Keskustan varapuheenjohtaja Kulmuni: Puoliväliriihestä lisävauhtia Lapin matkailun nosteeseen

26.4.2017

Mediatiedote 26.4.2017

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmunin mielestä Lapin kannalta hallituksen puoliväliriihen tärkeimpiä päätöksiä on matkailuun ja vienninedistämiseen keskittyvä lisärahoitus.

- Olen tyytyväinen, että niukoista lisävaroista 50 miljoonaa euroa kohdennettiin pk-yritysten viennin ja matkailun edistämiseen. Erityisesti matkailun uusi kärkihanke on oikein osuva Lapin huimassa nosteessa olevalle matkailulle. Nyt matkailu työllistää Suomessa noin 140 000 henkilöä. Hallituksen konkreettinen tavoite on 180 000 henkilön työllistyminen ja 20 miljardin euron matkailutulot vuoteen 2025 mennessä, Kulmuni sanoo.

Matkailun kärkihankkeessa tavoitteena on muun muassa matkailuyritysten digiosaamisen kehittäminen ja ympärivuotisuuden lisääminen sekä nousevien matkailutrendien kuten luontomatkailun ja terveysmatkailun parempi huomioiminen.

- Matkailussa trendit ovat globaaleja ja niiden kehitystä on kyettävä seuraamaan tarkasti. Suomi on nyt juhlavuonnaan kovassa nosteessa maailmalla ja kiinnostusta tätä pohjoista maata kohtaan on näkynyt merkittävissä ulkomaisissa medioissa. Matkailussa kasvua on tiedossa koko Suomeen, jos osaamme hyödyntää potentiaalimme oikein. Luontoon tukeutuva matkailu on asia, jota meiltä ei voi viedä pois, Kulmuni muistuttaa.

Lapin matkailun kasvuluvut kuluneelta vuodelta ovat Kulmunin mukaan osoitus siitä, että Lappiin on järkevää investoida ja markkinointiin panostaa. Kiinalaisten matkailijoiden määrä on kasvanut räjähdysmäisesti, ensimmäiset suorat reittilennot Euroopan kaupungeista saatiin toimintaan ja majoitusinvestointeja on suunnitteilla eri puolilla Lappia.

- Matkailun tulovaikutukset ovat suuria. Esimerkiksi vuonna 2014 matkailijat kuluttivat Suomessa noin 14,2 miljardia euroa, Kulmuni sanoo.

 

Lisätietoja: Katri Kulmuni, p. 044 2555 903, katri.kulmuni@eduskunta.fi


Kannanotto tiedotusvälineille 26.4.2017

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni on tyytyväinen pieni- ja keskituloisten päivähoitomaksujen alentamiseen hallituksen puoliväliriihen päätöksellä. Ratkaisu päädyttiin tekemään Keskustan esittämällä kohdennuksella, joka hyödyttää maksualennuksia eniten tarvitsevia perheitä.

- Kyse oli Keskustan tavoitteiden mukaisesta kevennyksestä, sillä panostukset suunnattiin nimenomaan pieni- ja keskituloisten perheiden toimeentulon vahvistamiseen.