1.4.2015

Sisukkaat Pelkosenniemeläiset

Oli kiva käydä Lapin yhdestä pienimmistä, mutta varmasti sisukkaimmasta kunnasta. Varmaa on myös se, että Andy se soittaa, satoi tai paistoi. 

Puheenaiheet laidasta laitaan, niin kuin elämisen kirjokin. Puhuin osaltani siitä, että kuka päättää siitä edistetäänkö omien luonnonvarojemme hyödyntämistä vai miten toimimme.

Jokaisella alueella ja maakunnalla on oltava omat menestymisen eväänsä. Jos niitä ei ole, ne etsitään.

Vihreä liike on ideologisin perustein kyseenalaistanut monin paikoin lappilaisen tavan elää kestävästi luonnonvaroista. Nämä ajatukset ovat viime vuosina saaneet liian suuren painoarvon maamme päätöksenteossa.

Etelä-Suomen kaupungeista voimansa saavalta Vihreältä liikkeeltä on kuultu heikosti perustellut aloitteet mm. turkistarhauksen kieltämiseen, matkailun rajoittamiseen, maatalouden kestävyyden kyseenalaistamiseen, turvetuotannon lopettamiseen, metsätalouden kestävyyteen ja koko maakuntien teollisen rakenteen osalta.

Toivottavasti seuraava hallitus pystyy ylilyönnit välttämään ja palauttamaan tasapainon. Nyt politiikka on tehty liian kaukana sen seurauksista vastaavista.

Toivottavasti jatkossa ne, joita päätökset koskettavat, saavat nykyistä suuremman sanansijan.

Maata voi hyödyntää, kunhan pidämme huolta ympäristöstämme. Iso maa kestää niin luontomatkailun, maa-, metsä- ja porotalouden, kaivannaisteollisuuden kuin turvetuotannonkin.

Lapissa on vuosisatojen ajan tiedetty, miten maalla eletään. Kestävä ohje on: ihminen huolehtii maasta, maa ihmisestä. 

Lapin yliopistoon tarvitaan varhaiskasvatuksen opettajakoulutus

19.3.2023

Opettajien ammattijärjestön Lapin piirin vaalipaneelissa 17.3. otin kantaa vaka-opettajien koulutukseen.

 

Lue lisää
Lapin elinkeinot rinnakkain

18.3.2023

Lappi on valtavan monipuolinen. On koskematonta erämaata ja Suomen suurimpia luonnonsuojelualueita.

Samalla väkiluku on hiljalleen laskenut vuosikymmeniä.

Suunnan kääntäminen onnistuu vain työn kautta.

Lappi elää niin teollisuudesta, matkailusta, maa- ja metsätaloudesta, poroista, rajakaupasta.

Meidän tehtävä on yhdistää tämä kaikki.

Tehdään työtä, jotta Lappi tarjoaa elämisen edellytykset tulevillekin sukupolville.

Lue lisää
Eduskuntavaalivideo: Lapin sitkeää tekoa

15.3.2023

Uskallan väittää, että Lappiin liittyvissä asioissa minua ei viilata linssiin. Teollisuutta puolustan ja osaan puolustaa lujaa, matkailua edistän, tajuan talouden ja luonnon reunaehdot. Osaan ottaa turpaankin. Sekin on politiikassa yllättävän tärkeä taito. Vaikeina hetkinä ei pidä jäädä maahan makaamaan, vaan sieltä on aina noustava. Osalle varmasti ärsytykseen asti puolustan kotimaakuntani ihmisten oikeutta elämäntapaansa, koulutukseen ja työllisyysmahdollisuuksiin. Tällä linjalla aion jatkaa, jos kansa suo. Sie päätät, jatkuuko työ.

Lue lisää
Laitetaan uutta putkeen Lapin liikennehankkeiden puolesta!

10.3.2023

Yhteistyöllä olemme saaneet monia tärkeitä Lapin hankkeita aikaiseksi. Valtatie 4 Oulun ja Simon välillä tulee kuntoon. Simon risteyksetkin tulevat valmiiksi. Kemin Ajoksen satama syvätään ja raide Suomesta Ruotsiin sähköistetään.

Nyt on uusien hankkeiden vuoro. Kolarin rata täytyy sähköistää, Käsivarrentie kunnostaa ja monia Itä-Lapin hankkeita saada eteenpäin.

 

Sie päätät, jatkuuko työ!

Lue lisää
Sie päätät, jatkuuko työ!

3.3.2023

Työhuoneen ovi on nyt suljettu ja kuukauden kuluttua tiedämme, saanko sen jälleen avata.

Lue lisää
Emme saa unohtaa, mitä Ukrainassa tapahtuu

24.2.2023

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Urho Kekkosen perintöä vaalivan puolueen tulee olla aktiivinen ulkopolitttisissa kysymyksissä. Katri ymmärtää ulkopolitiikan merkityksen ja Keskustan vastuun Suomen asioiden vaalimisessa niin itään kuin länteen kansalaistemme parhaaksi."