Savukoski

Savukoski taitaa olla Suomen harvaan asutuin kunta ja aivan varmasti ylpeä siitä. Savukoskella sijaitsee myös eittämättä Suomen tunnetuin, Korvatunturi.

Venäjänkielen taitoisena minua kovasti tietenkin kiinnostaa rajayhteistyö ja venäläisten matkailu. Tässä on onneksi vielä etenemisen paikkaa.

Muistan edelleen uutiset Kemijärven sellutehtaan sulkemisesta. Kemijärvi ja koko Itä-Lappi kärsi eniten, mutta se oli isku koko Lapille.

Kemijärven ja lukuisten muiden tehtaiden sulkemisten vuoksi Suomen metsienkäyttö oli pitkään normaalia alemmalla tasolla, metsätaloudellisesti vajaakäytöllä.

Hiljalleen käyttöä on saatu takaisin ylöspäin. Venäjän tuonti on vähentynyt ja myös uusia investointeja on tullut. Kemijärven Keitele Groupin saha lienee yksi parhaista esimerkeistä.

Tiedote medialle 1.11.2018

Metsähallitus on tehnyt päätöksensä luontopalveluille kansallispuistojen ja retkeilyalueiden korjausvelan paikkaamiseksi esitetyistä lisärahoista. Lapin osalta palvelurakenteen kehittämiseen ja korjaamiseen on tulossa rahaa Napapiirin retkeilyalueelle, Auttikönkään luonnonsuojelualueelle sekä Pallas–Yllästunturin ja Urho Kekkosen kansallispuistoihin

Pääsiäispyhät katkaisi kivasti Savukosken legendaariset kuivalihamarkkinat. Kaunis sää ja paljon ihmisiä liikkeellä. Puheenaiheet vaihtelivat porotaloudesta, Vuotoksen altaasee, Sokliin ja pienten kuntien terveyspalveluihin. Mielestäni on selvää, että myös valtion tulee kantaa vastuunsa terveyspalveluiden rahoittamisesta.

Kiertelin tämän päivän Seurujärven Jannen kanssa Sallassa, Pelkosenniemellä, Savukoskella ja Sodankylässä. Yksi puheenaiheista oli vanha kunnon posti - ja sen kova arvostus. Pelkona on, että jakelupäivät pätkitään viidestä kolmeen Kustin kassin keventyessä. Samalla menisi kuitenkin sanomalehtijakelu jo moni muu päivänkohtaisuutta vaatia posti.

Vierailun Rovaniemen Autissa ja Vanttauskoskella. Puheeksi nousi sähkön hinta. Huoli on aito ja hinnat uhkaavat nousta entisestään sähköverkon maahankaivamisen vuoksi.

Paikkakunnalla tapahtuu

 • 27.3.2019
  kello 11-12

  Savukoski Lyytin Pubi

  Savukoski Kauppakuja 1, 98800 Savukoski
 • 29.9.2018
  kello 14-15

  Katri kiertää koko Lapin - Savukosken tilaisuus

  Savukoski Samperin Savotta

  Kansanedustaja Katri Kulmuni kiertää kaikki Lapin kunnat. Tule tapaamaan Katria Savukoskella! Kahvitarjoilu.

 • 6.5.2018
  kello 12

  Keskustan Lapin piirin vuosikokous

  Keskustan varapuheenjohtaja Kulmuni osallistuu Lapin piirin vuosikokoukseen

 • 9.10.2016
  kello 14.30-15.30

  Yleisötilaisuus Savukoski

  Savukoski Lyytin Puoti ja Pubi

  Katri kiertää kaikki Lapin kunnat - tule keskustelemaan! Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

 • 1.4.2015
  kello 13.30-14-30

  Savukoski, Lyytin Pubi

  Savukoski Lyytin Pubi

  Lämpimästi tervetuloa tutustumaan ja kahvittelemaan. Kierrän yhdessä Janne Seurujärven kanssa.