26.2.2020

Katrin Kynästä: Työryhmä arvioimaan terrorismirikosten lainsäädäntöä

Oikeusministeriö asettaa yhdessä sovitun mukaisesti tällä viikolla työryhmän arvioimaan terrorismirikosten lainsäädäntöä. Toivon työryhmältä perusteltua ja ripeää toimintaa lainsäädäntömme ajantasaistamiseksi.

Yhtenä tehtävänä työryhmällä on huomioida muiden Pohjoismaiden sääntely ja sen mahdollinen vaikutus omaan rikoslakiimme. Muissa Pohjoismaissa esim. terroristijärjestöihin kuuluminen on kriminalisoitu.

Jo nyt erilaiset terroristiryhmän toiminnan tukemiseen liittyvät toimet ovat toki lainvastaisia, ja niistä annetaan asiaan kuuluvat tuomiot. Ongelmana ovat kuitenkin todisteluvaikeudet. Miten todistetaan, mitä konkreettisia tekoja terroristijärjestöjen parissa ulkomailla oleskelleet henkilöt ovat tehneet? Terroristijärjestöön kuulumisen kriminalisointi voisi helpottaa esim. sota-alueilta Suomeen palaavien jihadistien syyttämistä ja tuomitsemista oikeudessa.

Olen useissa yhteyksissä puhunut kovemman rikoslainsäädännön puolesta. Viime hallituskaudella rikoslakia muutettiin jonkun verran vastaamaan uusia terrorismirikollisuuden aiheuttamia uhkia ja tätä työtä on nyt jatkettava. Kyse on kansalaistemme turvallisuudesta.

Lapin yliopistoon tarvitaan varhaiskasvatuksen opettajakoulutus

19.3.2023

Opettajien ammattijärjestön Lapin piirin vaalipaneelissa 17.3. otin kantaa vaka-opettajien koulutukseen.

 

Lue lisää
Lapin elinkeinot rinnakkain

18.3.2023

Lappi on valtavan monipuolinen. On koskematonta erämaata ja Suomen suurimpia luonnonsuojelualueita.

Samalla väkiluku on hiljalleen laskenut vuosikymmeniä.

Suunnan kääntäminen onnistuu vain työn kautta.

Lappi elää niin teollisuudesta, matkailusta, maa- ja metsätaloudesta, poroista, rajakaupasta.

Meidän tehtävä on yhdistää tämä kaikki.

Tehdään työtä, jotta Lappi tarjoaa elämisen edellytykset tulevillekin sukupolville.

Lue lisää
Eduskuntavaalivideo: Lapin sitkeää tekoa

15.3.2023

Uskallan väittää, että Lappiin liittyvissä asioissa minua ei viilata linssiin. Teollisuutta puolustan ja osaan puolustaa lujaa, matkailua edistän, tajuan talouden ja luonnon reunaehdot. Osaan ottaa turpaankin. Sekin on politiikassa yllättävän tärkeä taito. Vaikeina hetkinä ei pidä jäädä maahan makaamaan, vaan sieltä on aina noustava. Osalle varmasti ärsytykseen asti puolustan kotimaakuntani ihmisten oikeutta elämäntapaansa, koulutukseen ja työllisyysmahdollisuuksiin. Tällä linjalla aion jatkaa, jos kansa suo. Sie päätät, jatkuuko työ.

Lue lisää
Laitetaan uutta putkeen Lapin liikennehankkeiden puolesta!

10.3.2023

Yhteistyöllä olemme saaneet monia tärkeitä Lapin hankkeita aikaiseksi. Valtatie 4 Oulun ja Simon välillä tulee kuntoon. Simon risteyksetkin tulevat valmiiksi. Kemin Ajoksen satama syvätään ja raide Suomesta Ruotsiin sähköistetään.

Nyt on uusien hankkeiden vuoro. Kolarin rata täytyy sähköistää, Käsivarrentie kunnostaa ja monia Itä-Lapin hankkeita saada eteenpäin.

 

Sie päätät, jatkuuko työ!

Lue lisää
Sie päätät, jatkuuko työ!

3.3.2023

Työhuoneen ovi on nyt suljettu ja kuukauden kuluttua tiedämme, saanko sen jälleen avata.

Lue lisää
Emme saa unohtaa, mitä Ukrainassa tapahtuu

24.2.2023

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Kannatan Katria Keskustan puheenjohtajaksi. Katri näkee Keskustan haasteet jatkuvasti muuttuvassa yhteiskunnassa. Hänellä on taito saada keskustan kannatus nousuun. Katrin hyvä kielitaito, myös venäjän, on eduksi hoitaa kansainvälisiä asioita."