12.7.2014

Posion Muikkumarkkinoilla

Helteinen kesäpäivä Posiolla.

Kesäisin on mukava kierttää markkinoita, jututtaa siellä ihmisiä, kuunnella heidän ajatuksiaan, ohjeitaan ja neuvojaan. Puoluekokouksessa kuvassa takanani seisova Posion kunnanhallituksen puheenjohtaja, Olavi Lehtiniemi kutsui minut Posion Muikkumarkkinoille. Se on yksi vuoden suurimmista tapahtumista Posiolla. Posiolla pohditutti sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistaminen. Olihan asiaa valmistelussa parlamentaarisessa ryhmässä keskustan osalta ollut valmistelemassa Juha Rehula, joka ennätti myös piipahtamaan markkinoilla. Kuntien vaikuttamismahdollisuus ja lähipalvelut herättivät Posiolla kysymyksiä. Posion ja Taivalkosken rajalla sijaitsevan Mustavaaran kaivoksen uudelleen avaaminen herätti ihmisissä kauttaaltaan positiivista kutinaa. Kaivoksen päätuote on vanadiini, jonka kysyntä on jälleen kasvussa. Kaivos suljettiin 80-luvun puolivälissä ja nyt sen uudelleen avaamista valmistellaan kovaa vauhtia. Kaivos työllistäisi suoraan satakunta henkeä ja välillisesti noin 25o henkeä.

Lapin yliopistoon tarvitaan varhaiskasvatuksen opettajakoulutus

19.3.2023

Opettajien ammattijärjestön Lapin piirin vaalipaneelissa 17.3. otin kantaa vaka-opettajien koulutukseen.

 

Lue lisää
Lapin elinkeinot rinnakkain

18.3.2023

Lappi on valtavan monipuolinen. On koskematonta erämaata ja Suomen suurimpia luonnonsuojelualueita.

Samalla väkiluku on hiljalleen laskenut vuosikymmeniä.

Suunnan kääntäminen onnistuu vain työn kautta.

Lappi elää niin teollisuudesta, matkailusta, maa- ja metsätaloudesta, poroista, rajakaupasta.

Meidän tehtävä on yhdistää tämä kaikki.

Tehdään työtä, jotta Lappi tarjoaa elämisen edellytykset tulevillekin sukupolville.

Lue lisää
Eduskuntavaalivideo: Lapin sitkeää tekoa

15.3.2023

Uskallan väittää, että Lappiin liittyvissä asioissa minua ei viilata linssiin. Teollisuutta puolustan ja osaan puolustaa lujaa, matkailua edistän, tajuan talouden ja luonnon reunaehdot. Osaan ottaa turpaankin. Sekin on politiikassa yllättävän tärkeä taito. Vaikeina hetkinä ei pidä jäädä maahan makaamaan, vaan sieltä on aina noustava. Osalle varmasti ärsytykseen asti puolustan kotimaakuntani ihmisten oikeutta elämäntapaansa, koulutukseen ja työllisyysmahdollisuuksiin. Tällä linjalla aion jatkaa, jos kansa suo. Sie päätät, jatkuuko työ.

Lue lisää
Laitetaan uutta putkeen Lapin liikennehankkeiden puolesta!

10.3.2023

Yhteistyöllä olemme saaneet monia tärkeitä Lapin hankkeita aikaiseksi. Valtatie 4 Oulun ja Simon välillä tulee kuntoon. Simon risteyksetkin tulevat valmiiksi. Kemin Ajoksen satama syvätään ja raide Suomesta Ruotsiin sähköistetään.

Nyt on uusien hankkeiden vuoro. Kolarin rata täytyy sähköistää, Käsivarrentie kunnostaa ja monia Itä-Lapin hankkeita saada eteenpäin.

 

Sie päätät, jatkuuko työ!

Lue lisää
Sie päätät, jatkuuko työ!

3.3.2023

Työhuoneen ovi on nyt suljettu ja kuukauden kuluttua tiedämme, saanko sen jälleen avata.

Lue lisää
Emme saa unohtaa, mitä Ukrainassa tapahtuu

24.2.2023

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Katri Kulmuni ymmärtää hyvin aluepolitiikan merkityksen ja toimii alueellisen tasa-arvon puolesta. Hänellä on myös periaate, ketään ei jätetä. Näillä eväillä Katri Suomen Keskustan puheenjohtajaksi."