Kemijärvi

Vieläkin muistan kuinka suutuin Stora Enson päätöksestä sulkea sellutehdas. Kemijärveä kuvaakin minun mielessä parhaiten periksiantamattomuus.

Ensin tuli Keitele Groupin saha, nyt taas suunnitellaan kovaa vauhtia uutta sellutehdasta. Pakko on hattua nostaa ja yrittää tehdä kaikkensa, jotta suunnitelmat toteutuvat.

Muistan edelleen uutiset Kemijärven sellutehtaan sulkemisesta. Kemijärvi ja koko Itä-Lappi kärsi eniten, mutta se oli isku koko Lapille.

Kemijärven ja lukuisten muiden tehtaiden sulkemisten vuoksi Suomen metsienkäyttö oli pitkään normaalia alemmalla tasolla, metsätaloudellisesti vajaakäytöllä.

Hiljalleen käyttöä on saatu takaisin ylöspäin. Venäjän tuonti on vähentynyt ja myös uusia investointeja on tullut. Kemijärven Keitele Groupin saha lienee yksi parhaista esimerkeistä.

Tiedote medialle 1.11.2018

Metsähallitus on tehnyt päätöksensä luontopalveluille kansallispuistojen ja retkeilyalueiden korjausvelan paikkaamiseksi esitetyistä lisärahoista. Lapin osalta palvelurakenteen kehittämiseen ja korjaamiseen on tulossa rahaa Napapiirin retkeilyalueelle, Auttikönkään luonnonsuojelualueelle sekä Pallas–Yllästunturin ja Urho Kekkosen kansallispuistoihin

Keskustan Kemijärven kunnallisjärjestö on päättänyt vuosikokouksessaan tukea Katri Kulmunin valintaa Keskustan varapuheenjohtajaksi Seinäjoella pidettävässä puoluekokouksessa.

Kunnallisjärjestön vuosikokous oli päätöksessään yksimielinen. Kokouksessa pidettiin tärkeänä, että Katrin valinnan tueksi lähdetään nyt voimakkaasti mukaan ja saadaan pohjoisesta edustaja Keskustan varapuheenjohtajistoon.

Yllättäen keskusteluun lähtenyt VR:n ostoliikennereittien henkilöliikenteen avaaminen kilpailulle vaatii laajan poliittisen keskustelun.


-    Tähän liittyy syviä ideologisia kysymyksiä etenkin keskustalaisille. Loppuviimein on kysymys koko maan asuttuna pitämisestä ja tasa-arvoisista palveluista. Lyhyiden säästöjen tavoittelulla ei pidä romuttaa koko järjestelmää, Kulmuni sanoo. 

Pääsiäispyhät katkaisi kivasti Savukosken legendaariset kuivalihamarkkinat. Kaunis sää ja paljon ihmisiä liikkeellä. Puheenaiheet vaihtelivat porotaloudesta, Vuotoksen altaasee, Sokliin ja pienten kuntien terveyspalveluihin. Mielestäni on selvää, että myös valtion tulee kantaa vastuunsa terveyspalveluiden rahoittamisesta.

Vierailin Janne Seurujärven kanssa Kemijärven kotiseutumuseolla. Näyttelyssä oli Lyyli Perungan, paikallisen muotigurun esineistöä viime vuosisadalta.

Vierailun Rovaniemen Autissa ja Vanttauskoskella. Puheeksi nousi sähkön hinta. Huoli on aito ja hinnat uhkaavat nousta entisestään sähköverkon maahankaivamisen vuoksi.

Eeva-Maria Maijala aloitti tänään uudelleen kampanjointinsa. Oli hyvä nähdä E-M:n toipuneen nopeasti. Ehkä osin tästäkin syystä kansalaispalaute koski lähinnä terveyspalveluja. On käsittämätöntä, että yhdessä maailman vauraimmista maista joutuu paikoin odottamaan lääkäriin pääsyä kolme kuukautta. Tämä johtuu pitkälti työterveyshoidon ja julkisen hoidon eritiytymisestä.

Järjestämme kaksi yhteistilaisuutta Eeva-Marian kanssa Kemijärvellä torstaina 19.3. - Tervetuloa juttelemaan ja kahvittelemaan!

Kemijärven kesässä on monenlaisia tapahtumia. Papatuspäivät ja vesisuksikisa sattuivat samalle päivälle.
keräsi viikonvaihteessa reilut 70 osallistujaa.

