8.3.2019

Miksi Keskusta ajoi sote-uudistusta?

Hetki sitten on tiedotettu, että sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus sote ei tule valmiiksi tällä vaalikaudella. Tämän seurauksena hallitus eroaa.

Hetki sitten on tiedotettu, että sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus sote ei tule valmiiksi tällä vaalikaudella. Tämän seurauksena hallitus eroaa.

Sote-uudistusta on yritetty tehdä vähintään neljä vaalikautta. Keskustan malli kotikunta-maakuntamallista, joka turvaa yhdenvertaiset palvelut ympäri Suomen ja palvelut ennen kaikkea ihmisten lähellä on edelleen toteuttamiskelpoinen.

Hallituksen suurin uudistus kaatui valinnanvapauteen. Se on lakipaketissa liian laaja ja aikataulu on liian tiukka. Soteuudistus on mahdollista toteuttaa ilman valinnanvapautta, jolloin myös parlamentaarinen enemmistö uudistukselle on mahdollista saada.

Keskusta on tehnyt kaikkensa tämän uudistuksen eteen. Uskomme kansanvaltaan palveluiden toteuttamisessa. Uudistuksen tärkein kysymys, miten saamme kurottua terveyseroja ja luotua yhdenvertaiset palvelut lähelle ihmisiä, on edelleen se kaikista tärkein asia.

On surullista, että lainsäädännön nyt kaatuessa emme edelleenkään pääse näihin palveluiden kehittämiseen käsiksi. Se on kaikista tärkein kysymys ja sellaista lainsäädäntöä Keskusta tukee, mihin tahansa asemaan kansanvalta tämän liikkeen osoittaakin.

Puolueen puheenjohtaja Juha on monesti todennut, että se on tulos tai ulos. Talouden osalta olemme onnistuneet ja tehneet parempaakin tulosta kuin odotettiin, mutta tämä suurin uudistus ei onnistu. On suoraselkäistä tämä rehdisti todeta ja hallituksen erota.

Seuraavat viikot Suomessa on toimitusministeriö ja 14.4. kansa päättää, kuka ottaa uudistuksesta vetovastuun. Tarve hyvinvointiyhteiskunnan turvaamiseksi ei ole kadonnut minnekään. Uudistus tarvitaan.

Tuemme Katri Kulmunia Keskustan puheenjohtajaksi

16.7.2019

Lista tukijoista täydentyy kohti Keskustan ylimääräistä puoluekokousta.

 

Tule mukaan!

Lue lisää
Katri Kiihtelysvaaran markkinoiden suosikki

15.7.2019

Kat­ri Kul­mu­ni oli suo­si­tuin eh­do­kas kes­kus­tan pu­heen­joh­ta­jak­si kes­kus­tan Kiih­te­lyk­sen pai­kal­li­syh­dis­tyk­sen Kiih­te­lys­vaa­ran ke­sä­mark­ki­noil­la te­ke­mäs­sä mie­li­pi­de­ky­se­lys­sä.

 

Kysely ei kerro val­ta­kun­nal­li­sesta kannatuksesta. Vuorenvarmasti se kertoo paljonkin pienten kylien ja sorateiden asukkaiden näkemyksestä.  

Lue lisää
Helsingin Keskustanaiset: Katri saa koko joukkueen mukaan puolueen identiteetin kirkastamiseen

15.7.2019

Katri Kulmuni onnistuu varmasti saamaan koko joukkueen mukaan puolueen identiteetin kirkastamiseen, oman äänen löytämiseen ääripäitten välille. 

 

Uskon sydämestäni, että Katri Kulmuni onnistuu kokoamaan keskustasta voittajatiimin.

 

Päivi Mononen-Mikkilä

Keskustanaisten Helsingin piirin puheenjohtaja

Lue lisää
Anna-Liisa Leikkola: Katri keskustan puheenjohtajaksi

12.7.2019

Mielestäni Katri Kulmuni on nuori ja pätevä nainen keskustan puheenjohtajaksi.

Nyt keskustan puheenjohtajaksi tarvitaan rohkeaa ja päättäväistä naista, joka nostaa keskustan uudelleen johtavaksi puolueeksi ja suunnannäyttäjäksi yhteiskunnassa. Siinä työssä Katri Kulmunin rinnalla tarvitaan meistä jäsenistä jokaista. Kouvolassa tavataan!

Anna-Liisa Leikkola

keskustan kunniajäsen, herastuomari

Lapua–Seinäjoki

Lue lisää
Katri Hesarin haastattelussa: Tärkeitä asioita meille ovat keskustassa ovat alueellinen tasa-arvo, sopusointu luonnon kanssa, yritteliäisyys sekä yhteiskunnan turvaverkko

6.7.2019

Katri Kulmuni, jos sinut valittaisiin keskustan puheenjohtajaksi, mihin suuntaan veisit puoluetta?

”Menisimme syvemmälle keskustaan. En varmaan siirtäisi yhtään mihinkään, vaan korostaisimme keskustalle tärkeitä asioita.”

Lue lisää
Keskustan kentän suosikki puheenjohtajaksi on Ilta-Sanomien kyselyssä elinkeinoministeri Katri Kulmuni

4.7.2019

Kulmunia tehtävään kannatti yhteensä 40,7 prosenttia vastanneista. IS lähetti kyselyn 708 keskustan kenttävaikuttajalle ja siihen vastasi 300 henkilöä. 

 

Kyselyyn vastanneet ovat keskustan paikallisyhdistysten, kunnallisjärjestöjen ja piirihallitusten sekä keskustanaisten ja keskustanuorten johdon jäseniä.
 

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Katri Kulmuni on nuori, älykäs, reipas ja kielitaitoinen 'jalat maassa' olevan Peräpohjolan tyttö. Hän nousi viime eduskuntavaaleissa varakansanedustajaksi 23-vuotiaana, se kertoo paljon hänen osaamisestaan ja luottamuksesta. Katrin tuntien hän on yhteistyökykyinen ja ottaa huomioon myös muiden mielipiteet."