9.3.2020

Katrin Kynästä: Kreikasta, rajoista, koronaviruksesta

Eilen pääministeri Sanna Marin linjasi pääministerin haastattelutunnilla Kreikan ja Turkin välisen rajan vaikeaan tilanteeseen liittyen, että myös Suomella on oltava mahdollisuus tarvittaessa sulkea rajansa. Ulkovaltojen harjoittaman painostuksen alla on voitava tehdä ratkaisuja kansallisesta turvallisuudesta käsin

Eilen pääministeri Sanna Marin linjasi pääministerin haastattelutunnilla Kreikan ja Turkin välisen rajan vaikeaan tilanteeseen liittyen, että myös Suomella on oltava mahdollisuus tarvittaessa sulkea rajansa. Ulkovaltojen harjoittaman painostuksen alla on voitava tehdä ratkaisuja kansallisesta turvallisuudesta käsin.

Mielestäni pääministerin antamassa haastattelussa käytiin selkeästi läpi . Kunnioitamme kansainvälisiä sitoumuksiamme, mutta meillä on oikeus myös valvoa ja pitää kiinni rajoistamme, tarvittaessa tiukoinkin keinoin.

Kreikka tarvitsee nyt tukemme ja samalla EU:n on tiivistettävä otettaan yhteisen ulkorajan pitävyyden suhteen. Hädänalaisten auttaminen on tärkeää, mutta emme saa olla naiiveja hybridivaikuttamisen ja painostamisen suhteen.

Suuressa kuvassa siirtolaiskysymystä ratkaistaessa apu on ensisijaisesti keskitettävä lähtömaihin, kriisien ratkaisuun ja olojen vakauttamiseen.

Toinen ihmisiä huolestuttava ja meitä päättäjiä työllistävä asia on varautuminen korona-virukseen, sen ennalta ehkäisemiseen ja tarvittaessa riittävien hoitopalveluiden takaamiseen. Asia on otettava vakavasti, vaikka hysteriaan ei olekaan aihetta.

Tänä aamuna keskustelimme tasavallan presidentin kanssa tilanteesta koronaviruksen suhteen sekä mm. valmiuslainsäädännöstä, kun presidentti tapasi yhteisesti kaikkien eduskuntapuolueiden edustajat Mäntyniemessä. Paikalla olivat kaikki puolueiden puheenjohtajat, paitsi RKP:n puheenjohtajaa sijaisti heidän eduskuntaryhmänsä puheenjohtaja.

Tällainen parlamentaarinen yhteistyö ja tiedonvaihto tasavallan presidentin kanssa on mielestäni hyvin arvokasta ja sopii hyvin suomalaiseen poliittiseen järjestelmään. Suurissa, kansakunnan terveyden ja turvallisuuden kannalta tärkeissä kysymyksissä tarvitsemme vahvaa yhteistyötä!

Lapin yliopistoon tarvitaan varhaiskasvatuksen opettajakoulutus

19.3.2023

Opettajien ammattijärjestön Lapin piirin vaalipaneelissa 17.3. otin kantaa vaka-opettajien koulutukseen.

 

Lue lisää
Lapin elinkeinot rinnakkain

18.3.2023

Lappi on valtavan monipuolinen. On koskematonta erämaata ja Suomen suurimpia luonnonsuojelualueita.

Samalla väkiluku on hiljalleen laskenut vuosikymmeniä.

Suunnan kääntäminen onnistuu vain työn kautta.

Lappi elää niin teollisuudesta, matkailusta, maa- ja metsätaloudesta, poroista, rajakaupasta.

Meidän tehtävä on yhdistää tämä kaikki.

Tehdään työtä, jotta Lappi tarjoaa elämisen edellytykset tulevillekin sukupolville.

Lue lisää
Eduskuntavaalivideo: Lapin sitkeää tekoa

15.3.2023

Uskallan väittää, että Lappiin liittyvissä asioissa minua ei viilata linssiin. Teollisuutta puolustan ja osaan puolustaa lujaa, matkailua edistän, tajuan talouden ja luonnon reunaehdot. Osaan ottaa turpaankin. Sekin on politiikassa yllättävän tärkeä taito. Vaikeina hetkinä ei pidä jäädä maahan makaamaan, vaan sieltä on aina noustava. Osalle varmasti ärsytykseen asti puolustan kotimaakuntani ihmisten oikeutta elämäntapaansa, koulutukseen ja työllisyysmahdollisuuksiin. Tällä linjalla aion jatkaa, jos kansa suo. Sie päätät, jatkuuko työ.

Lue lisää
Laitetaan uutta putkeen Lapin liikennehankkeiden puolesta!

10.3.2023

Yhteistyöllä olemme saaneet monia tärkeitä Lapin hankkeita aikaiseksi. Valtatie 4 Oulun ja Simon välillä tulee kuntoon. Simon risteyksetkin tulevat valmiiksi. Kemin Ajoksen satama syvätään ja raide Suomesta Ruotsiin sähköistetään.

Nyt on uusien hankkeiden vuoro. Kolarin rata täytyy sähköistää, Käsivarrentie kunnostaa ja monia Itä-Lapin hankkeita saada eteenpäin.

 

Sie päätät, jatkuuko työ!

Lue lisää
Sie päätät, jatkuuko työ!

3.3.2023

Työhuoneen ovi on nyt suljettu ja kuukauden kuluttua tiedämme, saanko sen jälleen avata.

Lue lisää
Emme saa unohtaa, mitä Ukrainassa tapahtuu

24.2.2023

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Pitää katsoa tulevaisuuteen. Puolueen on uudistuttava vastaamaan tämänpäivän haasteisiin. Siksi uusia avauksia tekevä, yhteistyökykyinen, kuunteleva ja kansainvälisyyteen kasvanut Katri Kulmuni on ehdokkaani Keskustan puheenjohtajaksi."

Viitamäki Irma-Liisa Viitamäki Irma-Liisa
» Lue lisää kommentteja Katrista