Utsjoki

Utsjoki on Suomen pohjoisin kunta ja aikoo jatkossakin säilyä itsenäisenä ja omaleimaisena. Erittäin hyvä niin, tällaisia helmiä pitää varjella.

Kuntalaisten luonteesta kertoo se, että vaikka kuinka haastavat olosuhteet elää ja tehdä työtä olisikaan, aina uskotaan tulevaan. Utsjoen lähinaapurina on Norja, joten varsin kansainvälinenkin paikka on.

Kalastuslakia esitetään muutettavaksi niin, että sillä mahdollistetaan Enontekiön, Inarin ja Utsjoen asukkaille kausilupa kotikunnan alueen valtion virtavesiin.

Viehekalastuksen salliva lupa olisi omakustannehintainen ja alle 18-vuotiaille maksuton. Keskustan varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Katri Kulmuni on tyytyväinen, että tämä Ylä-Lapin ihmisten paikalliselle elämäntavalle tärkeä muutos saadaan vietyä läpi vielä tämän hallituskauden aikana.

Tiedote medialle 1.11.2018

Metsähallitus on tehnyt päätöksensä luontopalveluille kansallispuistojen ja retkeilyalueiden korjausvelan paikkaamiseksi esitetyistä lisärahoista. Lapin osalta palvelurakenteen kehittämiseen ja korjaamiseen on tulossa rahaa Napapiirin retkeilyalueelle, Auttikönkään luonnonsuojelualueelle sekä Pallas–Yllästunturin ja Urho Kekkosen kansallispuistoihin

Inarin Kuukkelin pihalla tuli varsin selväksi, että saamelaisten oikeuksista on käyty nyt keskustelua liian kovilla kierroksilla jo liian kauan. Toivottavasti pahimmat ylilyönnit on nyt nähty, ja asiaa voitaisiin katsoa jälleen maltillisin mielin yhteisiä tekijöitä etsien. 

En enää tunnista saamelaiskeskustelusta sitä hyvää, eteenpäinvievää yhteishenkeä, jota vielä joku aika sitten oli paljonkin.

Terkkuja tien päältä. Taivallan tänään Utsjoelta Tornioon Lapin läpi. Matkaa suuntaansa sellaiset 600 kilometriä. Suunnilleen sama kuin Helsingistä Ouluun.

On tämä meidän maakunta valtavan suuri. Saamani pitkämatkailaisen vastaanotto Utsjoella ja pub Rastigaisassa oli mitä mieleenpainuvin. Kiitokset kaikille läsnäolleille.

Paikkakunnalla tapahtuu

 • 26.3.2019
  kello 14-15

  Utsjoki, Rastigaisa

  Utsjoki Utsjoentie 4, 99980 Utsjoki
 • 13.10.2018
  kello 11-12

  Katri kiertää koko Lapin - Utsjoen tilaisuus

  Utsjoki Pub Rastigaisa

  Kansanedustaja Katri Kulmuni kiertää kaikki Lapin kunnat. Tule tapaamaan Katria Utsjoelle Pub Rastigaisaan la 13.10. klo 11-12! Kahvitarjoilu.

 • 18.9.2016
  kello 12-13

  Yleisötilaisuus Utsjoella

  Utsjoki Rastigaisa

  Katri kiertää kaikki Lapin kunnat - tule keskustelemaan! Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

 • 20.3.2015
  kello 15.30-17

  Katri Utsjoella

  Utsjoki Pub Rastigaisa

  Tule juttelemaan Suomen ja Lapin asioista. Miten uutta työtä Lappiin ja Suomeen? Miten turvaamme palvelut lähellä meitä?