26.4.2020

Suomalainen valtiomies, pitkäaikainen kansanedustaja, ministeri ja Keskusta-vaikuttaja Kauko Juhantalo on siirtynyt ajasta iäisyyteen

Tänään meidät on saavuttanut suruviesti. Haluan välittää osanottoni läheisten suruun.

Tänään meidät on saavuttanut suruviesti. Suomalainen valtiomies, pitkäaikainen kansanedustaja, ministeri ja Keskusta-vaikuttaja Kauko Juhantalo on siirtynyt ajasta iäisyyteen. Kauko olisi täyttänyt ensi tiistaina 78 vuotta. Hän menehtyi nopeasti edenneen syövän seurauksena. Haluan välittää osanottoni läheisten suruun.

Kauko Juhantalon ura oli monivaiheinen sisältäen nousuja ja laskuja. Hän tuli mukaan yhteisten asioiden hoitoon jo nuorena, joten vaikuttajaura kesti yli puoli vuosisataa. Suunnilleen viisikymmentä vuotta sitten hän jo toimi Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtajana uransa alkutaipaleella. Oman kotiseutunsa olojen asiantuntijana ja tinkimättömänä puolustajana hän saavutti kerta toisensa jälkeen äänestäjäkuntansa luottamuksen.

Eduskuntaan hänet valittiin seitsemän kertaa. Kauko oli lannistumaton taistelija. Viime keväänä Kauko jäi omasta tahdostaan pois eduskunnasta, mutta jatkoi edelleen paikallispolitiikassa toimien muun muassa kotikaupunkinsa Kankaanpään kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Ehdin toimia yhtä aikaa samassa eduskuntaryhmässä yhden kauden, eli hänen viimeisen eduskuntakautensa, vuodet 2015 - 2019. Viime vaalikaudella Kauko oli ryhmämme vanhin edustaja minun ollessa nuorin.

Opin Kaukolta paljon elämänviisautta ja säin tärkeitä evästyksiä kansanedustajan työhön. Olen syvästi kiitollinen, että minulla oli mahdollisuus tutustua häneen. Vielä viime syksynä olimme tekemisissä, kun Kauko tuki kampanjaani Keskustan puheenjohtajaksi.

Minuun teki lähtemättömän vaikutuksen, millä palolla Kauko ajoi kotimaakuntansa Satakunnan asiaa ja välitti yhteisestä kansanliikkeestämme Keskustasta. Syvällä kiitoksella ja kaipauksessa muistan yhteistyötämme.

Lepää rauhassa, Kake!

Lapin yliopistoon tarvitaan varhaiskasvatuksen opettajakoulutus

19.3.2023

Opettajien ammattijärjestön Lapin piirin vaalipaneelissa 17.3. otin kantaa vaka-opettajien koulutukseen.

 

Lue lisää
Lapin elinkeinot rinnakkain

18.3.2023

Lappi on valtavan monipuolinen. On koskematonta erämaata ja Suomen suurimpia luonnonsuojelualueita.

Samalla väkiluku on hiljalleen laskenut vuosikymmeniä.

Suunnan kääntäminen onnistuu vain työn kautta.

Lappi elää niin teollisuudesta, matkailusta, maa- ja metsätaloudesta, poroista, rajakaupasta.

Meidän tehtävä on yhdistää tämä kaikki.

Tehdään työtä, jotta Lappi tarjoaa elämisen edellytykset tulevillekin sukupolville.

Lue lisää
Eduskuntavaalivideo: Lapin sitkeää tekoa

15.3.2023

Uskallan väittää, että Lappiin liittyvissä asioissa minua ei viilata linssiin. Teollisuutta puolustan ja osaan puolustaa lujaa, matkailua edistän, tajuan talouden ja luonnon reunaehdot. Osaan ottaa turpaankin. Sekin on politiikassa yllättävän tärkeä taito. Vaikeina hetkinä ei pidä jäädä maahan makaamaan, vaan sieltä on aina noustava. Osalle varmasti ärsytykseen asti puolustan kotimaakuntani ihmisten oikeutta elämäntapaansa, koulutukseen ja työllisyysmahdollisuuksiin. Tällä linjalla aion jatkaa, jos kansa suo. Sie päätät, jatkuuko työ.

Lue lisää
Laitetaan uutta putkeen Lapin liikennehankkeiden puolesta!

10.3.2023

Yhteistyöllä olemme saaneet monia tärkeitä Lapin hankkeita aikaiseksi. Valtatie 4 Oulun ja Simon välillä tulee kuntoon. Simon risteyksetkin tulevat valmiiksi. Kemin Ajoksen satama syvätään ja raide Suomesta Ruotsiin sähköistetään.

Nyt on uusien hankkeiden vuoro. Kolarin rata täytyy sähköistää, Käsivarrentie kunnostaa ja monia Itä-Lapin hankkeita saada eteenpäin.

 

Sie päätät, jatkuuko työ!

Lue lisää
Sie päätät, jatkuuko työ!

3.3.2023

Työhuoneen ovi on nyt suljettu ja kuukauden kuluttua tiedämme, saanko sen jälleen avata.

Lue lisää
Emme saa unohtaa, mitä Ukrainassa tapahtuu

24.2.2023

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Kuas se ottaa vastuun, ko Keskustan Tornion kunnallisjärjestön edustajia pyyethään Tornion nuorisoneuvoston tapahtumaan? atri. Kuas se tekkee simmaa, ko järjestethään Vihreävappu? Katri. Kuas soon AINA läsnä, ko kunnallisjärjestön johtokunnan möötejä piethään. Katri.."