9.6.2014

Kiertue: Lapuan paneeli ja Etelä-Pohjanmaan piiri

Etelä-Pohjanmaan Keskusta saa ihmiset liikkeelle. Annelin eurovaalijuhlassa ja puoluekokouspaneelissa oli väkeä varmasti lähemmäs satakunta. Kysymyksiä tuli laidasta laitaan. Kovasti puhututti se, mistä saataisiin Suomeen uutta työtä.

Tarvitsemme uutta työtä, tämä Suomen kannalta ehkä oleellisin kysymys. Yhdistän tämän asian keskittämiseen. Mikäli jatkamme nykymenolla, rapautuu meillä samalla syrjäseutujen ja pienten kaupunkien elämisenedellytykset.

Mikäli pitäisimme koko Suomen kehittämisestä kiinni, saisimme kaikkien maakuntien voimavarat käyttöön, eikä yhteiskunnan panoksia tarvitsisi käyttää samassa määrin esimerkiksi pääkaupunkiseudun rakentamiseen.

Maatalous, kotimainen energia, matkailu, metsäteollisuus ja kaivannaisteollisuus ovat muiden muassa aloja, joiden menestyminen lepää koko maan kehittämisen varassa. Näihin kannattaa panostaa IT-osaamisen lisäksi.

Uusien työpaikkojen aikaansaaminen on yritysten voimavaroista kiinni, niitä on parannettava, ei heikennettävä. Valtiollakin on tässä merkittävä rooli suunnannäyttäjänä ja merkittävänä rahoittajana. Tarvitsemme investointiohjelman myös valtiolle. Altian myymistä en kannata.

Näillä toimilla ei kuitenkaan valtiontaloutta heti saada kuntoon. Ensi hätään voisi tilannetta helpottaa mm. tuontienergian, kivihiilen ja maakaasun lisäverottamisella. Samalla tukimisimme kotimaista energiaa.

Katrista matkan varrella sanottua

"Puhe jossa Katri ilmoittautui puheenjohtajakisaan, oli vankkaa asiaa sekä myös tunnetta. Se sai minussa aja- tuksen heräämään, siksi minä tuen Katria Keskustan uu- deksi puheenjohtajaksi. Katri on paras valinta, keskusta liikkeen nostamisessa puolueitten kärki kastiin."