Kulmuni haluaa Suomelle poikkeuksen EU:n asedirektiiviin

16.12.2015

Kansanedustaja, suuren valiokunnan jäsen Katri Kulmuni (kesk.) on tyytyväinen eduskunnan suuren valiokunnan tänään antamaan lausuntoon Suomen kannasta EU:n asedirektiivin muutokseen. Komission muutosehdotukseen sisältyy tiukennuksia ja tarkennuksia muun muassa kiellettyjen aseiden määritelmiin, direktiivin soveltamisalaan, aselupiin ja viranomaisten väliseen tietojenvaihtoon.

Lue lisää
Katri Kulmuni valittu Suomen YK-liiton puheenjohtajaksi

8.12.2015

Keskustan kansanedustaja Katri Kulmuni on YK-liiton syyskokouksessa 8.12. valittu Suomen YK-liiton puheenjohtajaksi vuosille 2016-2017. Kulmuni on toiminut YK-liiton varapuheenjohtajana kaksi vuotta ja seuraa puheenjohtajan tehtävässä sosialidemokraattien kansanedustaja Ilkka Kantolaa (puheenjohtajana v. 2014-2015).

Lue lisää
Katri Kulmuni valittu Suomi-Venäjä-Seuran puheenjohtaksi

28.11.2015

Suomi-Venäjä-Seuran valtuusto on 28.11. kokouksessaan valinnut kansanedustaja Katri Kulmunin (kesk.) seuran puheenjohtajaksi vuosille 2015–2017. Suomi-Venäjä-Seura on Suomen ja Venäjän välillä kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen yhteistyötä sekä kulttuuri-, ympäristö- ja taloudellisia suhteita rakentava järjestö.

Lue lisää
Turvaa EU:sta?

27.11.2015

Ranska pyysi Pariisin 13.11. terrori-iskujen jälkimainingeissa – ensimmäistä kertaa EU:n historiassa – sovellettavaksi Lissabonin sopimukseen kirjatun keskinäisen avunannon vaatimusta eli ns. turvatakuita.

Lue lisää
Koulutuksella terrorismin kimppuun

18.11.2015

Perjantaina ennen nukkumaanmenoa tein perinteiset uutissurffaukset. Ajattelin pikaisesti katsoa, mitä maailmalla oli tapahtunut. Sen jälkeen olikin vaikea saada unen päästä kiinni.

Koko Eurooppa järkyttyi Pariisin terrori-iskusta. Surun vallassa uutisia lukiessani huomasin ajattelevani, että olen nähnyt tämän ennenkin. Ei kai taas.

Lue lisää
Seutukaupungit väliinputoajina

5.11.2015

Kun puhutaan maakunnista ja niiden kehittämisestä, on painopiste helposti maakuntien keskuskaupungeissa. Maakuntakeskukset ovat aluekehityksen vetureita, hallintokeskuksia ja korkeakoulukaupunkeja, jotka vetävät koulutettua väestöä.

Lue lisää
Suoraan kansainvälisille kentille

4.11.2015

Finnair teki ensimmäistä kertaa aikoihin ylijäämäisen osavuosikatsauksen. Koko vuoden tuloksen arvioidaan olevan nollan tietämillä. Se on saavutus firmalle, joka on vuodesta toiseen rämpinyt alijäämällä. Tästä hyvästä uutisesta huolimatta perjantai-iltani myös pilasi Finnair. Ei sillä, että lento olisi ollut myöhässä, vaan sillä, mitä Finnairin toimitusjohtaja uutisen yhteydessä televisiossa totesti. Käytännössä toimitusjohtaja ilmoitti haluavansa eroon alle 100 000 matkustajan kentistä. Kemi-Tornio on yksi näistä.

Lue lisää
Kulmuni: Pohjoismainen kansalaisuus EU-kansalaisuuden rinnalle

28.10.2015

Kansanedustaja Katri Kulmuni (kesk.) haluaa, että Pohjoismaissa otetaan käyttöön pohjoismainen kansalaisuus. Kulmuni on parhaillaan Pohjoismaiden neuvoston yleisistunnossa Reykjavikissa. Pohjoismaiden neuvoston Keskiryhmä on tehnyt aloitteen, jossa esitetään, että pohjoismainen kansalaisuus tulisi Pohjoismaiden hallitusten agendalle.

