 • 20.3.2016
  kello 19-20

  Katri Kolarin koulukeskuksessa

  Katri osallistuu pääministeri Juha Sipilän yleisötilaisuuteen Kolarin koulukeskuksessa

 • 26.7.2015

  Keskustan Peräpohjolan piirin kesäjuhla

  Katri osallistuu Keskustan Peräpohjolan piirin kesäjuhlaan Äkäslompolon Kellokkaassa.

 • 15.4.2015
  kello 9-10

  Katrin jokivarren kärkkärikestit Kolarissa

  Kolari S-Market Kolari

  Lämpimästi tervetuloa jututtamaan - Katrin kärkkärikestit ja lapsille ilmapalloja.

 • 23.3.2015
  kello 14-15

  Janne Seurujärven kanssa Kolarin Eight Season's Cafella

  Kolari Eight Season Cafe / Wood Jewel

  Lämpimästi tervetuloa kahvittelemaan ja pohtimaan maan asioista yhdessä Jannen ja minun kanssa.

 • 9.3.2015
  kello 13.30-14.30

  Kolari ja Seasons Cafe eli Wood Jewel

  Kolari Season's Café c/o Wood Jewel

  Lämpimästi tervetuloa vaihtamaan kuulumisia Katrin kanssa. Tule evästämään Katria Kolarin terveisillä Helsinkiin.

  Kuntalaisten mielipiteet

 • Mikko Rundgren

  Mikko Rundgren

  Kolari Asemapäällikkö evp

  "Kävin kuuntelemassa Katrin puhetta vuoden 2011 eduskuntavaalien kiertueella. Katsottiin vaimon kanssa, että tuosta saattaa tulla tosi tyär!"