4.7.2014

Kittilän markkinoilla

Vuosittain kaksi viikkoa juhannuksen jälkeen on perinteiset Kittilän markkinat.

Kittilään minut pyysi aatteen ihminen Pirkko Jauhojärvi. Olimme vuoden 2011 eduskuntavaaleissa molemmat ehdolla, jolloin tutustuimme ja ystävystyimme. Pirkko on aina ollut minulle äärimmäisen kannustava ja tukenut, mihin ikinä olenkin ehdolla ollut. Kittilässä porinaa herätti tietenkin Levin hissiyhtiön ja kunnan väliset epäselvyydet. Toivottavasti asiat ratkeavat parhain päin, koska episodi ei palvele varmasti ketään.

Kittilä on mielenkiintoinen kunta. Se on eräällä lailla oman alueensa veturi. Kittilässä on iso lentokenttä, se on onnistunut kasvattamaan matkailuvirtoja ja ympärivuotistamaan Levin toimintaa. Lisäksi Kittilässä on kultakaivos, joten matkailun ja kaivostoiminnan yhdistäminen voi olla mahdollista. Kittilän kunta on toki velkaantunut viime vuosina, mutta on ollut kunnalta varmasti järkevää investointipolitiikkaa satsata matkailuun, työvoimaan tarvitseviin palveluihin ja infraan. Niin ja avataanhan Kittilän Kaukosessa syksyllä viimein uusi ja komea siltakin. Kunnan väkiluku nousee tasaisesta, joten Kittilä on ehdottomasti positiivinen esimerkki muillekin Lapin kunnille virkistävästä elinvoimasta.

Lapin yliopistoon tarvitaan varhaiskasvatuksen opettajakoulutus

19.3.2023

Opettajien ammattijärjestön Lapin piirin vaalipaneelissa 17.3. otin kantaa vaka-opettajien koulutukseen.

 

Lue lisää
Lapin elinkeinot rinnakkain

18.3.2023

Lappi on valtavan monipuolinen. On koskematonta erämaata ja Suomen suurimpia luonnonsuojelualueita.

Samalla väkiluku on hiljalleen laskenut vuosikymmeniä.

Suunnan kääntäminen onnistuu vain työn kautta.

Lappi elää niin teollisuudesta, matkailusta, maa- ja metsätaloudesta, poroista, rajakaupasta.

Meidän tehtävä on yhdistää tämä kaikki.

Tehdään työtä, jotta Lappi tarjoaa elämisen edellytykset tulevillekin sukupolville.

Lue lisää
Eduskuntavaalivideo: Lapin sitkeää tekoa

15.3.2023

Uskallan väittää, että Lappiin liittyvissä asioissa minua ei viilata linssiin. Teollisuutta puolustan ja osaan puolustaa lujaa, matkailua edistän, tajuan talouden ja luonnon reunaehdot. Osaan ottaa turpaankin. Sekin on politiikassa yllättävän tärkeä taito. Vaikeina hetkinä ei pidä jäädä maahan makaamaan, vaan sieltä on aina noustava. Osalle varmasti ärsytykseen asti puolustan kotimaakuntani ihmisten oikeutta elämäntapaansa, koulutukseen ja työllisyysmahdollisuuksiin. Tällä linjalla aion jatkaa, jos kansa suo. Sie päätät, jatkuuko työ.

Lue lisää
Laitetaan uutta putkeen Lapin liikennehankkeiden puolesta!

10.3.2023

Yhteistyöllä olemme saaneet monia tärkeitä Lapin hankkeita aikaiseksi. Valtatie 4 Oulun ja Simon välillä tulee kuntoon. Simon risteyksetkin tulevat valmiiksi. Kemin Ajoksen satama syvätään ja raide Suomesta Ruotsiin sähköistetään.

Nyt on uusien hankkeiden vuoro. Kolarin rata täytyy sähköistää, Käsivarrentie kunnostaa ja monia Itä-Lapin hankkeita saada eteenpäin.

 

Sie päätät, jatkuuko työ!

Lue lisää
Sie päätät, jatkuuko työ!

3.3.2023

Työhuoneen ovi on nyt suljettu ja kuukauden kuluttua tiedämme, saanko sen jälleen avata.

Lue lisää
Emme saa unohtaa, mitä Ukrainassa tapahtuu

24.2.2023

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Toimin aikanaan Katrin johtaman Lapin Keskustanuorten johtokunnan alaisena työntekijänä. Sain hänestä kuvan ahkerana, innostavana ja asiantuntevana keskusta-aatteeseen uskovana henkilönä."