Muonio

Kaunis rajaseutu, komeat tunturit ja sisukkaat ihmiset. Niistä on Muonio tehty. Mykistävän hienossa kunnassa sijaitsee perheemme mökki ja piilopirtti, jossa saa luonnonrauhasta nauttia täysin siemauksin. Siellä sielu lepää.


 

Hallituksen lakiesitys raskaan kuorma-autoliikenteen tienkäyttömaksusta eli vinjetistä etenee valtioneuvoston 19.12. tekemän päätöksen mukaisesti eduskuntakäsittelyyn. Kansanedustaja ja keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni on tyytyväinen, että tämä hallitusohjelmaan kirjattu hanke nytkähti pitkän viivytyksen jälkeen eteenpäin.

- On käsittämätöntä, että valtiovarainministeriöltä kesti kolme vuotta saada esitys ylipäänsä lausuntokierrokselle ja että päätöstä piti odottaa vuoden loppuun, Kulmuni sanoo.

Tiedote 21.11.2019

Liikenne- ja viestintäministeriö on tehnyt päätöksen tie- ja rautatieverkoston kunnossapitoa määrittävistä valtakunnallisista hoitoluokituksista. Kansanedustaja, keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni pitää tärkeänä, että koko valtatie 21 Torniosta Kilpisjärvelle kuuluu korkeimpaan kategoriaan pääteiden hoitoluokituksessa.

Tiedote medialle 1.11.2018

Metsähallitus on tehnyt päätöksensä luontopalveluille kansallispuistojen ja retkeilyalueiden korjausvelan paikkaamiseksi esitetyistä lisärahoista. Lapin osalta palvelurakenteen kehittämiseen ja korjaamiseen on tulossa rahaa Napapiirin retkeilyalueelle, Auttikönkään luonnonsuojelualueelle sekä Pallas–Yllästunturin ja Urho Kekkosen kansallispuistoihin

Keskustan varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Katri Kulmuni kiittää maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) sitkeää työtä EU:n maatalous- ja kalastusneuvostossa Itämeren kalastuskiintiöihin vaikuttamiseksi ja lohen salakalastuksen kitkemiseksi.

Tornionjoki on Euroopan pisin vapaana virtaava joki. Euroopan pohjoislaidalla Suomi ja Ruotsi saavat monien muiden hienojen asioiden ohella olla myös lohen kotivaltioita. Joka kesä sisukkaat kalat uivat vastavirtaan huiman matkan kutemaan kotijokeensa Tornionlaaksoon.

Kala-asiat herättävät tunnetusti kiistoja kansainvälisiä areenoita myöten. Kalastus on monien rannikkovaltioiden suurimpia elinkeinoja. Lohi on meille hyvin arvokas paitsi ympäristöllisesti myös taloudellisesti.

EU-komission uusi ehdotus Itämeren lohikiintiöksi on huomattavasti Kansainvälisen merentutkimusneuvoston ICES:n tieteellisiä suosituksia suurempi. Ehdotus nostaisi lohen kokonaiskiintiötä jopa 65 prosenttia 105 000 loheen. 

- Kysymys on Euroopan pohjoisimmille maille Ruotsille ja Suomelle erittäin tärkeä eikä maiden pidä hyväksyä komission ehdotusta kasvattaa lohenkalastuksen kiintiötä, toteaa Kulmuni.

Vierailun Rovaniemen Autissa ja Vanttauskoskella. Puheeksi nousi sähkön hinta. Huoli on aito ja hinnat uhkaavat nousta entisestään sähköverkon maahankaivamisen vuoksi.

Paikkakunnalla tapahtuu

 • 21.3.2019
  kello 13-14

  Muonion SEO

 • 16.3.2019
  kello 13-15

  Muonion kunnallisjärjestön vuosikokous

  Katri mukana vuosikokouksessa

 • 8.9.2018
  kello 18-19

  Katri kiertää koko Lapin - Muonion tilaisuus

  Muonio Muonion SEO

  Kansanedustaja Katri Kulmuni kiertää kaikki Lapin kunnat. Tule tapaamaan Katria Muoniossa! Kahvitarjoilu.

 • 17.9.2016
  kello 14.30-15.30

  Yleisötilaisuus Muoniossa

  Muonio Seo

  Katri kiertää kaikki Lapin kunnat - tule keskustelemaan! Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

 • 20.3.2016
  kello 16-17

  Katri Muonion yläkoululla

  Katri osallistuu pääministeri Juha Sipilän yleisötilaisuuteen Muonion yläkoulun auditoriossa

 • 13.4.2015
  kello 9-10.30

  Katri Muonion S-Marketilla

  Muonio Muonion S-Market

  Lämpimästi tervetuloa jututtamaan - Katrin kahvit ja lapsille ilmapalloja.

 • 23.3.2015
  kello 16-17

  Janne Seurujärven kanssa Muonion SEO:lla

  Muonio SEO Muonio

  Lämpimästi tervetuloa kahvittelemaan ja pohtimaan maan asioista yhdessä Jannen ja minun kanssa.

 • 9.3.2015
  kello 11-12

  Katri kahvittelee ja kuuntelee Muoniossa

  Muonio Seo Muonio

  Lämpimästi tervetuloa evästämään kansanedustajaehdokas Katri Kulmunia kohti Arkadianmäkeä. Minkälaiset terveiset sinä haluat lähettää Helsinkiin?

 • 8.3.2015
  kello 16-17

  Muonion S-Market

  Muonio Muonion S-Market

  Katri tapaamassa Muoniolaisia S-Marketin pihalla. Tervetuloa kahville.