Posio

Posiolla tulee usein käytyä – ja aina silloin Pentikillä. Anu Pentik on eräänlainen idolini, tekee mitä tahtoo, eikä kumartele ennakko-odotuksia.

Kitkajärvi on myös äärimmäisen hieno paikka, eikä vähiten sieltä saatavien muikkujen vuoksi. Kun tähän lisää posiolaisten rehdin elämänasenteen, on helppo arvata miksi yhä useampi haluaa kesämökkinsä juuri Posiolle.

 

Tiedote medialle 1.11.2018

Metsähallitus on tehnyt päätöksensä luontopalveluille kansallispuistojen ja retkeilyalueiden korjausvelan paikkaamiseksi esitetyistä lisärahoista. Lapin osalta palvelurakenteen kehittämiseen ja korjaamiseen on tulossa rahaa Napapiirin retkeilyalueelle, Auttikönkään luonnonsuojelualueelle sekä Pallas–Yllästunturin ja Urho Kekkosen kansallispuistoihin

Keskustan varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Katri Kulmuni kiertää kesän aikana etenkin Lapin kesätapahtumissa. Alla on listattu päivämäärät ja tapahtumat, joissa Katri vierailee. Kellonajat tarkentuvat joidenkin tapahtumien osalta myöhemmin. Katrin menot löytyvät kokonaisuudessaan kalenterista.

Vierailun Rovaniemen Autissa ja Vanttauskoskella. Puheeksi nousi sähkön hinta. Huoli on aito ja hinnat uhkaavat nousta entisestään sähköverkon maahankaivamisen vuoksi.

Arvostamani kaupunkineuvos Hannes Mannisen kanssa Posiolla. Peikonpesä pullisteli porukkaa. Valtion vimma lisätä kuntien taakkaa tiestön ylläpidossa herätti keskustelua. Kuntien velvoitteitahan piti purkaa, ei lisätä. Ruotsissa valtio laittaa maantieverkostoon 2,5-kertaisen määrän resursseja.

Kunnissa, jossa on poikkeuksellisen paljon lapsia ja ikäihmisiä, tulisi olla myös poikkeuksellisen toimivat palvelut. Tämä tulisi päättäjien myös jatkossa ymmärtää.

Helsingin valtavaa keskuskirjastoa ajaneet perustelivat sen olevan kansallinen hanke.

Hyvä niin, mutta todellinen kansallinen hanke on se, miten turvataan lapsille ja ikäihmisille riittävät palvelut heidän asuinseudullaan.

Posion erittäin hyvin järjestetyille messuille oli kesken kovimman talven saapunut kivasti porukkaa kuulumisia vaihtamaan. 

Kovasti puheena oli se miten saadaan säädylliset palvelut turvattua Lapissa. Kyseessä on kansallinen hanke.

Sille ei vedä vertoja mitkään Helsingin keskuskirjastot tai pisara-radat. 

Helteinen kesäpäivä Posiolla.

Paikkakunnalla tapahtuu

 • 1.4.2019
  kello 12-13

  Posio, Kahvila-pizzeria Peikonpesä

  Posio Kauppakuja 2, 97900 Posio
 • 24.2.2019

  Posion Messut

  Katri Kulmuni mukana jo 31. kerran järjestettävillä Posion Messuilla sunnuntaina 24.2. Tervetuloa jututtamaan!

 • 9.9.2018
  kello 12-13

  Katri kiertää koko Lapin - Posion tilaisuus

  Posio Peikon Pesä

  Kansanedustaja Katri Kulmuni kiertää kaikki Lapin kunnat. Tule tapaamaan Katria Posiolla! Kahvitarjoilu.

 • 14.7.2018
  kello 11-14

  Posion muikkumarkkinat

  Posion perinteiset muikkumarkkinat järjestetään tänä vuonna 14.-15.7. Katri on tavattavissa lauantaina 14.7. klo 11-14. Tervetuloa juttelemaan!

 • 1.10.2017
  kello 19.30-21

  Ulkopolitiikkaa yhdessä

  Posio Posion valtuustosali

  Katri kiertää yhdessä keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhasen kanssa Ulkopolitiikkaa yhdessä -tilaisuuksissa. Kahvitarjoilu, tervetuloa!

 • 2.10.2016
  kello 15-16

  Yleisötilaisuus Posio

  Posio Peikon Pesä

  Katri kiertää kaikki Lapin kunnat - tule keskustelemaan! Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

 • 27.3.2015
  kello 10.30-12.30

  Katri & Hannes Manninen Posiolla, Ravintola Peikonpesässä

  Posio Kauppakuja 2

  Katri kiertää yhdessä arvostetun kuntaministerin ja kaupunkineuvos Hannes Mannisen kanssa. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan, miten Suomi laitetaan kuntoon ja Lappi nousuun!

 • 22.2.2015
  kello 11.00-13.00

  Posion messut

  Posio Posion koulukeskus

  Katri tapaamassa posiolaisia Lions Clubin järjestämien messujen yhteydessä.

 • 6.12.2014
  kello 12:00

  Muikkumarkkinat

  Posio Posion keskusta

  Muikkumarkkinat sai mukavasti posiolaiset, lukuisat kesämökkiläiset ja matkailijat. Mukana oli myös sote-veteraani Juha Rehula. Lue lisää.