9.5.2016

Koko maan kattava lentokenttäverkosto on menestyvien maakuntien edellytys

Kannanotto 9.5.2016, vapaa julkaistavaksi heti

Kansanedustaja, Keskustan varapuheenjohtajaehdokas Katri Kulmuni (kesk.) pitää Finavian toimitusjohtaja Kari Savolaisen tuoretta haastattelua maakuntakenttien epävarmasta tulevaisuudesta turhana pelotteluna, joka ei perustu ainakaan Sipilän hallituksen linjaan.

- Kunnille on luvattu, että niille ei tämän hallituksen toimesta tule uusia velvoitteita ja tässä mielessä maakuntakenttien alueellistaminen ei tule kysymykseen. Lisäksi suuressa maakunnassa Lapissa on viisi lentokenttää ja jossain toisessa maakunnassa yksi, joten alueellistaminen ei sikälikään olisi tasapuolista, Kulmuni sanoo.

Kulmuni muistuttaa, että esimerkiksi Lapissa suorien kansainvälisten charter- ja reittilentojen määrä on kasvanut koko ajan ja paikoin matkailun kasvuvauhti on jopa 20 prosentin luokkaa. Kulmuni ihmetteleekin, miksei Finavia voisi keskittyä kansainvälisen lentoliikenteen kasvattamiseen sen sijaan, että maakuntia pelotellaan lisävelvoitteilla.

- Eikö Finavia haluakaan osallistua tämän kansantalouden kakun kasvattamiseen? Suomi on laaja maa, jonka on mahdollista menestyä alueiden vahvuuksia hyödyntäen, mikä vaatii, että elinkeinoelämän perusedellytykset kuten liikenneyhteydet ovat kunnossa. Finavia on perustettu muun muassa tätä varten ja toivon, että he keskittyvät tehtävänsä täyttämiseen eivätkä maakuntaverkoston nakertamiseen, Kulmuni toteaa.

 

Lisätietoja: Katri Kulmuni, 044 2555 903

Katrista matkan varrella sanottua

"Olen tuntenut Katri Kulmunin pian kymmenen vuoden ajan. Olin vaalikaudella 2015-19 yhtä aikaa Katrin kanssa eduskunnassa, saman vaalipiirin kansanedustajina. Katriin saa oi luottaa, että hänen kanssaan sovitut asiat pitivät. Luottamus on kaiken poliittisen yhteistyön perusta. Jos toiseen ei voi luottaa, niin hankala on mitään merkityksellistä tehdä. Katri edustaa vahvojen alueiden Suomeen perustuvaa yhteiskunnallista ajattelua. Sitä Keskustassa nyt tarvitaan."