Katri Kulmuni osallistuu tasavallan presidentin Kultaranta-keskusteluihin

14.6.2015

Kansanedustaja Katri Kulmuni osallistuu tänään sunnuntaina 14.6. alkaneisiin tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimiin ulko- ja turvallisuuspoliittisiin Kultaranta-keskusteluihin. Keskustelut järjestetään kolmatta kertaa.

Lue lisää
Katri Kulmuni arktisen alueen parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunnan johtoon

11.6.2015

Kansanedustaja Katri Kulmuni (kesk.) on valittu johtamaan arktisen alueen parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskuntaa. Arktiseen parlamentaarikkokonferenssiin osallistuu kansanedustajia kahdeksasta kansallisesta parlamentista (Pohjoismaista, Kanadasta, Venäjältä ja Yhdysvalloista) sekä Euroopan parlamentista.  Lisäksi pysyviä osanottajia ovat arktisen alueen alkuperäiskansoja edustavat järjestöt. Konferenssi kokoontuu joka toinen vuosi. Kokousten välillä työtä johtaa kymmenjäseninen pysyvä komitea. Suomella on pysyvässä komiteassa yksi edustaja ja yksi varajäsen, jotka valtuuskunta valitsee keskuudestaan.

Lue lisää
Iiris Jakola aloittanut kansanedustaja Katri Kulmunin avustajana

5.6.2015

Kansanedustaja Katri Kulmunin (kesk.) avustajana on kuun vaihteessa aloittanut kemijärveläinen 25-vuotias Iiris Jakola. Jakola valmistuu kesäkuun aikana Lapin yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi pääaineenaan kansainväliset suhteet. Hän on toiminut opintojen ohessa vuosia asiakaspalvelutehtävissä ja suorittanut opinto- ja harjoittelujaksoja Saksassa, Sloveniassa ja Itävallassa. Jakola on myös pitkän linjan partiotoimija.

 

Lisätietoja:

Iiris Jakola p. 050-5741516, iiris.jakola(at)eduskunta.fi

Katri Kulmuni p. 044-2555 903, katri.kulmuni(at)eduskunta.fi

Lue lisää
Lämmin kiitos kaikille!

20.4.2015

Tulos vetää nöyräksi. 9705 ääntä velvoittaa kovaan työntekoon Lapin edestä. 

Työ alkaa heti, torstaina on ensimmäinen ryhmäkokous Helsingissä. Kiertäminen jatkuu myös, käyn jokaisessa Lapin kunnassa tapaamassa kuntalaisia, luottamusmiehiä ja virkamiesjohtoa.

Sitä ennen tässä tunnelmaa vaalivalvojaisista. Lämpimästi kiittäen aivan jokaista kampanjaan osallistunutta ja äänestäjää.

Lue lisää
Muuttoliikkeen kääntäminen lähtee uusista työpaikoista!

19.4.2015

Hallituksen yksi kärkihanke on ollut nuorisotakuu, jolla tavoitellaan opiskelu- tai työpaikkaa jokaiselle suomalaiselle nuorelle. On kuitenkin silmänkääntötemppu asettaa kovat tavoitteet ilman toimivia keinoja.

Työssäni yrityskoordinaattorina saatan yhteen yritysten työntekijätarpeita ja työttömiä lappilaisia.  Jo varsin nopeasti on käynyt ilmi, että halukkaita työntekijöitä ei välttämättä ole, vaikka paikkoja tarjotaan.

Tätä selittää etenkin passivoiva sosiaaliturva. Byrokratia on kova ja tukien palautusuhka pelottaa. Ei jakseta ajatella, että pienikin työ auttaa eteenpäin.

Tarvitaan kovaa byrokratian leikkaamista ja panostusta yrittäjyyteen jotta heikossa asemassa olevia voidaan ohjata takaisin työelämään.

Lue lisää
Lähes 300 tilaisuutta takana - summasin yhteen keskustelut

18.4.2015

On ollut aivan mahtavaa päästä kiertämään lappilaisten parissa.

Olen jutellut tuhansien lappilaisten kanssa. Tämä on ollut opettavaista ja silmiä avaavaa.

Halusin summata yhteen käytyjä keskusteluja ja koostin tällaisen 78-kohdan listan kuulemistani esityksistä ja aloitteista siitä mitä meidän tulisi nyt tehdä. 

Näitä kaikkia ei varmasti voida toteuttaa, mutta suunta ja lappilaisten näkemys oikeasta tiestä on vahva ja selkeä!

Lue lisää
Katri kertoo vaaliteemat elävinä kuvina

17.4.2015

Katrista kuvattiin viisi teemavideota avaamaan Katrin ajatuksia ja arvomaailmaa. Tutustu tästä Katriin!

Lue lisää
Kolme päivää vaaleihin - tässä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

16.4.2015

Takana lähes 300 tilaisuutta, tuhansien lappilaisten kohtaamisia. Kirjoittelin tähän joitakin vastauksia usein kysyttyihin asioihin. 

Lue lisää
Juha Marttila ja tupatäynnä - Liakassa puhututti kotimainen ruoka

12.4.2015

Liakan kylätalolla kuultiin Juha Marttilan eväät Suomen nousuun. Omavaraisuus on äärimmäisen tärkeää monella tapaa, mutta sen nostaminen vahvistaa myös taloutta.

Lue lisää
Media ja vaaliennusteet povaavat Katrille hyvää tulosta

9.4.2015

Kuva: Pohjolan Sanomat, Kuvaaja Nina Suni

Maakuntalehdistä poimittuja arvioita tulevista vaaleista.

Katrille povataan hyvää menestystä mm. Pohjolan Sanomissa, Uudessa Rovaniemessä ja YLE Perämeressä.

Lue lisää
Maailma Alatalon lasien läpi - Tilaisuudet Arpelassa ja Katrin vaalikammarilla

7.4.2015

Kansantaiteilija ja -edustaja Mikko Alatalo tuli vauhdittamaan ja viihdyttämään kampanjaani. Yhtä mieltä olimme Helsingin suurten liikennehankkeiden sijaan koko maan tieverkon kunnostamisesta. Ja positiivisen elämänasenteen merkityksestä!

Lue lisää
Monella eläkeläisellä todellinen hätä pärjäämisestä

4.4.2015

Useimmat kaikkein koskettavimmista kansalaispalautteista olen saanut pienituloisilta eläkeläisiltä. Tilanne on silloin hurja, jos ei oikein eläkkeellä pärjää. Oman tekemisen kautta kun jo päivätyönsä tehneet eivät asiaan sanottavasti vaikuttaa. Tunne on varmasti kova epäoikeudenmukaisuus, mikäli eläke jää kustannusten noususta jälkeen.

Lue lisää
Savukosken kuivalihamarkkinoilla mukava vastaanotto

4.4.2015

Pääsiäispyhät katkaisi kivasti Savukosken legendaariset kuivalihamarkkinat. Kaunis sää ja paljon ihmisiä liikkeellä. Puheenaiheet vaihtelivat porotaloudesta, Vuotoksen altaasee, Sokliin ja pienten kuntien terveyspalveluihin. Mielestäni on selvää, että myös valtion tulee kantaa vastuunsa terveyspalveluiden rahoittamisesta.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Urho Kekkosen perintöä vaalivan puolueen tulee olla aktiivinen ulkopolitttisissa kysymyksissä. Katri ymmärtää ulkopolitiikan merkityksen ja Keskustan vastuun Suomen asioiden vaalimisessa niin itään kuin länteen kansalaistemme parhaaksi."