18.3.2015

Rovaniemen kevätmarkkinoilla: Mitä Rovaniemi minulle merkitsee?

Kevätmarkkinoilla kampanjoidessani sain hyvän kysymyksen: mitä Rovaniemi sinulle merkisee? Olen Rovaniemellä asunut kolmaksen tähän astisesta eliniästäni, joten kysymykseen oli aika helppo vastata.

Mitä Rovaniemi merkitsee Sinulle?

Rovaniemellä on minulle monta merkitystä. Se on kaupunki, jossa olen viettänyt varhaislapsuuteni, suorittanut opintoni ja tehnyt työtä. Maakunnallisena vaikuttajana Rovaniemi on minulle nyt kaupunki, jossa käyn monenlaisissa kokouksissa ja neuvotteluissa sekä usein myös tapaamassa rovaniemeläisiä ystäviä. Maakunnan pääkaupungin toimintojen kehittymisellä on suuri merkitys koko maakunnan kehitykselle.

Olen syntynyt Torniossa ja sukujuureni ovat Kyläjoella, entisen Alatornion kunnan alueella. Kun äitini lähti opiskelemaan 1990-luvun alussa Rovaniemelle Lapin yliopistoon valmistuakseen käsityönopettajaksi, niin minä tietenkin tulin mukaan. Tietenkin kävimme paljon Torniossa, mutta kun isä ei töiden vuoksi voinut muuttaa Rovaniemelle, niin perheemme asui monta vuotta kahdella eri paikkakunnalla.

Muistan vieläkin asuntomme Ounasvaaralla DAS:in perheasunnoissa. Silloin alue ei ollut niin paljon rakennettu kuin nykyään ja porojakin näkyi joskus parvekkeelta.

Olin pienenä monta vuotta kunnallisessa päivähoidossa Rovaniemellä. Ensin minulle esitettiin päivähoitopaikkaa jostakin kauempaa, mutta lopulta se järjestyi niin, että äitini sai minut päiväkotiin Viirinkankaan seudulle. Siellähän on myös yliopisto, jossa äitini opiskeli. Siinä päiväkodissa ei ollut kuitenkaan juuri minun ikäisteni ryhmää ja jouduin isompien lasten porukkaan.

Kun ylioppilaskirjoitukset olivat ohi, pohdin tulevaisuuttani. Valtiotieteellinen Helsingin yliopistossa oli yksi vaihtoehto. Kävin abipäivillä Rovaniemellä ja Oulussa yliopistoissa. Se, että päädyin Rovaniemelle Lapin yliopistoon, oli kyllä rovaniemeläisten markkinointivoitto. Lapin yliopiston esittely oli erittäin hyvin ja ammattimaisesti toteutettu. Ihastuin heti yliopiston ilmapiiriin. Sen innoittamana hain ja tulin myös valituksi Lapin yliopistoon, yhteiskuntatieteelliseen tiedekuntaan lukemaan kansainvälisiä suhteita.

Rovaniemeläisten kyllä kannattaa panostaa oppilaitostensa ja tietysti koko kaupunkinsa markkinointiin. Siellä on paljon mahdollisuuksia ja vetovoimatekijöitä, ja minä olen elävä esimerkki siitä, että markkinointi toimii!

Lapin yliopistoon tarvitaan varhaiskasvatuksen opettajakoulutus

19.3.2023

Opettajien ammattijärjestön Lapin piirin vaalipaneelissa 17.3. otin kantaa vaka-opettajien koulutukseen.

 

Lue lisää
Lapin elinkeinot rinnakkain

18.3.2023

Lappi on valtavan monipuolinen. On koskematonta erämaata ja Suomen suurimpia luonnonsuojelualueita.

Samalla väkiluku on hiljalleen laskenut vuosikymmeniä.

Suunnan kääntäminen onnistuu vain työn kautta.

Lappi elää niin teollisuudesta, matkailusta, maa- ja metsätaloudesta, poroista, rajakaupasta.

Meidän tehtävä on yhdistää tämä kaikki.

Tehdään työtä, jotta Lappi tarjoaa elämisen edellytykset tulevillekin sukupolville.

Lue lisää
Eduskuntavaalivideo: Lapin sitkeää tekoa

15.3.2023

Uskallan väittää, että Lappiin liittyvissä asioissa minua ei viilata linssiin. Teollisuutta puolustan ja osaan puolustaa lujaa, matkailua edistän, tajuan talouden ja luonnon reunaehdot. Osaan ottaa turpaankin. Sekin on politiikassa yllättävän tärkeä taito. Vaikeina hetkinä ei pidä jäädä maahan makaamaan, vaan sieltä on aina noustava. Osalle varmasti ärsytykseen asti puolustan kotimaakuntani ihmisten oikeutta elämäntapaansa, koulutukseen ja työllisyysmahdollisuuksiin. Tällä linjalla aion jatkaa, jos kansa suo. Sie päätät, jatkuuko työ.

Lue lisää
Laitetaan uutta putkeen Lapin liikennehankkeiden puolesta!

10.3.2023

Yhteistyöllä olemme saaneet monia tärkeitä Lapin hankkeita aikaiseksi. Valtatie 4 Oulun ja Simon välillä tulee kuntoon. Simon risteyksetkin tulevat valmiiksi. Kemin Ajoksen satama syvätään ja raide Suomesta Ruotsiin sähköistetään.

Nyt on uusien hankkeiden vuoro. Kolarin rata täytyy sähköistää, Käsivarrentie kunnostaa ja monia Itä-Lapin hankkeita saada eteenpäin.

 

Sie päätät, jatkuuko työ!

Lue lisää
Sie päätät, jatkuuko työ!

3.3.2023

Työhuoneen ovi on nyt suljettu ja kuukauden kuluttua tiedämme, saanko sen jälleen avata.

Lue lisää
Emme saa unohtaa, mitä Ukrainassa tapahtuu

24.2.2023

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Kun oman alueemme Annika Saarikko hyvissä ajoin ilmoitti nyt valitsevansa lapset etusijalle, minun oli helppo asettua Katrin kannattajaksi. Puolue tarvitsee nyt työtä pelkäämättömän johtajan. Olen jo vuosia seurannut Katrin toimintaa ja arvostan mm. sitä, että hän kuuntelee tarkasti silmiin katsoen, mitä toisella on sanottavaa ja sen jälkeen rauhallisesti kertoo oman näkemyksensä ko. asiasta."