Inari

Suomen suurin kunta, jossa on Suomen kaunein järvi. Olen aina tykännyt paitsi Inarin järvestä ja Saariselästä, myös Ivalosta paikkana. Samaan aikaan reipas ja rento meno kansainvälisellä otteella.

Ei ihme, että kaunis luonto houkuttelee satojatuhansia matkailijoita vuosittain. Sekä Norjan että Venäjän läheisyys tuo oman kansainvälisen tekemisen.

Kalastuslakia esitetään muutettavaksi niin, että sillä mahdollistetaan Enontekiön, Inarin ja Utsjoen asukkaille kausilupa kotikunnan alueen valtion virtavesiin.

Viehekalastuksen salliva lupa olisi omakustannehintainen ja alle 18-vuotiaille maksuton. Keskustan varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Katri Kulmuni on tyytyväinen, että tämä Ylä-Lapin ihmisten paikalliselle elämäntavalle tärkeä muutos saadaan vietyä läpi vielä tämän hallituskauden aikana.

Tiedote medialle 1.11.2018

Metsähallitus on tehnyt päätöksensä luontopalveluille kansallispuistojen ja retkeilyalueiden korjausvelan paikkaamiseksi esitetyistä lisärahoista. Lapin osalta palvelurakenteen kehittämiseen ja korjaamiseen on tulossa rahaa Napapiirin retkeilyalueelle, Auttikönkään luonnonsuojelualueelle sekä Pallas–Yllästunturin ja Urho Kekkosen kansallispuistoihin

Tiedote medialle 12.10.2017, julkaistavissa heti

Finavian omistajaohjauksesta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) nosti esille eilisellä Kemin vierailullaan seutukaupunkien lentoasemien merkityksen. 

Inarin Kuukkelin pihalla tuli varsin selväksi, että saamelaisten oikeuksista on käyty nyt keskustelua liian kovilla kierroksilla jo liian kauan. Toivottavasti pahimmat ylilyönnit on nyt nähty, ja asiaa voitaisiin katsoa jälleen maltillisin mielin yhteisiä tekijöitä etsien. 

En enää tunnista saamelaiskeskustelusta sitä hyvää, eteenpäinvievää yhteishenkeä, jota vielä joku aika sitten oli paljonkin.

Energiaministeri Vapaavuori linjasi Kalevassa viikko sitten, että tuulivoiman tukia ei tule leikata, vaikka teknologian kehitys on alentanut investointikustannuksia. Vapaavuoren mukaan Suomi kaipaa epätoivoisesti investointeja, ja yksi selkeä este tai ainakin hidaste uusille investoinneille on valtion aika ajoin poukkoileva ja ennustamaton sääntely.

Sama ministeri on kuitenkin toiminut juuri vastoin omaa ohjettaan Suomelle luontaisen metsäenergian osalta.

On todella ikävää lukea kannanottoja, joissa pyritään leimaamaan poromiehet salakaatajiksi ja annetaan ymmärtää, että heidän toimintansa johdosta Lapin matkailu voi vaarantua ja poronlihan kysyntä heikentyä. Varmasti poromiehet, alkuperäisimmän ja luonnonmukaisimman lappilaisen elinkeinomme harjoittajat haluavat turvata elinkeinonsa tulevaisuuden ja menestystä koko maakunnallemme.

Paikkakunnalla tapahtuu

 • 26.3.2019
  kello 17-18

  Inari, Kaamasen Kievari

  Inari Kaamasentie 2855, 99910 Inari
 • 26.3.2019
  kello 19-20

  Ivalo, Bistro & Cafe Ivalo

  Inari Ivalontie 17, 99800 Ivalo
 • 16.9.2018

  Arktisen alueen parlamentaarikkokonferenssi

  Inari Sajos

  Arktisen alueen maiden parlamentaarikkojen konferenssi järjestetään joka toinen vuosi. Tänä vuonna kokouksen isäntämaana toimii Suomi ja kokous järjestetään Inarissa, Lapissa 16.-19.9. Katri Kulmuni osallistuu konferenssiin Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana.

 • 16.9.2018
  kello 13-14

  Katri kiertää koko Lapin - Inarin tilaisuus

  Inari Hotel Inari

  Kansanedustaja Katri Kulmuni kiertää koko Lapin. Tule tapaamaan Katria Inarissa! Tilaisuus järjestetään yhteistyössä MEP Mirja Vehkaperän kanssa. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

 • 17.8.2017

  Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmän kesäkokous

  Inari Saariselkä

  Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmään kuuluvat puolueet pitävät kesäkokouksen tällä kertaa Suomessa, Saariselällä 17.-18.8.2017. Kokouksen pääaiheina ovat maahanmuutto ja rajaesteet. Lue lisää: http://www.mittengruppen.org/fi/maahanmuutto-ja-rajaesteet-aiheina-keskiryhman-kesakokouksessa/

 • 18.9.2016
  kello 15-16

  Yleisötilaisuus Inarissa

  Inari Hotelli Kultahippu

  Katri kiertää kaikki Lapin kunnat - tule keskustelemaan! Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

 • 15.8.2016

  Lapin kansanedustajien matka Inariin

  Katri mukana Lapin kansanedustajien yhteisellä matkalla Pohjois-Lapissa 15.-16.8.

 • 15.5.2016
  kello 10

  Lapin piirin vuosikokous

  Inari Saamelaismuseo- ja luontokeskus Siida
 • 20.3.2015
  kello 9-11

  Ivalossa Cafe Stop

  Inari Cafe Stop, S-Market Vaskooli

  Mistä uutta työtä Suomeen? Tule kertomaan ajatuksesi.

 • 20.3.2015
  kello 12-13.30

  Inarissa Kuukkelin pihalla

  Inari Kuukkelin piha

  Lämpimästi tervetuloa kahville ja hakemaan perheen pienimmille Katri-ilmapallot!