Lue lisää
Edistys ja köyhän asia

21.10.2015

Sain kansa­lais­pa­laut­teen, jonka viimeinen rivi kuului: älä unohda köyhän asiaa. Koin samaan aikaan kannustusta, luottamusta ja itse­tut­kis­telua. Voisinko unohtaa?

Lue lisää
Suuret yliopistot eivät ole menestyksen tae

15.10.2015

Maakuntien korkeakouluilla on alueilleen suuri merkitys niin tieteen, kulttuurin kuin elinkeinoelämänkin näkökulmasta. Ne ovat olleet monella tapaa aluekehityksen vetureita, eikä ole mitään syytä olettaa, etteikö näin olisi jatkossakin.

Pienillä yliopistoilla on myös muuta kansallista merkitystä. Esimerkiksi Lapin yliopisto kouluttaa lähes neljänneksen Suomen juristeista ja kolmanneksen taideteollisen alan korkeakoulutetuista.

Puhtaasti määrällisesti arvioituna Hankenin, Lapin yliopiston ja Vaasan yliopiston julkaisutehokkuus suhteessa rahoitukseen on korkein ja suurimpien yliopistojen julkaisutehokkuus heikoin.

Lue lisää
TET-harjoittelussa eduskunnassa

12.10.2015

Rovaniemeläinen Ounasjoen peruskoulun 9. luokan oppilas Martta Ollila oli kansanedustaja Katri Kulmunilla TET-harjoittelussa eduskunnassa 28.9.-2.10.2015. Tässä Martta kirjoittaa TET-viikon kokemuksistaan.

Lue lisää
Kansanedustaja Kulmuni: Raideliikenteen avaaminen kilpailulle riski Lapille ja Itä-Suomelle

6.10.2015

Yllättäen keskusteluun lähtenyt VR:n ostoliikennereittien henkilöliikenteen avaaminen kilpailulle vaatii laajan poliittisen keskustelun.


-    Tähän liittyy syviä ideologisia kysymyksiä etenkin keskustalaisille. Loppuviimein on kysymys koko maan asuttuna pitämisestä ja tasa-arvoisista palveluista. Lyhyiden säästöjen tavoittelulla ei pidä romuttaa koko järjestelmää, Kulmuni sanoo. 

Lue lisää
Pohjois-Suomen kansainvälisiä raideyhteyksiä kehitettävä

5.10.2015

Kansanedustaja Katri Kulmuni on jättänyt kirjallisen kysymyksen Pohjois-Suomen raideyhteyksien kehittämisestä. Kulmuni kysyy liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriltä, minkälaisiin toimiin hallitus ryhtyy Keminmaa-Haaparanta-välin sähköistämiseksi, Kolarin radan sähköistämiseksi sekä Salla-Katalahti-radan kehittämiseksi.

Lue lisää
Pienipalkkaisista naisista

30.9.2015

Käsi ylös, kuinka moni teistä uskoo, että pienipalkkaisilta, usein julkisella sektorilla työskenteleviltä naisilta leikkaaminen nostaa Suomen suosta? Aivan, ei nouse minunkaan käsi.

Lue lisää
Kulmuni: Järjestelykeskukselle sisäministeriön turvatakuut

18.9.2015

Valtioneuvosto teki istunnossaan 17.9. päätöksen väliaikaisen järjestelykeskuksen perustamisesta. Maahanmuuttovirasto valmistelee keskuksen avaamista Tornioon.

Järjestelykeskuksen perustaminen keskusteluttaa paikallisia. Turvallisuudesta pitää huolehtia. Sisäministeri Petteri Orpo ja kansliapäällikkö Päivi Nerg ovat luvanneet sisäministeriöltä kaiken järjestelykeskuksen vaatiman avun ja turvan Tornioon. Lupaus on paikallisten turvallisuuden tunteen kannalta välttämätöntä.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Valoisa, asioista selvää ottava ja tulevaisuuteen uskova Katrimme."