23.4.2020

Etenkin ikäihmisille tämä korona-aika on ollut vaikea

Vaikka mikään ikäluokka ei ole taudilta turvassa, on korona lähtökohtaisesti paljon kohtalokkaampi vanhemmalle väestölle. Suojellaksemme heitä olemme joutuneet tekemään kovia päätöksiä ikäihmisten eristämisestä. Tällä on haluttu suojella näitä ihmisiä, jotka rakentaneet tämän maan meille hyväksi

Etenkin ikäihmisille tämä korona-aika on ollut vaikea. Vaikka mikään ikäluokka ei ole taudilta turvassa, on korona lähtökohtaisesti paljon kohtalokkaampi vanhemmalle väestölle. Suojellaksemme heitä olemme joutuneet tekemään kovia päätöksiä ikäihmisten eristämisestä. Tällä on haluttu suojella näitä ihmisiä, jotka rakentaneet tämän maan meille hyväksi.

Ymmärrän, että kuluneet viikot ovat olleet henkisesti kuormittavia. Moni vanhus on kokenut karanteeniajan rangaistuksena. Etenkin yksinäisille vanhuksille ja laitoshoidossa oleville aika on ollut rankkaa. Vanhuksiin kohdistuvilla rajoituksilla on ollut kovia vaikutuksia myös nuorempien ihmisten arkeen. Palvelutaloissa ja hoivakodeissa asuvia läheisiä ei voi nyt käydä tapaamassa. Myös matkustusrajoitukset ovat vaikuttaneet siihen, etteivät kauempana asuvat omaiset ole päässeet auttamaan mummojen ja pappojen arkea.

Itsekään en ole voinut nyt tavata eräitä iäkkäitä omaisiani. Ajatukseni ovat usein heidän luonaan. Me voimme kuitenkin pitää yhteyksiä vanhuksiin eri tavoin. Monet ikäihmiset ovat opetelleet nyt myös videopuheluiden käyttöä sekä esimerkiksi seuranneet omien yhteisöjensä lähetyksiä Internetin ja sosiaalisen median välityksellä. On ilahduttavaa kuulla, miten monella paikkakunnalla on järjestetty vapaaehtoista auttamista, kauppakassien kuljettamisesta pihatöiden tekemiseen. Läheisistä ja naapureista pidetään huolta. Suomalaisuuden parhaat piirteet nousevat esiin.

Suomenmaan pääkirjoituksessa oli käsitelty tätä samaa aihetta. Siinä muistutetaan mm. siitä, että säiden lämmitessä ikäihmisiä voidaan tavata ulkosalla vaikkapa termoskahvien merkeissä – kunhan vain muistetaan turvavälit!

Kirjoituksen linkki: https://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6%2F3%2F600837%2Ff4c5ae4958&fbclid=IwAR2PmQrA8Y2gvDbF4iO_PB2dwdZwdkyQPs-u8TCq_XN0TwyohujXvJDSVyg

Lapin yliopistoon tarvitaan varhaiskasvatuksen opettajakoulutus

19.3.2023

Opettajien ammattijärjestön Lapin piirin vaalipaneelissa 17.3. otin kantaa vaka-opettajien koulutukseen.

 

Lue lisää
Lapin elinkeinot rinnakkain

18.3.2023

Lappi on valtavan monipuolinen. On koskematonta erämaata ja Suomen suurimpia luonnonsuojelualueita.

Samalla väkiluku on hiljalleen laskenut vuosikymmeniä.

Suunnan kääntäminen onnistuu vain työn kautta.

Lappi elää niin teollisuudesta, matkailusta, maa- ja metsätaloudesta, poroista, rajakaupasta.

Meidän tehtävä on yhdistää tämä kaikki.

Tehdään työtä, jotta Lappi tarjoaa elämisen edellytykset tulevillekin sukupolville.

Lue lisää
Eduskuntavaalivideo: Lapin sitkeää tekoa

15.3.2023

Uskallan väittää, että Lappiin liittyvissä asioissa minua ei viilata linssiin. Teollisuutta puolustan ja osaan puolustaa lujaa, matkailua edistän, tajuan talouden ja luonnon reunaehdot. Osaan ottaa turpaankin. Sekin on politiikassa yllättävän tärkeä taito. Vaikeina hetkinä ei pidä jäädä maahan makaamaan, vaan sieltä on aina noustava. Osalle varmasti ärsytykseen asti puolustan kotimaakuntani ihmisten oikeutta elämäntapaansa, koulutukseen ja työllisyysmahdollisuuksiin. Tällä linjalla aion jatkaa, jos kansa suo. Sie päätät, jatkuuko työ.

Lue lisää
Laitetaan uutta putkeen Lapin liikennehankkeiden puolesta!

10.3.2023

Yhteistyöllä olemme saaneet monia tärkeitä Lapin hankkeita aikaiseksi. Valtatie 4 Oulun ja Simon välillä tulee kuntoon. Simon risteyksetkin tulevat valmiiksi. Kemin Ajoksen satama syvätään ja raide Suomesta Ruotsiin sähköistetään.

Nyt on uusien hankkeiden vuoro. Kolarin rata täytyy sähköistää, Käsivarrentie kunnostaa ja monia Itä-Lapin hankkeita saada eteenpäin.

 

Sie päätät, jatkuuko työ!

Lue lisää
Sie päätät, jatkuuko työ!

3.3.2023

Työhuoneen ovi on nyt suljettu ja kuukauden kuluttua tiedämme, saanko sen jälleen avata.

Lue lisää
Emme saa unohtaa, mitä Ukrainassa tapahtuu

24.2.2023

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Katri on todella uuden polven poliitikko. Hän on hyvin kielitaitoinen, kansainvälinen, nuoresta iästään huolimatta kokenut ja äärikeskustalainen tahtonainen Lapista – varsinaissuomalaisen- kin kelpaa tukea! Tytöttelyn ja kommentit koke- mattomuudesta saa samantien heittä romukop- paan! Katrista saamme uuden ajan aatteellisen johtajan ja raikkaat kasvot puolueellemme.”