10.2.2020

Katrin Kynästä: Kierros Varsinais-Suomessa

Liikennepuolella perusväylänpitoon tuli tämän vuoden alussa 300 miljoonan euron lisäpanostus. Tällä saadaan monta tienpätkää parempaan kuntoon.

Myös valtakunnallisesti tärkeimpiä raideyhteyksiä halutaan kehittää. Hallitus on sitoutunut vahvasti Turun tunnin junan, pääradan ja itäradan edistämiseen.

Olen ollut tänään kierroksella kauniissa ja vireässä Varsinais-Suomessa. Ohjelmassa on ollut yleisötilaisuuksia, tapaamisia ja yritysvierailuja Turussa, Raisiossa, Laitilassa ja Kalannissa.

Ihmisten vastaanotto oli todella lämmin ja päivään mahtui monia hyviä kohtaamisia. Kotiinviemisinä on taas paljon uusia ideoita Keskustan puheenjohtajan ja valtiovarainministerin tehtäviin.

Minulla oli kunnia tavata myös pitkän linjan valtiomies ja maatalousvaikuttaja, ministeri Heikki Haavisto. Politiikkaa yhä tarkasti seuraava Haavisto valoi uskoa Keskustan uuteen nousuun.

Illalla avasimme uratarinoitamme yhdessä vaikuttajanaisten, Turun Musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin strategiajohtaja Leena Setälän kanssa.

Varsinais-Suomessa välittyy positiivinen tunnelma. Alueen kehitys on ollut viime vuosina huimaa. Telakka-, auto- ja perusteollisuuden nousu luovat näkymää pitkälle tulevaisuuteen.

Varsinais-Suomen ja koko maan kehityksen kannalta on välttämätöntä turvata osaajien saatavuus ja alueiden saavutettavuus. Tämä edellyttää panostuksia erityisesti koulutukseen ja liikenneyhteyksiin.

Päätöksiä on jo tehty. Turun yliopistossa käynnistyy ensi syksynä alueen osaamistarpeita palveleva kone- ja materiaalitekniikan diplomi-insinöörikoulutus. Lisäksi nopeiden täsmä- ja muuntokoulutusten rahoitusta on lisätty.

Liikennepuolella perusväylänpitoon tuli tämän vuoden alussa 300 miljoonan euron lisäpanostus. Tällä saadaan monta tienpätkää parempaan kuntoon.

Myös valtakunnallisesti tärkeimpiä raideyhteyksiä halutaan kehittää. Hallitus on sitoutunut vahvasti Turun tunnin junan, pääradan ja itäradan edistämiseen.

Rahoitus on tärkeiden hankkeiden suurin koetinkivi. Valtiolla ei ole varaa rahoittaa arviolta yhteensä 10 - 15 miljardin euroa maksavia hankkeita yksin. Tarvitaan yhteistyötä kuntien kanssa ja uusia rahoituslähteitä Suomesta ja Euroopasta.

Lapin yliopistoon tarvitaan varhaiskasvatuksen opettajakoulutus

19.3.2023

Opettajien ammattijärjestön Lapin piirin vaalipaneelissa 17.3. otin kantaa vaka-opettajien koulutukseen.

 

Lue lisää
Lapin elinkeinot rinnakkain

18.3.2023

Lappi on valtavan monipuolinen. On koskematonta erämaata ja Suomen suurimpia luonnonsuojelualueita.

Samalla väkiluku on hiljalleen laskenut vuosikymmeniä.

Suunnan kääntäminen onnistuu vain työn kautta.

Lappi elää niin teollisuudesta, matkailusta, maa- ja metsätaloudesta, poroista, rajakaupasta.

Meidän tehtävä on yhdistää tämä kaikki.

Tehdään työtä, jotta Lappi tarjoaa elämisen edellytykset tulevillekin sukupolville.

Lue lisää
Eduskuntavaalivideo: Lapin sitkeää tekoa

15.3.2023

Uskallan väittää, että Lappiin liittyvissä asioissa minua ei viilata linssiin. Teollisuutta puolustan ja osaan puolustaa lujaa, matkailua edistän, tajuan talouden ja luonnon reunaehdot. Osaan ottaa turpaankin. Sekin on politiikassa yllättävän tärkeä taito. Vaikeina hetkinä ei pidä jäädä maahan makaamaan, vaan sieltä on aina noustava. Osalle varmasti ärsytykseen asti puolustan kotimaakuntani ihmisten oikeutta elämäntapaansa, koulutukseen ja työllisyysmahdollisuuksiin. Tällä linjalla aion jatkaa, jos kansa suo. Sie päätät, jatkuuko työ.

Lue lisää
Laitetaan uutta putkeen Lapin liikennehankkeiden puolesta!

10.3.2023

Yhteistyöllä olemme saaneet monia tärkeitä Lapin hankkeita aikaiseksi. Valtatie 4 Oulun ja Simon välillä tulee kuntoon. Simon risteyksetkin tulevat valmiiksi. Kemin Ajoksen satama syvätään ja raide Suomesta Ruotsiin sähköistetään.

Nyt on uusien hankkeiden vuoro. Kolarin rata täytyy sähköistää, Käsivarrentie kunnostaa ja monia Itä-Lapin hankkeita saada eteenpäin.

 

Sie päätät, jatkuuko työ!

Lue lisää
Sie päätät, jatkuuko työ!

3.3.2023

Työhuoneen ovi on nyt suljettu ja kuukauden kuluttua tiedämme, saanko sen jälleen avata.

Lue lisää
Emme saa unohtaa, mitä Ukrainassa tapahtuu

24.2.2023

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Katri palauttaa uskon tulevaisuuteen ja on luotettava valinta."

Teurajärvi Jari-Pekka Teurajärvi Jari-Pekka
» Lue lisää kommentteja Katrista