Paikkakunnalla tapahtuu

 • 11.4.2019
  kello 9-10.30

  Kemijärvi yhdessä Janne Kaisanlahden kanssa

  Kemijärvi K-Supermarket

  Katri kiertää eurovaaliehdokas Janne Kaisanlahden kanssa. 

 • 27.3.2019
  kello 15-16

  Kemijärvi ABC

  Kemijärvi Pajulantie 2, 98100 Kemijärvi
 • 29.9.2018
  kello 18-19

  Katri kiertää koko Lapin - Kemijärven tilaisuus

  Kemijärvi ABC Kemijärvi

  Kansanedustaja Katri Kulmuni kiertää kaikki Lapin kunnat. Tule tapaamaan Katria Kemijävellä! Kahvitarjoilu.

 • 1.5.2017
  kello 13.30

  Kemijärven Keskustan Vihreä Vappu

  Kemijärvi Taivaan tulien aukio

  Katri puhuu Kemijärvellä keskustan perinteisessä Vihreä Vappu -tapahtumassa.

 • 9.10.2016
  kello 18-19

  Yleisötilaisuus Kemijärvi

  Katri kiertää kaikki Lapin kunnat - tule keskustelemaan! Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

 • 9.4.2015
  kello 10 alkaen

  Kemijärven markkinat

  Katri Kemijärven markkinoilla. Tule rohkeasti jututtamaan :)

 • 9.4.2015
  kello 19-20.30

  Tupailta Juujärvellä

  Kemijärvi Juhani ja Helvi Juujärvi, os Juujärventie 54

  Tupailta Juujärvellä

 • 1.4.2015
  kello 18-19

  Kemijärvi, Kotiseutumuseo

  Kemijärvi Kotiseutumuseo

  Lämpimästi tervetuloa tutustumaan ja kahvittelemaan. Kierrän yhdessä Janne Seurujärven kanssa.

 • 19.3.2015
  kello 13-15

  Katri Eeva-Maria Maijalan kanssa Kemijärvellä K-Supermarket Kauppapaikka

  Kemijärvi K-supermarket Kauppapaikka

  Yhdessä Eeva-Maria Maijalan kanssa. Tule juttelemaan!

 • 19.3.2015
  kello 16-17

  Eeva-Maria Maijalan kanssa Kemijärvellä

  Kemijärvi Joutsijärven kyläkaupan kahvila

  Katri tavattavissa Yhdessä Eeva-Maria Maijalan  

  Kuntalaisten mielipiteet

 • Janne Kaisanlahti

  Janne Kaisanlahti

  Rovaniemi Lakimies, kirkkovaltuutettu

  "Urho Kekkosen perintöä vaalivan puolueen tulee olla aktiivinen ulkopolitttisissa kysymyksissä. Katri ymmärtää ulkopolitiikan merkityksen ja Keskustan vastuun Suomen asioiden vaalimisessa niin itään kuin länteen kansalaistemme parhaaksi."

 • Aulikki Imporanta

  Aulikki Imporanta

  Kemijärvi Pitopalvelun emäntä, kaupunginvaltuutettu

  "Katri on nainen on oikeat periaatteet yhteiskuntamme asioiden hoitamiseen. Hän on oikeudenmukainen ja avoin. Katri on kiinnostunut ympäristökysymyksistä, joiden syvällinen ymmärtäminen on meille lappilaisille tärkeää. Katrilla on tahtoa ja taitoa ajaa Lapin asioita."

 • Tarja Perälä

  Tarja Perälä

  Kemijärvi Yleinen edunvalvoja

  "Itälappilaisena tiedän, mikä merkitys Venäjän kaupalla ja matkailulla on Suomelle. Katrilla on vahva osaaminen Venäjän suhteista ja osaa pitää samalla tiukasti kiinni kansallisista eduistamme."

 • Iiris Jakola

  Iiris Jakola

  Kemijärvi Yhteiskuntatieteen kandidaatti

  "Katri on avarakatseinen, erilaisista ihmisistä ja asioista kiinnostunut politiikko. Arvostan hänen osaamisen ja kiinnostuksen monipuolisuutta: kokemusta kunta- ja aluepolitiikasta, kielitaitoa sekä ymmärrystä kansainvälisestä politiikasta."