8.3.2019

Miksi Keskusta ajoi sote-uudistusta?

Hetki sitten on tiedotettu, että sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus sote ei tule valmiiksi tällä vaalikaudella. Tämän seurauksena hallitus eroaa.

Hetki sitten on tiedotettu, että sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus sote ei tule valmiiksi tällä vaalikaudella. Tämän seurauksena hallitus eroaa.

Sote-uudistusta on yritetty tehdä vähintään neljä vaalikautta. Keskustan malli kotikunta-maakuntamallista, joka turvaa yhdenvertaiset palvelut ympäri Suomen ja palvelut ennen kaikkea ihmisten lähellä on edelleen toteuttamiskelpoinen.

Hallituksen suurin uudistus kaatui valinnanvapauteen. Se on lakipaketissa liian laaja ja aikataulu on liian tiukka. Soteuudistus on mahdollista toteuttaa ilman valinnanvapautta, jolloin myös parlamentaarinen enemmistö uudistukselle on mahdollista saada.

Keskusta on tehnyt kaikkensa tämän uudistuksen eteen. Uskomme kansanvaltaan palveluiden toteuttamisessa. Uudistuksen tärkein kysymys, miten saamme kurottua terveyseroja ja luotua yhdenvertaiset palvelut lähelle ihmisiä, on edelleen se kaikista tärkein asia.

On surullista, että lainsäädännön nyt kaatuessa emme edelleenkään pääse näihin palveluiden kehittämiseen käsiksi. Se on kaikista tärkein kysymys ja sellaista lainsäädäntöä Keskusta tukee, mihin tahansa asemaan kansanvalta tämän liikkeen osoittaakin.

Puolueen puheenjohtaja Juha on monesti todennut, että se on tulos tai ulos. Talouden osalta olemme onnistuneet ja tehneet parempaakin tulosta kuin odotettiin, mutta tämä suurin uudistus ei onnistu. On suoraselkäistä tämä rehdisti todeta ja hallituksen erota.

Seuraavat viikot Suomessa on toimitusministeriö ja 14.4. kansa päättää, kuka ottaa uudistuksesta vetovastuun. Tarve hyvinvointiyhteiskunnan turvaamiseksi ei ole kadonnut minnekään. Uudistus tarvitaan.

Lapin yliopistoon tarvitaan varhaiskasvatuksen opettajakoulutus

19.3.2023

Opettajien ammattijärjestön Lapin piirin vaalipaneelissa 17.3. otin kantaa vaka-opettajien koulutukseen.

 

Lue lisää
Lapin elinkeinot rinnakkain

18.3.2023

Lappi on valtavan monipuolinen. On koskematonta erämaata ja Suomen suurimpia luonnonsuojelualueita.

Samalla väkiluku on hiljalleen laskenut vuosikymmeniä.

Suunnan kääntäminen onnistuu vain työn kautta.

Lappi elää niin teollisuudesta, matkailusta, maa- ja metsätaloudesta, poroista, rajakaupasta.

Meidän tehtävä on yhdistää tämä kaikki.

Tehdään työtä, jotta Lappi tarjoaa elämisen edellytykset tulevillekin sukupolville.

Lue lisää
Eduskuntavaalivideo: Lapin sitkeää tekoa

15.3.2023

Uskallan väittää, että Lappiin liittyvissä asioissa minua ei viilata linssiin. Teollisuutta puolustan ja osaan puolustaa lujaa, matkailua edistän, tajuan talouden ja luonnon reunaehdot. Osaan ottaa turpaankin. Sekin on politiikassa yllättävän tärkeä taito. Vaikeina hetkinä ei pidä jäädä maahan makaamaan, vaan sieltä on aina noustava. Osalle varmasti ärsytykseen asti puolustan kotimaakuntani ihmisten oikeutta elämäntapaansa, koulutukseen ja työllisyysmahdollisuuksiin. Tällä linjalla aion jatkaa, jos kansa suo. Sie päätät, jatkuuko työ.

Lue lisää
Laitetaan uutta putkeen Lapin liikennehankkeiden puolesta!

10.3.2023

Yhteistyöllä olemme saaneet monia tärkeitä Lapin hankkeita aikaiseksi. Valtatie 4 Oulun ja Simon välillä tulee kuntoon. Simon risteyksetkin tulevat valmiiksi. Kemin Ajoksen satama syvätään ja raide Suomesta Ruotsiin sähköistetään.

Nyt on uusien hankkeiden vuoro. Kolarin rata täytyy sähköistää, Käsivarrentie kunnostaa ja monia Itä-Lapin hankkeita saada eteenpäin.

 

Sie päätät, jatkuuko työ!

Lue lisää
Sie päätät, jatkuuko työ!

3.3.2023

Työhuoneen ovi on nyt suljettu ja kuukauden kuluttua tiedämme, saanko sen jälleen avata.

Lue lisää
Emme saa unohtaa, mitä Ukrainassa tapahtuu

24.2.2023

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

”Olin Katrin kanssa kampanjatilaisuuksissa Tervolassa ja Ylitorniolla.  Se oli mukava kokemus. Katri on innokas ja sanavalmis nuori, jolla on hyvät verkostot maakunnassa ja pääkaupungissakin. Hän osaa kohdata ihmisiä ja selvittää asioita Lapin kannalta. Hänestä tulee aikaansaava edustaja Arkadianmäelle!”