Posion Muikkumarkkinoilla

12.7.2014
Helteinen kesäpäivä Posiolla.

Kesäisin on mukava kierttää markkinoita, jututtaa siellä ihmisiä, kuunnella heidän ajatuksiaan, ohjeitaan ja neuvojaan. Puoluekokouksessa kuvassa takanani seisova Posion kunnanhallituksen puheenjohtaja, Olavi Lehtiniemi kutsui minut Posion Muikkumarkkinoille. Se on yksi vuoden suurimmista tapahtumista Posiolla. Posiolla pohditutti sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistaminen. Olihan asiaa valmistelussa parlamentaarisessa ryhmässä keskustan osalta ollut valmistelemassa Juha Rehula, joka ennätti myös piipahtamaan markkinoilla. Kuntien vaikuttamismahdollisuus ja lähipalvelut herättivät Posiolla kysymyksiä. Posion ja Taivalkosken rajalla sijaitsevan Mustavaaran kaivoksen uudelleen avaaminen herätti ihmisissä kauttaaltaan positiivista kutinaa. Kaivoksen päätuote on vanadiini, jonka kysyntä on jälleen kasvussa. Kaivos suljettiin 80-luvun puolivälissä ja nyt sen uudelleen avaamista valmistellaan kovaa vauhtia. Kaivos työllistäisi suoraan satakunta henkeä ja välillisesti noin 25o henkeä.

Lisää paikkakunnasta: Posio


Tiedote medialle 1.11.2018

Metsähallitus on tehnyt päätöksensä luontopalveluille kansallispuistojen ja retkeilyalueiden korjausvelan paikkaamiseksi esitetyistä lisärahoista. Lapin osalta palvelurakenteen kehittämiseen ja korjaamiseen on tulossa rahaa Napapiirin retkeilyalueelle, Auttikönkään luonnonsuojelualueelle sekä Pallas–Yllästunturin ja Urho Kekkosen kansallispuistoihin

Keskustan varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Katri Kulmuni kiertää kesän aikana etenkin Lapin kesätapahtumissa. Alla on listattu päivämäärät ja tapahtumat, joissa Katri vierailee. Kellonajat tarkentuvat joidenkin tapahtumien osalta myöhemmin. Katrin menot löytyvät kokonaisuudessaan kalenterista.

Vierailun Rovaniemen Autissa ja Vanttauskoskella. Puheeksi nousi sähkön hinta. Huoli on aito ja hinnat uhkaavat nousta entisestään sähköverkon maahankaivamisen vuoksi.

Arvostamani kaupunkineuvos Hannes Mannisen kanssa Posiolla. Peikonpesä pullisteli porukkaa. Valtion vimma lisätä kuntien taakkaa tiestön ylläpidossa herätti keskustelua. Kuntien velvoitteitahan piti purkaa, ei lisätä. Ruotsissa valtio laittaa maantieverkostoon 2,5-kertaisen määrän resursseja.