9.5.2016

Koko maan kattava lentokenttäverkosto on menestyvien maakuntien edellytys

Kannanotto 9.5.2016, vapaa julkaistavaksi heti

Kansanedustaja, Keskustan varapuheenjohtajaehdokas Katri Kulmuni (kesk.) pitää Finavian toimitusjohtaja Kari Savolaisen tuoretta haastattelua maakuntakenttien epävarmasta tulevaisuudesta turhana pelotteluna, joka ei perustu ainakaan Sipilän hallituksen linjaan.

- Kunnille on luvattu, että niille ei tämän hallituksen toimesta tule uusia velvoitteita ja tässä mielessä maakuntakenttien alueellistaminen ei tule kysymykseen. Lisäksi suuressa maakunnassa Lapissa on viisi lentokenttää ja jossain toisessa maakunnassa yksi, joten alueellistaminen ei sikälikään olisi tasapuolista, Kulmuni sanoo.

Kulmuni muistuttaa, että esimerkiksi Lapissa suorien kansainvälisten charter- ja reittilentojen määrä on kasvanut koko ajan ja paikoin matkailun kasvuvauhti on jopa 20 prosentin luokkaa. Kulmuni ihmetteleekin, miksei Finavia voisi keskittyä kansainvälisen lentoliikenteen kasvattamiseen sen sijaan, että maakuntia pelotellaan lisävelvoitteilla.

- Eikö Finavia haluakaan osallistua tämän kansantalouden kakun kasvattamiseen? Suomi on laaja maa, jonka on mahdollista menestyä alueiden vahvuuksia hyödyntäen, mikä vaatii, että elinkeinoelämän perusedellytykset kuten liikenneyhteydet ovat kunnossa. Finavia on perustettu muun muassa tätä varten ja toivon, että he keskittyvät tehtävänsä täyttämiseen eivätkä maakuntaverkoston nakertamiseen, Kulmuni toteaa.

 

Lisätietoja: Katri Kulmuni, 044 2555 903

Lapin yliopistoon tarvitaan varhaiskasvatuksen opettajakoulutus

19.3.2023

Opettajien ammattijärjestön Lapin piirin vaalipaneelissa 17.3. otin kantaa vaka-opettajien koulutukseen.

 

Lue lisää
Lapin elinkeinot rinnakkain

18.3.2023

Lappi on valtavan monipuolinen. On koskematonta erämaata ja Suomen suurimpia luonnonsuojelualueita.

Samalla väkiluku on hiljalleen laskenut vuosikymmeniä.

Suunnan kääntäminen onnistuu vain työn kautta.

Lappi elää niin teollisuudesta, matkailusta, maa- ja metsätaloudesta, poroista, rajakaupasta.

Meidän tehtävä on yhdistää tämä kaikki.

Tehdään työtä, jotta Lappi tarjoaa elämisen edellytykset tulevillekin sukupolville.

Lue lisää
Eduskuntavaalivideo: Lapin sitkeää tekoa

15.3.2023

Uskallan väittää, että Lappiin liittyvissä asioissa minua ei viilata linssiin. Teollisuutta puolustan ja osaan puolustaa lujaa, matkailua edistän, tajuan talouden ja luonnon reunaehdot. Osaan ottaa turpaankin. Sekin on politiikassa yllättävän tärkeä taito. Vaikeina hetkinä ei pidä jäädä maahan makaamaan, vaan sieltä on aina noustava. Osalle varmasti ärsytykseen asti puolustan kotimaakuntani ihmisten oikeutta elämäntapaansa, koulutukseen ja työllisyysmahdollisuuksiin. Tällä linjalla aion jatkaa, jos kansa suo. Sie päätät, jatkuuko työ.

Lue lisää
Laitetaan uutta putkeen Lapin liikennehankkeiden puolesta!

10.3.2023

Yhteistyöllä olemme saaneet monia tärkeitä Lapin hankkeita aikaiseksi. Valtatie 4 Oulun ja Simon välillä tulee kuntoon. Simon risteyksetkin tulevat valmiiksi. Kemin Ajoksen satama syvätään ja raide Suomesta Ruotsiin sähköistetään.

Nyt on uusien hankkeiden vuoro. Kolarin rata täytyy sähköistää, Käsivarrentie kunnostaa ja monia Itä-Lapin hankkeita saada eteenpäin.

 

Sie päätät, jatkuuko työ!

Lue lisää
Sie päätät, jatkuuko työ!

3.3.2023

Työhuoneen ovi on nyt suljettu ja kuukauden kuluttua tiedämme, saanko sen jälleen avata.

Lue lisää
Emme saa unohtaa, mitä Ukrainassa tapahtuu

24.2.2023

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Katri on aivan mahtava, tsemppiä vaaleihin!"