6.4.2020

Katrin kynästä: Selvitysryhmä arvioimaan koronaviruksen taloudellisia vaikutuksia

Taloudenkin osalta aivan keskeistä on, että koronavirustestausten määrää lisätään massiivisesti, jotta tietäisimme tarkalleen, miten sulkutoimet ovat vaikuttaneet. Se taas mahdollistaa tiedon, milloin voimme alkaa asteittain purkamaan rajoitteita.

Olen viime päivinä antanut monia lehtihaastatteluja, joissa olen kertonut näkemyksistäni nykyiseen kriisiin, etenkin valtiovarainministerin näkökulmasta. Ajat ovat vakavat, mutta samalla on katsottava tulevaan. Akuutin kriisinhoidon rinnalla pitää jo edistää suunnitelmaa kriisistä pois. Testaamisen lisääminen on erittäin tärkeää, jotta tiedetään, milloin rajoituksista voidaan mahdollisesti alkaa luopua. Hallituksen linja on koko kriisin ajan ollut, että testejä pitää tehdä nopeasti niin paljon kuin mahdollista. Ihmisten terveys ja turvallisuus menee kaiken muun edelle.

Taloudenkin osalta aivan keskeistä on, että koronavirustestausten määrää lisätään massiivisesti, jotta tietäisimme tarkalleen, miten sulkutoimet ovat vaikuttaneet. Se taas mahdollistaa tiedon, milloin voimme alkaa asteittain purkamaan rajoitteita.

Koronakriisin keskellä on välttämätöntä luoda siltaa tulevaan. Kriisin jälkeen Suomessa on tehtävä tulevina vuosina entistäkin vahvempia talous- ja työllisyysuudistuksia.

Viime keskiviikkona asetin elinkeinoministeri Mika Lintilän kanssa selvitysryhmän arvioimaan koronakriisin taloudellisia vaikutuksia sekä miettimään konkreettisia toimia, joilla palaamme kriisin jälkeen taloudellisen kasvun, korkean työllisyyden ja kestävän julkisen talouden uralle.

Työelämäprofessori Vesa Vihriälän vetämään ryhmään kuuluvat nobelisti Bengt Holmström, VTT Sixten Korkman ja professori Roope Uusitalo.

Selvitysryhmän työ valmistuu huhtikuun aikana.

Lapin yliopistoon tarvitaan varhaiskasvatuksen opettajakoulutus

19.3.2023

Opettajien ammattijärjestön Lapin piirin vaalipaneelissa 17.3. otin kantaa vaka-opettajien koulutukseen.

 

Lue lisää
Lapin elinkeinot rinnakkain

18.3.2023

Lappi on valtavan monipuolinen. On koskematonta erämaata ja Suomen suurimpia luonnonsuojelualueita.

Samalla väkiluku on hiljalleen laskenut vuosikymmeniä.

Suunnan kääntäminen onnistuu vain työn kautta.

Lappi elää niin teollisuudesta, matkailusta, maa- ja metsätaloudesta, poroista, rajakaupasta.

Meidän tehtävä on yhdistää tämä kaikki.

Tehdään työtä, jotta Lappi tarjoaa elämisen edellytykset tulevillekin sukupolville.

Lue lisää
Eduskuntavaalivideo: Lapin sitkeää tekoa

15.3.2023

Uskallan väittää, että Lappiin liittyvissä asioissa minua ei viilata linssiin. Teollisuutta puolustan ja osaan puolustaa lujaa, matkailua edistän, tajuan talouden ja luonnon reunaehdot. Osaan ottaa turpaankin. Sekin on politiikassa yllättävän tärkeä taito. Vaikeina hetkinä ei pidä jäädä maahan makaamaan, vaan sieltä on aina noustava. Osalle varmasti ärsytykseen asti puolustan kotimaakuntani ihmisten oikeutta elämäntapaansa, koulutukseen ja työllisyysmahdollisuuksiin. Tällä linjalla aion jatkaa, jos kansa suo. Sie päätät, jatkuuko työ.

Lue lisää
Laitetaan uutta putkeen Lapin liikennehankkeiden puolesta!

10.3.2023

Yhteistyöllä olemme saaneet monia tärkeitä Lapin hankkeita aikaiseksi. Valtatie 4 Oulun ja Simon välillä tulee kuntoon. Simon risteyksetkin tulevat valmiiksi. Kemin Ajoksen satama syvätään ja raide Suomesta Ruotsiin sähköistetään.

Nyt on uusien hankkeiden vuoro. Kolarin rata täytyy sähköistää, Käsivarrentie kunnostaa ja monia Itä-Lapin hankkeita saada eteenpäin.

 

Sie päätät, jatkuuko työ!

Lue lisää
Sie päätät, jatkuuko työ!

3.3.2023

Työhuoneen ovi on nyt suljettu ja kuukauden kuluttua tiedämme, saanko sen jälleen avata.

Lue lisää
Emme saa unohtaa, mitä Ukrainassa tapahtuu

24.2.2023

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

Opin tuntemaan Katrin yhteismatkalla itärajan taakse Kantalahteen. Sen jälkeen olen Katria tavannut useita kertoja. Katri on paitsi iloinen, myös rauhallinen ja valtavan kielitaitoinen. Katri kuuntelee muita ja miettii asiat ennen kuin linjaa.