28.1.2013

Kiitospuhe kaupunginvaltuuston kokouksessa

Arvoisat valtuustokollegat, hyvät torniolaiset

 

 

Kaupunkimme pitkää historiaa on jälleen täydennetty. Ensimmäistä kertaa kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi olette valinneet naisen. Kiitän syvästi luottamuksesta.

 

 

Tiedämme, minkälaisia taloudellisia paineita kaupunkimme kohtaa ja, minkälaisten ongelmien kanssa painimme. Joudumme miettimään kotikaupunkimme tulevaisuutta ja taloutta. Pelkkiä rahavirtoja pohtimalla päätöksenteko saattaa kuitenkin helposti muuttua hieman kasvottomaksi. Kuten tunnettua, kunta on ihmisten yhteisö eikä sen aineettomia arvoja pidä vähätellä.

 

 

Kaupunkimme polku on kulkenut pitkin erikoisia, onnekkaita ja surullisiakin teitä. Se on elämänmakuinen siinä, missä jokaisen henkilökohtainenkin kertomus. 1600-luvun lopulla Kaarle yhdestoista vieraili täällä ja kiipesi Tornion kirkon kellotorniin ihastelemaan juhannuksena keskiyön aurinkoa. Pettymys oli suuri, kun pilvi kiilasi viimehetkellä auringon eteen ja seuraavaksi vuodeksi annettiin määräys rakentaa korkeampi kirkontorni.

 

 

Myös meidän, 43 valtuutetun on asetettava tavoitteemme korkealle. Tavoitteet on kuitenkin asetettava paikallisesti, omista lähtökohdistamme, ihmisläheisesti. Avoimuudella ja osallistaen saadaan varmasti saneluvaltaa paremmin muutoksia aikaan.

 

 

Vaikka tulevina vuosina tässä salissa ollaan asioista usein eri mieltä, keskustellaan kiivaasti ja väitellään kovasti, tekee meistä jokainen sen yhteisen edun nimissä. Poliittisista aatesuuntauksista ja mielipiteistä huolimatta meitä yhdistävä tekijä on voimakas. Meistä jokainen toivoo kotikaupunkimme ja – seutumme parempaa tulevaisuutta. Keinot tulevaisuuden toteuttamiseksi ovat erilaisia, mutta päämäärä on sama. Onnistuaksemme on pidettävä yhteinen tavoite kirkkaana mielessä.

 

 

Kuntalaiset ovat luottaneet paljon asettaessaan meidät etujensa valvojiksi. Toimitaan sen luottamuksen arvoisesti olemalla keskustelevia, työteliäitä ja rohkeita alkavalla valtuustokaudella.

Katrista matkan varrella sanottua

"Keskustan pitää olla tulevaisuuden puolue, ja se tarvitsee sen vuoksi johtoportaaseen selkeää nuorennusleikkausta ja erityisesti raikkautta, mutta myös visionääriä, jonka yhdistelmän vetäjänä Katri on paras mahdollinen henkilö"