Salla

Sallan tunnuslauseen täytyy olla maailman hienoimpia ja rohkeimpia – Salla, in the middle of nowhere kertoo kiteyttää juuri oleellisesta positiivisen esiin.

Maailmassa tapahtuu kaikenlaista, mutta samalla kaikki olennainen löytyy Sallasta. Itärajan kunnalla on suuria visioita Venäjän kaupan varalle.

 

Keskustan varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Katri Kulmuni kiertää kesän aikana etenkin Lapin kesätapahtumissa. Alla on listattu päivämäärät ja tapahtumat, joissa Katri vierailee. Kellonajat tarkentuvat joidenkin tapahtumien osalta myöhemmin. Katrin menot löytyvät kokonaisuudessaan kalenterista.

Pääsiäispyhät katkaisi kivasti Savukosken legendaariset kuivalihamarkkinat. Kaunis sää ja paljon ihmisiä liikkeellä. Puheenaiheet vaihtelivat porotaloudesta, Vuotoksen altaasee, Sokliin ja pienten kuntien terveyspalveluihin. Mielestäni on selvää, että myös valtion tulee kantaa vastuunsa terveyspalveluiden rahoittamisesta.

Kiertelin tämän päivän Seurujärven Jannen kanssa Sallassa, Pelkosenniemellä, Savukoskella ja Sodankylässä. Yksi puheenaiheista oli vanha kunnon posti - ja sen kova arvostus. Pelkona on, että jakelupäivät pätkitään viidestä kolmeen Kustin kassin keventyessä. Samalla menisi kuitenkin sanomalehtijakelu jo moni muu päivänkohtaisuutta vaatia posti.

Vierailun Rovaniemen Autissa ja Vanttauskoskella. Puheeksi nousi sähkön hinta. Huoli on aito ja hinnat uhkaavat nousta entisestään sähköverkon maahankaivamisen vuoksi.

On todella ikävää lukea kannanottoja, joissa pyritään leimaamaan poromiehet salakaatajiksi ja annetaan ymmärtää, että heidän toimintansa johdosta Lapin matkailu voi vaarantua ja poronlihan kysyntä heikentyä. Varmasti poromiehet, alkuperäisimmän ja luonnonmukaisimman lappilaisen elinkeinomme harjoittajat haluavat turvata elinkeinonsa tulevaisuuden ja menestystä koko maakunnallemme.

Paikkakunnalla tapahtuu

 • 29.9.2018
  kello 16-17

  Katri kiertää koko Lapin - Sallan tilaisuus

  Salla Kahvila Akkavaara

  Kansanedustaja Katri Kulmuni kiertää kaikki Lapin kunnat. Tule tapaamaan Katria Sallassa! Kahvitarjoilu.

 • 19.7.2018

  Salla-päivä

  Katri mukana perinteisessä Salla-päivän toritapahtumassa 19.7. Tervetuloa!

 • 9.10.2016
  kello 12-13

  Yleisötilaisuus Salla

  Salla Kahvila Akkavaara

  Katri kiertää kaikki Lapin kunnat - tule keskustelemaan! Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

 • 19.7.2016

  Salla-päivä

  Katri mukana Salla-päivillä Sallassa, Sallan päivänä. Tule jututtamaan!

 • 9.4.2015
  kello 16.30-17.30

  Sallan K-Marketilla

  Salla Sallan K-Market

  Katri Sallan K-Marketilla.

 • 1.4.2015
  kello 16-17

  Salla, Sallansuu

  Salla Sallansuu

  Lämpimästi tervetuloa tutustumaan ja kahvittelemaan. Kierrän yhdessä Janne Seurujärven kanssa.