10.6.2016

Media ennakoi Katrin olevan vahvoilla Seinäjoen puoluekokouksessa

Mediassa arvellaan Katrilla olevan hyvät mahdollisuudet nousta yhdeksi varapuheenjohtajaksi. Työtä on vielä paljon tekemättä, eikä yhtään ääntä annettu. Pohja läpimenolla on kuitenkin olemssa.

Etelä-Suomen Sanomien Ari Helmisen analyysi (4.6.) puoluekokouksesta:

”Äänikuningattareksi on nousemassa ensimmäisen kauden kansanedustaja Katri Kulmuni Lapista”.

http://www.ess.fi/Mielipide/esalaiset/art2275993

Keskisuomalaisen päätoimittajan Pekka Mervola puoluekokousarvio (10.6.): 

Tällä hetkellä näyttää mahdolliselta, että huomisen varapuheenjohtajaäänestyksen kärjessä oli Kalmarin lisäksi Juha Rehula, 53, ja Katri Kulmuni, 28.

http://www.ksml.fi/paakirjoitus/nimella/Kalmarin-paikka-nousta-varapuheenjohtajaksi/780732

 

 

Iltalehden Juha Ristamäen analyysi (20.5.) puoluekokouksesta:

”Vahva uusi nimi puoluejohtoon on pohjoisen kansanedustaja Katri Kulmuni...”

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016052021594237_uu.shtml

 

 

Lapin Kansan pääkirjoitus (13.3.) puoluekokouksesta:

”Kulmunilla on kaikki mahdollisuudet puheenjohtajistoon. Kansanedustaja Annika Saarikko on ilmoittanut jättävänsä varapuheenjohtajan paikan kesän puoluekokouksessa.

Keskustan johdossa ei ole kiintiöpaikkaa nuorelle naiskansanedustajalle, mutta ilman sitäkin kovassa nosteessa oleva Kulmuni on varmasti vahvoilla kun puoluejohtoa valitaan.

Kulmuni perää aatetta politiikan tekemiseen. Puolueen järjestökoneistoa on hänen mukaansa kehitettävä siltä pohjalta, että alkiolainen keskusta-aate on puolueen kaiken toiminnan polttoainetta.”

http://www.lapinkansa.fi/paakirjoitukset/kulmuni-tahyaa-johtoon/

Kalevan pääkirjoitus 10.6.

On tärkeää, että eduskuntapuolueiden johtotehtävissä on vastedeskin Pohjois-Suomen edustajia. Kyse ei ole siitä, että tarvitaan kotiin päin vetäjiä vaan siitä, että pohjoisen asiat ylipäätään tunnettaisiin puolueiden johdossa.

http://www.kaleva.fi/mielipide/paakirjoitukset/politiikan-superviikonloppu/730147/

 

Katri haluaa koko kentän mukaan ohjelmatyöhön

11.8.2019

Puheenjohtajaehdokas Kulmuni haluaa uudistaa puolueen työtapoja. Hän pitää Keskustan menestyksen kannalta keskeisenä ohjelmatyön merkitystä.

– Tarvitsemme vastauksia ja linjauksia aikamme ilmiöihin. Haluan koota ne laajassa yhteystyössä jäsenten kanssa, Kulmuni sanoo ja nostaa kaksi esimerkkiä.

Ensinnäkin tarvitsemme ohjelman tasapainoisen Suomen kehittämiselle, joka huomioi niin kaupungeissa tapahtuvan eriarvoistumisen kuin alueelliset kysymykset.

Toiseksi tarvitsemme ympäristöön ja ilmastonmuutoksen torjuntaan Suomen taloutta ja luontoa turvaavat keinot. Ilmastonmuutoksen torjunnassa on kyse ennen kaikkea oikeiden ja vaikuttavien keinojen esittämisestä, ei siitä onko muutos tulossa vai ei. 

Lue lisää
YLE: Keskustaa on vaivannut puhumattomuuden kulttuuri, sanoo puheenjohtajaksi pyrkivä Katri Kulmuni – "Meidän pitäisi luoda ihmisille toivoa"

10.8.2019

– Ehkä meillä on ollut pidemmän aikaa sellainen puhumattomuuden kulttuuri, Kulmuni sanoo.

