Kittilän markkinoilla

4.7.2014
Vuosittain kaksi viikkoa juhannuksen jälkeen on perinteiset Kittilän markkinat.

Kittilään minut pyysi aatteen ihminen Pirkko Jauhojärvi. Olimme vuoden 2011 eduskuntavaaleissa molemmat ehdolla, jolloin tutustuimme ja ystävystyimme. Pirkko on aina ollut minulle äärimmäisen kannustava ja tukenut, mihin ikinä olenkin ehdolla ollut. Kittilässä porinaa herätti tietenkin Levin hissiyhtiön ja kunnan väliset epäselvyydet. Toivottavasti asiat ratkeavat parhain päin, koska episodi ei palvele varmasti ketään.

Kittilä on mielenkiintoinen kunta. Se on eräällä lailla oman alueensa veturi. Kittilässä on iso lentokenttä, se on onnistunut kasvattamaan matkailuvirtoja ja ympärivuotistamaan Levin toimintaa. Lisäksi Kittilässä on kultakaivos, joten matkailun ja kaivostoiminnan yhdistäminen voi olla mahdollista. Kittilän kunta on toki velkaantunut viime vuosina, mutta on ollut kunnalta varmasti järkevää investointipolitiikkaa satsata matkailuun, työvoimaan tarvitseviin palveluihin ja infraan. Niin ja avataanhan Kittilän Kaukosessa syksyllä viimein uusi ja komea siltakin. Kunnan väkiluku nousee tasaisesta, joten Kittilä on ehdottomasti positiivinen esimerkki muillekin Lapin kunnille virkistävästä elinvoimasta.

Lisää paikkakunnasta: Kittilä


Tiedote medialle 1.11.2018

Metsähallitus on tehnyt päätöksensä luontopalveluille kansallispuistojen ja retkeilyalueiden korjausvelan paikkaamiseksi esitetyistä lisärahoista. Lapin osalta palvelurakenteen kehittämiseen ja korjaamiseen on tulossa rahaa Napapiirin retkeilyalueelle, Auttikönkään luonnonsuojelualueelle sekä Pallas–Yllästunturin ja Urho Kekkosen kansallispuistoihin

Keskustan varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Katri Kulmuni kiertää kesän aikana etenkin Lapin kesätapahtumissa. Alla on listattu päivämäärät ja tapahtumat, joissa Katri vierailee. Kellonajat tarkentuvat joidenkin tapahtumien osalta myöhemmin. Katrin menot löytyvät kokonaisuudessaan kalenterista.

Tiedote medialle 12.10.2017, julkaistavissa heti

Finavian omistajaohjauksesta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) nosti esille eilisellä Kemin vierailullaan seutukaupunkien lentoasemien merkityksen. 

On todella ikävää lukea kannanottoja, joissa pyritään leimaamaan poromiehet salakaatajiksi ja annetaan ymmärtää, että heidän toimintansa johdosta Lapin matkailu voi vaarantua ja poronlihan kysyntä heikentyä. Varmasti poromiehet, alkuperäisimmän ja luonnonmukaisimman lappilaisen elinkeinomme harjoittajat haluavat turvata elinkeinonsa tulevaisuuden ja menestystä koko maakunnallemme.