10.5.2020

Hyvää äitienpäivää!

Tänään vietetään äitienpäivää. Se on useimmille meistä hyvin rakas ja tunnepitoinen päivä. Äidit ja mummot, heidän työnsä ja rakkautensa, on silloin juhlintamme kohteena. Kukkia ja lahjoja annetaan, kakkukahveja juodaan. Poismenneiden äitien haudoille lasketaan ruusuja.

Tänä äitienpäivänä monet perheet eivät pääse kokoontumaan yhteen, monet mummot joutuvat viettämään päivänsä yksin koronaepidemian takia. Toimet on tehty ikäihmisten suojelemiseksi, mutta tiedän, että se tuntuu vaikealta. Toivon, että puhelinsoittojen lisäksi erilaiset videopuhelut ja muut nykyajan yhteydenpitomuodot saavuttaisivat myös mahdollisimman paljon senioreistamme. Yhteiskuntana saamme olla suuresti kiitollisia äitien tekemästä kasvatustyöstä. Omat lämpimät ajatukseni ovat tänään äitini ja isoäitieni luona, joilta olen saanut hyvät eväät elämään.

Olen joskus sanonut, että Keskustan entinen varapuheenjohtaja, opetusneuvos Kerttu Saalasti on poliittinen esikuvani. Moni ei tiedä kuitenkaan sitä, että vaikka Kerttu oli kova poliitikko, niin hänessä oli myös herkkä, taiteellinen puoli. Hän kirjoitti runoja ja maalasi tauluja. Julkaisen tässä Kertun aikanaan äitien kunniaksi Keskustanaisten Avain-lehteen kirjoittaman runon.
--

Niin monen kirkkaan kyyneleen
Yli poskenne tiedän vierreen
Kun kaikkenne meille uhraten
Te kannoitte arjen helteen.

Se kyynelvirta kuin siunaus
on vuotanut elomme teille
Oi palkitse Suuri Rakkaus
Mitä äitinä annoitte meille.

Lapin yliopistoon tarvitaan varhaiskasvatuksen opettajakoulutus

19.3.2023

Opettajien ammattijärjestön Lapin piirin vaalipaneelissa 17.3. otin kantaa vaka-opettajien koulutukseen.

 

Lue lisää
Lapin elinkeinot rinnakkain

18.3.2023

Lappi on valtavan monipuolinen. On koskematonta erämaata ja Suomen suurimpia luonnonsuojelualueita.

Samalla väkiluku on hiljalleen laskenut vuosikymmeniä.

Suunnan kääntäminen onnistuu vain työn kautta.

Lappi elää niin teollisuudesta, matkailusta, maa- ja metsätaloudesta, poroista, rajakaupasta.

Meidän tehtävä on yhdistää tämä kaikki.

Tehdään työtä, jotta Lappi tarjoaa elämisen edellytykset tulevillekin sukupolville.

Lue lisää
Eduskuntavaalivideo: Lapin sitkeää tekoa

15.3.2023

Uskallan väittää, että Lappiin liittyvissä asioissa minua ei viilata linssiin. Teollisuutta puolustan ja osaan puolustaa lujaa, matkailua edistän, tajuan talouden ja luonnon reunaehdot. Osaan ottaa turpaankin. Sekin on politiikassa yllättävän tärkeä taito. Vaikeina hetkinä ei pidä jäädä maahan makaamaan, vaan sieltä on aina noustava. Osalle varmasti ärsytykseen asti puolustan kotimaakuntani ihmisten oikeutta elämäntapaansa, koulutukseen ja työllisyysmahdollisuuksiin. Tällä linjalla aion jatkaa, jos kansa suo. Sie päätät, jatkuuko työ.

Lue lisää
Laitetaan uutta putkeen Lapin liikennehankkeiden puolesta!

10.3.2023

Yhteistyöllä olemme saaneet monia tärkeitä Lapin hankkeita aikaiseksi. Valtatie 4 Oulun ja Simon välillä tulee kuntoon. Simon risteyksetkin tulevat valmiiksi. Kemin Ajoksen satama syvätään ja raide Suomesta Ruotsiin sähköistetään.

Nyt on uusien hankkeiden vuoro. Kolarin rata täytyy sähköistää, Käsivarrentie kunnostaa ja monia Itä-Lapin hankkeita saada eteenpäin.

 

Sie päätät, jatkuuko työ!

Lue lisää
Sie päätät, jatkuuko työ!

3.3.2023

Työhuoneen ovi on nyt suljettu ja kuukauden kuluttua tiedämme, saanko sen jälleen avata.

Lue lisää
Emme saa unohtaa, mitä Ukrainassa tapahtuu

24.2.2023

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Katri on osaava ja esiintymiskykyinen sekä erittäin pätevä ja kielitaitoinen. Hänen raikkaudellaan saamme puolueellemme uuden rakentavan alun."