28.2.2015

Maria Kaisa Aula vauhditti Katrin kampanjaa Tervolassa

Muistan omasta lapsuudestaani kun Maria Kaisa piti ikäisenäni vuoden -91 vaaleissa tupaillan vanhempieni luona.

Olin silloin neljävuotias, mutta tuo vaalea nainen ja ilta jäi mieleen. Tupailta kannatti pitää, sillä Aula pääsi vaaleissa läpi.

Tervolalaislähtöinen Maria Kaisa Aula vauhditti kampanjaani Tervolan Nuorisoseuralla.

Yhteiskunnallisten asioiden pohtimisen lomassa muistelin omasta lapsuudestaan kohtaamistaan Aulan kanssa. Muistan kun Maria Kaisa piti ikäisenäni vuoden -91 vaaleissa tupaillan vanhempieni luona. Olin silloin neljävuotias, mutta tuo vaalea nainen ja ilta jäi mieleen. Tupailta kannatti pitää, sillä Aula pääsi vaaleissa läpi.

Tervolan tilaisuudessa puhutti etenkin hallituksen suurhankkeet, kuntarakenneuudistus ja terveydenhuoltouudistus. Suurhankkeissa näkyy sanelu ylhäältä alas. Tähän hankkeet myös kaatuivat. Kansanvalta toimi siinä mielessä, että maakunnista lähtenyt kova vastustus sai hallituksen perääntymään.

Etenkin kuntauudistus oli poliittisesti päätetty ja alan asiantuntijat sivuutettiin. Ajatuksena oli saada säästöjä aikaiseksi keskittämällä palvelut suurempiin keskuksiin ja karsimalla niitä maaseudulta.

Koulu- ja terveydenhuoltopalveluja tarvitaan kuitenkin koko maassa, mikäli Suomessa halutaan luonnonvaroja jatkossakin hyödyntää. Tämä on syy minkä takia olen politiikkaan alun perin lähtenytkin.

Myös koulutus puhututti. Pieniä kuntia uhkaa lukioverkon karsiminen. Tällä toisi painetta myös yläkoulujen lopettamiseen, koska yhä useammin samat opettajat toimivat sekä lukiossa että yläkoulussa. Tätä ei ole vielä Helsingissä ymmärretty. On päivän selvää, että tämän kierteen haluamme kaikin voimin torjua.

 

Lapin yliopistoon tarvitaan varhaiskasvatuksen opettajakoulutus

19.3.2023

Opettajien ammattijärjestön Lapin piirin vaalipaneelissa 17.3. otin kantaa vaka-opettajien koulutukseen.

 

Lue lisää
Lapin elinkeinot rinnakkain

18.3.2023

Lappi on valtavan monipuolinen. On koskematonta erämaata ja Suomen suurimpia luonnonsuojelualueita.

Samalla väkiluku on hiljalleen laskenut vuosikymmeniä.

Suunnan kääntäminen onnistuu vain työn kautta.

Lappi elää niin teollisuudesta, matkailusta, maa- ja metsätaloudesta, poroista, rajakaupasta.

Meidän tehtävä on yhdistää tämä kaikki.

Tehdään työtä, jotta Lappi tarjoaa elämisen edellytykset tulevillekin sukupolville.

Lue lisää
Eduskuntavaalivideo: Lapin sitkeää tekoa

15.3.2023

Uskallan väittää, että Lappiin liittyvissä asioissa minua ei viilata linssiin. Teollisuutta puolustan ja osaan puolustaa lujaa, matkailua edistän, tajuan talouden ja luonnon reunaehdot. Osaan ottaa turpaankin. Sekin on politiikassa yllättävän tärkeä taito. Vaikeina hetkinä ei pidä jäädä maahan makaamaan, vaan sieltä on aina noustava. Osalle varmasti ärsytykseen asti puolustan kotimaakuntani ihmisten oikeutta elämäntapaansa, koulutukseen ja työllisyysmahdollisuuksiin. Tällä linjalla aion jatkaa, jos kansa suo. Sie päätät, jatkuuko työ.

Lue lisää
Laitetaan uutta putkeen Lapin liikennehankkeiden puolesta!

10.3.2023

Yhteistyöllä olemme saaneet monia tärkeitä Lapin hankkeita aikaiseksi. Valtatie 4 Oulun ja Simon välillä tulee kuntoon. Simon risteyksetkin tulevat valmiiksi. Kemin Ajoksen satama syvätään ja raide Suomesta Ruotsiin sähköistetään.

Nyt on uusien hankkeiden vuoro. Kolarin rata täytyy sähköistää, Käsivarrentie kunnostaa ja monia Itä-Lapin hankkeita saada eteenpäin.

 

Sie päätät, jatkuuko työ!

Lue lisää
Sie päätät, jatkuuko työ!

3.3.2023

Työhuoneen ovi on nyt suljettu ja kuukauden kuluttua tiedämme, saanko sen jälleen avata.

Lue lisää
Emme saa unohtaa, mitä Ukrainassa tapahtuu

24.2.2023

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Olen kyllä vakuuttunut siitä että Katri olisi oikea henkilö Keskustan puheenjohtajaksi. Nuorena edustavana ja asioista perillä olevana hän saisi Keskustan uuteen nousuun."