3.8.2014

Ranuan Hillamarkkinat

Elokuun ensimmäinen viikonloppu on Ranuan Hillamarkkinat. Aina.

Ranuasta on sattuneesta syystä muodostunut minulle hieman kuin toinen kotikunta. Ranua on aika mielenkiintoinen paikka. Keskelle suota kasvanut kunta syntyi puu- ja sahateollisuuden ympärille. Myös poronhoitoa alueella on jonkin verran, edelleenkin. Sahateollisuuden murroksen myötä kunnan isät eivät jääneet ihmettelemään, vaan ovat monipuolisesti koettaneet etsiä kunnalle myös muita elinkeinon kivijalkoja. Yksi kunnallisen elinkeinopolitiikan onnistumisia onkin Ranuan eläinpuisto. Se on kunnan suurimpia työllistäjiä ja kunta on eläinpuiston pääomistaja. Kaikki kunnalliset elinkeinohankkeet eivät tunnetusti ole olleet aivan yhtä menestyksellisiä. Ranuan eläinpuisto on Lapin suosituin matkakohde.

Eläinpuiston lisäksi ranualaisen leivän isä on epäilemättä myös turvetuotanto. Vesistöpäästöt pitää saada kuriin, mutta alueilla, joilla turvetuotanto työllistää on hyvin vaikea keksiä korvaavia työpaikkoja. Lisäksi on ainoastaan järkevää käyttää kotimaista turvetta eikä venäläistä kivihiiltä.

Ranua on onnistuneesti brändännyt Lapin herkun hillan omaan imagoonsa. Suomaillahan hillaa varmasti hyvin löytyykin, vaikka minä sitä en juuri koskaan löydäkään. Hillamarkkinoillakin hillan litrahinta pyöri 20€ hujakoilla, joten marjamaat tunteva on voinut tänä kesänä poimia matkaansa melkoisen omaisuuden.

Tuemme Katri Kulmunia Keskustan puheenjohtajaksi

16.7.2019

Lista tukijoista täydentyy kohti Keskustan ylimääräistä puoluekokousta.

 

Tule mukaan!

Lue lisää
Helsingin Keskustanaiset: Katri saa koko joukkueen mukaan puolueen identiteetin kirkastamiseen

15.7.2019

Katri Kulmuni onnistuu varmasti saamaan koko joukkueen mukaan puolueen identiteetin kirkastamiseen, oman äänen löytämiseen ääripäitten välille. 

 

Uskon sydämestäni, että Katri Kulmuni onnistuu kokoamaan keskustasta voittajatiimin.

 

Päivi Mononen-Mikkilä

Keskustanaisten Helsingin piirin puheenjohtaja

Lue lisää
Katri Kiihtelysvaaran markkinoiden suosikki

15.7.2019

Kat­ri Kul­mu­ni oli suo­si­tuin eh­do­kas kes­kus­tan pu­heen­joh­ta­jak­si kes­kus­tan Kiih­te­lyk­sen pai­kal­li­syh­dis­tyk­sen Kiih­te­lys­vaa­ran ke­sä­mark­ki­noil­la te­ke­mäs­sä mie­li­pi­de­ky­se­lys­sä.

 

Kysely ei kerro val­ta­kun­nal­li­sesta kannatuksesta. Vuorenvarmasti se kertoo paljonkin pienten kylien ja sorateiden asukkaiden näkemyksestä.  

Lue lisää
Anna-Liisa Leikkola: Katri keskustan puheenjohtajaksi

12.7.2019

Mielestäni Katri Kulmuni on nuori ja pätevä nainen keskustan puheenjohtajaksi.

Nyt keskustan puheenjohtajaksi tarvitaan rohkeaa ja päättäväistä naista, joka nostaa keskustan uudelleen johtavaksi puolueeksi ja suunnannäyttäjäksi yhteiskunnassa. Siinä työssä Katri Kulmunin rinnalla tarvitaan meistä jäsenistä jokaista. Kouvolassa tavataan!

Anna-Liisa Leikkola

keskustan kunniajäsen, herastuomari

Lapua–Seinäjoki

Lue lisää
Keskustan kentän suosikki puheenjohtajaksi on Ilta-Sanomien kyselyssä elinkeinoministeri Katri Kulmuni

4.7.2019

Kulmunia tehtävään kannatti yhteensä 40,7 prosenttia vastanneista. IS lähetti kyselyn 708 keskustan kenttävaikuttajalle ja siihen vastasi 300 henkilöä. 

 

Kyselyyn vastanneet ovat keskustan paikallisyhdistysten, kunnallisjärjestöjen ja piirihallitusten sekä keskustanaisten ja keskustanuorten johdon jäseniä.
 

Lue lisää
EU-puheenjohtajuuskauden ensimmäinen ministerikokous

4.7.2019

Kyllä on kannattanut istua koulussa kielitunneilla. Suosittelen kaikille nuorille. Tänään niistä oli totisesti hyötyä, kun pääsin johtamaan Suomen EU-puheenjohtajuuskauden ensimmäistä ministerikokousta. 

 

Olen päässyt tututstumaan jo useampaan Euroopan kollegaan. Myös kansainväliset asiat ovat monesti ihmisten välisiä. Teemana ilmastonmuutos, mutta positiivisella kulmalla. Teknologia auttaa meitä tästäkin selviämään. 

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

”Tutustuin Katriin rajayhteistyön merkeissä TornioHaaparannalla. Ensiajatukseni olikin, että siinä on ihminen – nainen -, joka menee pitkälle. Nuori, innostunut, empaattinen, omaa loistavan kielitaidon ja vieläpä rajaseudun oma luomukasvatti! Lappi ja Suomi tarvitsevat juuri Katrin tapaisia nuoria ja innostuneita ihmisiä, jotka saavat asioita tapahtumaan. Nyt on Katrin aika!”