13.7.2020
Ruokatuotteiden kotimaisuusaste on tällä hetkellä varuskunnissa noin 75 prosenttia - me pystymme vielä parempaan
Kannustan myös jokaista meitä suomalaista oman kukkaron puitteissa valitsemaan kaupasta mahdollisimman LAADUKASTA kotimaista.
Sillä miten meidän ruoka tuotetaan, on aivan valtaisa merkitys. Oma ympäristöystävällinen ruoka on äärettömän arvokas asia.

Ruokatuotteiden kotimaisuusaste on tällä hetkellä varuskunnissa noin 75 prosenttia. Me pystymme vielä parempaan.
Kannustan myös jokaista meitä suomalaista oman kukkaron puitteissa valitsemaan kaupasta mahdollisimman LAADUKASTA kotimaista.
Sillä miten meidän ruoka tuotetaan, on aivan valtaisa merkitys. Oma ympäristöystävällinen ruoka on äärettömän arvokas asia.
Totuus on, että maatalous on maailmalla mennyt hintakilpailun kautta monessa kohdin kestämättömään suuntaan.
Brasiliassa sademetsää tuhotaan karjatalouden tieltä, Aasiassa monin paikoin eläinten olosuhteet ovat luokattoman huonot ja Yhdysvalloissa on siirrytty perheviljelystä teollisuuslaitoksia muistuttaviin olosuhteisiin, jossa lihan määrää nostetaan hormooneilla epäluonnolliselle tasolle.
Meidän on Suomessa pidettävä huoli, että meillä suunta on jatkossakin oikea. Itsestään tämä ei tapahdu – hyvät työolosuhteet, ympäristön huomioiminen, ruoan puhtaus ja turvallisuus – kaikki näkyy myös hinnassa.
Lähellä olevien lampoloiden, perheviljelmien ja oman maan perunoiden sijaan ostamme liian helposti kaukaista tuontitavaraa tuntematta lainkaan niiden alkuperää tai tuotanto-oloja. Tomaatteja Espanjasta, lampaanlihaa Uudesta-Seelannista, juustoja Hollannista, kanaa Thaimaasta.
Kannattaa pysähtyä tätä miettimään myös hieman pitemmälle. Oma ruoka on paitsi kansallista varautumista kaikkeen tulevaan, myös meidän velvollisuus muita kansakuntia kohtaan. Heittäytymällä globaalin elintarvikemarkkinan varaan olisimme ainoastaan osa ongelmaa, emme ratkaisua.
Pidetään mielummin ohjat omissa käsissä. Viljelijältä lupa vaatia hyvää, mutta on muistettava, että se myös maksaa.
19.3.2023

Opettajien ammattijärjestön Lapin piirin vaalipaneelissa 17.3. otin kantaa vaka-opettajien koulutukseen.
Lue lisää
18.3.2023
Lappi on valtavan monipuolinen. On koskematonta erämaata ja Suomen suurimpia luonnonsuojelualueita.
Samalla väkiluku on hiljalleen laskenut vuosikymmeniä.
Suunnan kääntäminen onnistuu vain työn kautta.
Lappi elää niin teollisuudesta, matkailusta, maa- ja metsätaloudesta, poroista, rajakaupasta.
Meidän tehtävä on yhdistää tämä kaikki.
Tehdään työtä, jotta Lappi tarjoaa elämisen edellytykset tulevillekin sukupolville.
Lue lisää15.3.2023
Uskallan väittää, että Lappiin liittyvissä asioissa minua ei viilata linssiin. Teollisuutta puolustan ja osaan puolustaa lujaa, matkailua edistän, tajuan talouden ja luonnon reunaehdot. Osaan ottaa turpaankin. Sekin on politiikassa yllättävän tärkeä taito. Vaikeina hetkinä ei pidä jäädä maahan makaamaan, vaan sieltä on aina noustava. Osalle varmasti ärsytykseen asti puolustan kotimaakuntani ihmisten oikeutta elämäntapaansa, koulutukseen ja työllisyysmahdollisuuksiin. Tällä linjalla aion jatkaa, jos kansa suo. Sie päätät, jatkuuko työ.
Lue lisää10.3.2023
Yhteistyöllä olemme saaneet monia tärkeitä Lapin hankkeita aikaiseksi. Valtatie 4 Oulun ja Simon välillä tulee kuntoon. Simon risteyksetkin tulevat valmiiksi. Kemin Ajoksen satama syvätään ja raide Suomesta Ruotsiin sähköistetään.
Nyt on uusien hankkeiden vuoro. Kolarin rata täytyy sähköistää, Käsivarrentie kunnostaa ja monia Itä-Lapin hankkeita saada eteenpäin.
Sie päätät, jatkuuko työ!
Lue lisää3.3.2023

Työhuoneen ovi on nyt suljettu ja kuukauden kuluttua tiedämme, saanko sen jälleen avata.
Lue lisää24.2.2023

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.
Lue lisää