Inari

Suomen suurin kunta, jossa on Suomen kaunein järvi. Olen aina tykännyt paitsi Inarin järvestä ja Saariselästä, myös Ivalosta paikkana. Samaan aikaan reipas ja rento meno kansainvälisellä otteella.

Ei ihme, että kaunis luonto houkuttelee satojatuhansia matkailijoita vuosittain. Sekä Norjan että Venäjän läheisyys tuo oman kansainvälisen tekemisen.

Tiedote medialle 12.10.2017, julkaistavissa heti

Finavian omistajaohjauksesta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) nosti esille eilisellä Kemin vierailullaan seutukaupunkien lentoasemien merkityksen. 

Inarin Kuukkelin pihalla tuli varsin selväksi, että saamelaisten oikeuksista on käyty nyt keskustelua liian kovilla kierroksilla jo liian kauan. Toivottavasti pahimmat ylilyönnit on nyt nähty, ja asiaa voitaisiin katsoa jälleen maltillisin mielin yhteisiä tekijöitä etsien. 

En enää tunnista saamelaiskeskustelusta sitä hyvää, eteenpäinvievää yhteishenkeä, jota vielä joku aika sitten oli paljonkin.

Energiaministeri Vapaavuori linjasi Kalevassa viikko sitten, että tuulivoiman tukia ei tule leikata, vaikka teknologian kehitys on alentanut investointikustannuksia. Vapaavuoren mukaan Suomi kaipaa epätoivoisesti investointeja, ja yksi selkeä este tai ainakin hidaste uusille investoinneille on valtion aika ajoin poukkoileva ja ennustamaton sääntely.

Sama ministeri on kuitenkin toiminut juuri vastoin omaa ohjettaan Suomelle luontaisen metsäenergian osalta.

On todella ikävää lukea kannanottoja, joissa pyritään leimaamaan poromiehet salakaatajiksi ja annetaan ymmärtää, että heidän toimintansa johdosta Lapin matkailu voi vaarantua ja poronlihan kysyntä heikentyä. Varmasti poromiehet, alkuperäisimmän ja luonnonmukaisimman lappilaisen elinkeinomme harjoittajat haluavat turvata elinkeinonsa tulevaisuuden ja menestystä koko maakunnallemme.

Paikkakunnalla tapahtuu

 • 17.8.2017

  Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmän kesäkokous

  Inari Saariselkä

  Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmään kuuluvat puolueet pitävät kesäkokouksen tällä kertaa Suomessa, Saariselällä 17.-18.8.2017. Kokouksen pääaiheina ovat maahanmuutto ja rajaesteet. Lue lisää: http://www.mittengruppen.org/fi/maahanmuutto-ja-rajaesteet-aiheina-keskiryhman-kesakokouksessa/

 • 18.9.2016
  kello 15-16

  Yleisötilaisuus Inarissa

  Inari Hotelli Kultahippu

  Katri kiertää kaikki Lapin kunnat - tule keskustelemaan! Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

 • 15.8.2016

  Lapin kansanedustajien matka Inariin

  Katri mukana Lapin kansanedustajien yhteisellä matkalla Pohjois-Lapissa 15.-16.8.

 • 15.5.2016
  kello 10

  Lapin piirin vuosikokous

  Inari Saamelaismuseo- ja luontokeskus Siida
 • 20.3.2015
  kello 12-13.30

  Inarissa Kuukkelin pihalla

  Inari Kuukkelin piha

  Lämpimästi tervetuloa kahville ja hakemaan perheen pienimmille Katri-ilmapallot!

 • 20.3.2015
  kello 9-11

  Ivalossa Cafe Stop

  Inari Cafe Stop, S-Market Vaskooli

  Mistä uutta työtä Suomeen? Tule kertomaan ajatuksesi.