– Jossain vaiheessa isoista jännitteistä tuli taakka ja rasite. Eikä tämä ole vain viimeisten vuosien, vaan koko 2000-luvun ongelma.

Sen hän haluaisi muuttaa. Siksi Kulmuni ilmoitti kesäkuussa tavoittelevansa puolueen puheenjohtajan paikkaa. Viikko sitten hän kertoi kampanjoivansa toivon puolesta.

– Sama epätoivo, joka vaivaa keskustaa, vaivaa myös monia suomalaisia, Kulmuni selittää.

– Meillä on paljon huolia ja murheita erilaisista asioista. Toisia ahdistaa ilmastonmuutos, jotkut pelottelevat maahanmuutolla. Mutta keskustan pitäisi luoda ihmisille toivoa ja tarjota ratkaisuja. Ei kaikki ole niin toivotonta kuin miltä näyttää.

Lue lisää
Tilaa Katrin tukijalehti kotiisi

9.8.2019

Tilaa Katrin tukijoiden kirjoittama lehti maksutta kotiisi. 

 

Katri on noussut verrattain lyhyessä ajassa Suomen politiikan kärkitehtäviin. Nyt, kun hän on ehdokkaana Keskustan puheenjohtajaksi, monet ovat alkaneet kysellä – mikä tuo nuori nainen oikein on.

 

Tästä lehdestä voit lukea tukijoiden näkemyksen. 

Lue lisää
Jo 700 tukijaa mukana Katrin kampanjassa

2.8.2019

Katri Kulmuni julkisti 700 tukijan listan ja haluaa uudistaa osallisuuden puolueeseen. Puheenjohtajaehdokas aikoo toteuttaa kenttää osallistavia kyselyitä jo kampanjan aikana. Tilaa uutiskirje niin pääset mukaan vastaamaan! 

Lue lisää
Keskusta nousee nuorten kautta

28.7.2019


Oli pysäyttävää lukea tutkimustuloksia, joiden mukaan keskustan nuorisokannatus on romahtanut. Kevään vaalien aikaan Keskustan ilmoitti ensisijaiseksi puoluevalinnaksi vain 6 prosenttia 18-34 -vuotiaista. Tulos on järkyttävä.

 

Tästä on tie ylöspäin. Nuoria kiinnostaa yhteiskunnalliset asiat. Toiminta puolueissa tulee tehdä houkuttelevaksi. Keskusta voi olla tässä edellekävijä. 

Lue lisää
Uutissuomalaisen haastattelu: Keskusta haluaa luoda toivoa ja ratkaisuja

27.7.2019

– Me halutaan luoda toivoa ja ratkaisuja, Kulmuni vastaa kysymykseen, miten keskustan vihreys erottuu vihreiden vihreydestä. Kulmuni sanoo, että maailmalla on paljon ahdistusta ja masennusta, mutta keskusta on edistysuskovainen liike. Se haluaa ratkaista ongelmia.

 

– Me ei haluta pudottaa kintaita ja sanoa, että kaikki toivo on mennyt. Keskusta on leimattu vähintään kerran vuosikymmenessä auringonlaskun puolueeksi, mutta nyt keskusta on Kulmunin mukaan historiansa vaikeimmassa kriisissä, mikä liittyy mm väestörakenteeseen ja huoleen nuorisokannatuksesta. Kulmuni kertoo, että puheenjohtajan tehtävänä on toivon luominen. Hän haluaa olla toivon puolella epätoivoa vastaan.

 

– Keskusta on upea kansanliike. Meidän täytyy uskoa itseemme. Jos emme usko itse tähän liikkeeseen, ei meihin usko kukaan muukaan.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Katri Kulmuni on sanavalmis, päämäärätietoinen ja silti poikkeuksellisen empaattinen poliitikko. Katri on yllättänyt monet myös osaamisellaan ja kannatuksellaan eri vaaleissa ja tekee sitä myös jatkossa."