17.11.2022

Nyt saa iloita! Kemin ja Savonlinnan keskussairaaloiden tulevaisuus turvataan lailla ja rahalla.

Jotkut päivät ovat sellaisia, että sitä todella kokee tekevänsä merkityksellistä työtä.

Tänään on sellainen.

Olen äärimmäisen tyytyväinen ja helpottunut, että Kemin ja Savonlinnan sairaalan turvaamiseen saavutetusta ratkaisusta. Sekä laki että rahoitus menee nyt kohdilleen.

Haluan kiittää tästä laajasti oman alueeni toimijoita, lukuisia kunta- ja aluepäättäjiä sekä Kemin keskussairaalan henkilöstöä.

Erikseen haluan mainita kollegani Hanna Kososen, joka Savonlinnan myötä on tehnyt asiassa valtavan työn. Olemme tehneet vuosia yhteistyötä maakuntiemme kahden keskussairaalan mallin puolesta. Kun kaikki muut ovat tuntuneet olevan asiassa vastaan, olemme Hannan kanssa tukeneet ja tsempanneet toisiamme.

Tämä laajasti tehty työ on nyt johtamassa tulokseen, jossa terveydenhuoltolakia viimein muutetaan siten, että myös Lapin ja Etelä-Savon maakunnilla olisi oikeus ylläpitää useampaa ympärivuorokautista yhteispäivystyspistettä eli kahta keskussairaalaa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru tuo eduskuntaan terveydenhuoltolain muutoksen sovitulla tavalla. Myös eduskunta on luvannut joustaa, että laki ehditään käsitellä.

Asialla on pitkä tausta. Valtiovarainvaliokunta kiinnitti huomiota Lapin ja Etelä-Savon maakuntien rahoitukseen jo sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen yhteydessä.

Nyt niin kutsuttuun tekniseen kehykseen lisätään 16 miljoonaa euroa näitä sairaaloita varten ja vaatisi seuraavalta hallitukselta nimenomaan päätöksen leikata nämä rahat pois eikä niin varmastikaan käy.

Tämä helpottaa koko Lapin ja Etelä-Savon hyvinvointialueen rahoitusta.

Viimeisten vuosien aikana ennen kaikkea Kemi-Tornio alueen ja Savonlinnan seudun kunnat ja kaupungit ovat tehneet tämän asian kanssa tiivistä edunvalvonta työtä yli puoluerajojen.

Kiitos tästä ponnistuksesta vielä kertaalleen!

Se, että nyt Kemin ja Savonlinnan sairaaloiden asema turvataan paitsi lailla ja rahalla on todellinen näiden alueiden yhteinen ponnistus ja työvoitto, josta voimme olla ylpeitä.

Lapin yliopistoon tarvitaan varhaiskasvatuksen opettajakoulutus

19.3.2023

Opettajien ammattijärjestön Lapin piirin vaalipaneelissa 17.3. otin kantaa vaka-opettajien koulutukseen.

 

Lue lisää
Lapin elinkeinot rinnakkain

18.3.2023

Lappi on valtavan monipuolinen. On koskematonta erämaata ja Suomen suurimpia luonnonsuojelualueita.

Samalla väkiluku on hiljalleen laskenut vuosikymmeniä.

Suunnan kääntäminen onnistuu vain työn kautta.

Lappi elää niin teollisuudesta, matkailusta, maa- ja metsätaloudesta, poroista, rajakaupasta.

Meidän tehtävä on yhdistää tämä kaikki.

Tehdään työtä, jotta Lappi tarjoaa elämisen edellytykset tulevillekin sukupolville.

Lue lisää
Eduskuntavaalivideo: Lapin sitkeää tekoa

15.3.2023

Uskallan väittää, että Lappiin liittyvissä asioissa minua ei viilata linssiin. Teollisuutta puolustan ja osaan puolustaa lujaa, matkailua edistän, tajuan talouden ja luonnon reunaehdot. Osaan ottaa turpaankin. Sekin on politiikassa yllättävän tärkeä taito. Vaikeina hetkinä ei pidä jäädä maahan makaamaan, vaan sieltä on aina noustava. Osalle varmasti ärsytykseen asti puolustan kotimaakuntani ihmisten oikeutta elämäntapaansa, koulutukseen ja työllisyysmahdollisuuksiin. Tällä linjalla aion jatkaa, jos kansa suo. Sie päätät, jatkuuko työ.

Lue lisää
Laitetaan uutta putkeen Lapin liikennehankkeiden puolesta!

10.3.2023

Yhteistyöllä olemme saaneet monia tärkeitä Lapin hankkeita aikaiseksi. Valtatie 4 Oulun ja Simon välillä tulee kuntoon. Simon risteyksetkin tulevat valmiiksi. Kemin Ajoksen satama syvätään ja raide Suomesta Ruotsiin sähköistetään.

Nyt on uusien hankkeiden vuoro. Kolarin rata täytyy sähköistää, Käsivarrentie kunnostaa ja monia Itä-Lapin hankkeita saada eteenpäin.

 

Sie päätät, jatkuuko työ!

Lue lisää
Sie päätät, jatkuuko työ!

3.3.2023

Työhuoneen ovi on nyt suljettu ja kuukauden kuluttua tiedämme, saanko sen jälleen avata.

Lue lisää
Emme saa unohtaa, mitä Ukrainassa tapahtuu

24.2.2023

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Olen tuntenut  Katrin yli 10 vuotta  ja nähnyt hänen kasvunsa Tornion varavaltuutetusta valtuuston puheenjohtajaksi, kansanedustajaksi, puolueen varapuheenjohtajaksi ja ministeriksi. Monipuolinen osaaminen on huomattu niin paikallisesti kuin kansallisesti. Puoluekokouksissa  jäsenistö on tunnistanut  Katrin taidot, luottanut nuoreen, vahvaan ja kielitaitoiseen naiseen ja antanut sen mukaisesti vastuuta. Keskustan kansanliikkeellä on  vaikeissa tilanteissa aina ollut rohkeutta  luottaa nuoriin ja energisiin henkilöihin. Luota sinäkin Katrin kykyyn uudistaa puolue ja laittaa Keskusta kuntoon."