3.8.2014

Ranuan Hillamarkkinat

Elokuun ensimmäinen viikonloppu on Ranuan Hillamarkkinat. Aina.

Ranuasta on sattuneesta syystä muodostunut minulle hieman kuin toinen kotikunta. Ranua on aika mielenkiintoinen paikka. Keskelle suota kasvanut kunta syntyi puu- ja sahateollisuuden ympärille. Myös poronhoitoa alueella on jonkin verran, edelleenkin. Sahateollisuuden murroksen myötä kunnan isät eivät jääneet ihmettelemään, vaan ovat monipuolisesti koettaneet etsiä kunnalle myös muita elinkeinon kivijalkoja. Yksi kunnallisen elinkeinopolitiikan onnistumisia onkin Ranuan eläinpuisto. Se on kunnan suurimpia työllistäjiä ja kunta on eläinpuiston pääomistaja. Kaikki kunnalliset elinkeinohankkeet eivät tunnetusti ole olleet aivan yhtä menestyksellisiä. Ranuan eläinpuisto on Lapin suosituin matkakohde.

Eläinpuiston lisäksi ranualaisen leivän isä on epäilemättä myös turvetuotanto. Vesistöpäästöt pitää saada kuriin, mutta alueilla, joilla turvetuotanto työllistää on hyvin vaikea keksiä korvaavia työpaikkoja. Lisäksi on ainoastaan järkevää käyttää kotimaista turvetta eikä venäläistä kivihiiltä.

Ranua on onnistuneesti brändännyt Lapin herkun hillan omaan imagoonsa. Suomaillahan hillaa varmasti hyvin löytyykin, vaikka minä sitä en juuri koskaan löydäkään. Hillamarkkinoillakin hillan litrahinta pyöri 20€ hujakoilla, joten marjamaat tunteva on voinut tänä kesänä poimia matkaansa melkoisen omaisuuden.

Lapin yliopistoon tarvitaan varhaiskasvatuksen opettajakoulutus

19.3.2023

Opettajien ammattijärjestön Lapin piirin vaalipaneelissa 17.3. otin kantaa vaka-opettajien koulutukseen.

 

Lue lisää
Lapin elinkeinot rinnakkain

18.3.2023

Lappi on valtavan monipuolinen. On koskematonta erämaata ja Suomen suurimpia luonnonsuojelualueita.

Samalla väkiluku on hiljalleen laskenut vuosikymmeniä.

Suunnan kääntäminen onnistuu vain työn kautta.

Lappi elää niin teollisuudesta, matkailusta, maa- ja metsätaloudesta, poroista, rajakaupasta.

Meidän tehtävä on yhdistää tämä kaikki.

Tehdään työtä, jotta Lappi tarjoaa elämisen edellytykset tulevillekin sukupolville.

Lue lisää
Eduskuntavaalivideo: Lapin sitkeää tekoa

15.3.2023

Uskallan väittää, että Lappiin liittyvissä asioissa minua ei viilata linssiin. Teollisuutta puolustan ja osaan puolustaa lujaa, matkailua edistän, tajuan talouden ja luonnon reunaehdot. Osaan ottaa turpaankin. Sekin on politiikassa yllättävän tärkeä taito. Vaikeina hetkinä ei pidä jäädä maahan makaamaan, vaan sieltä on aina noustava. Osalle varmasti ärsytykseen asti puolustan kotimaakuntani ihmisten oikeutta elämäntapaansa, koulutukseen ja työllisyysmahdollisuuksiin. Tällä linjalla aion jatkaa, jos kansa suo. Sie päätät, jatkuuko työ.

Lue lisää
Laitetaan uutta putkeen Lapin liikennehankkeiden puolesta!

10.3.2023

Yhteistyöllä olemme saaneet monia tärkeitä Lapin hankkeita aikaiseksi. Valtatie 4 Oulun ja Simon välillä tulee kuntoon. Simon risteyksetkin tulevat valmiiksi. Kemin Ajoksen satama syvätään ja raide Suomesta Ruotsiin sähköistetään.

Nyt on uusien hankkeiden vuoro. Kolarin rata täytyy sähköistää, Käsivarrentie kunnostaa ja monia Itä-Lapin hankkeita saada eteenpäin.

 

Sie päätät, jatkuuko työ!

Lue lisää
Sie päätät, jatkuuko työ!

3.3.2023

Työhuoneen ovi on nyt suljettu ja kuukauden kuluttua tiedämme, saanko sen jälleen avata.

Lue lisää
Emme saa unohtaa, mitä Ukrainassa tapahtuu

24.2.2023

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Kielitaitoinen, karismaattinen ja esiintymiskykyinen Katri voi palauttaa Keskustan todelliseksi väyläksi vaikuttaa, osallistua ja muuttaa maailmaa."