26.6.2019

Katri Kulmuni Keskustan puheenjohtajaehdokkaaksi

Ajattelen, että yli vuosisatainen historia paitsi velvoittaa myös mahdollistaa. Siitähän tässä kansanliikkeessä oikeastaan lopulta on kyse, kuinka tehdä lähiympäristönsä paremmaksi, olipa se missä tahansa. Kortteleissa, keskuksissa, lähiössä, kylissä. Keskustan pitää olla mahdollistaja ja väylä vaikuttamaan.

Puhe tiedotustilaisuudessa 26.6. klo 10 Keskustan puoluetoimistolla 


Arvoisat median edustajat,

Keskusta on yli satavuotisen historiansa ehkä yhdessä vaikeimmassa tilanteessa. Olemme käyneet keväällä läpi kaksi historiamme huonointa vaalitulosta. Tätä on ryydittänyt myös kehnosti menneet presidentin- ja kuntavaalit.

Vaikka Keskusta vielä viime kaudella oli pääministeripuolue ja nytkin olemme hallituksessa neuvotteluiden seurauksena, on minun pakko todeta ettei kaikki ole kunnossa.

Joku ehkä kysyy, mikä ylipäänsä on se tehtävä, joka Suomen Keskustalla on tänä päivänä. Mikä se on?

Ajattelen, että yli vuosisatainen historia paitsi velvoittaa myös mahdollistaa. Siitähän tässä kansanliikkeessä oikeastaan lopulta on kyse, kuinka tehdä lähiympäristönsä paremmaksi, olipa se missä tahansa. Kortteleissa, keskuksissa, lähiössä, kylissä. Keskustan pitää olla mahdollistaja ja väylä vaikuttamaan.

Olen ollut lähes koko 2000-luvun mukana Keskusta-perheen toiminnassa. Noihin vuosiin puolueelle on mahtunut voitokkaita vaalituloksia, mutta ollakseni rehellinen, ei Keskusta ole enää ollut laajoille kansanjoukoille sellainen vaikuttamisen väylä, mikä se parhaimmillaan voisi olla

On eräs asia, joka leimallisesti on Keskustaa. Kysymys on keskittämisestä ja hajauttamisesta. Aluepolitiikasta sanan varsinaisessa merkityksessä, jossa jokaiselle suomalaiselle mahdollistetaan tasa-arvoiset lähtökohdat oppia, kasvaa, elää juuri siellä, missä sydän sanoo. Jokaisen suomalaisen yhdenvertaisesta kohtelusta huolehtiminen, missä tahansa ihminen asuu, on Keskustan tehtävä tässä maassa.

Tähän yhdistettynä keskustalaisen aatteen syvä pohjavire yritteliäisyydestä ja omatoimisuudesta, edistyksestä, jossa aina tavoitellaan eteenpäinmenoa. Logomme syvänvihreys apilanlehdissä kertomassa luonnon kantokyvystä ja ajasta toiseen piirtyvä ihmisyys ovat tämän kansanliikkeen aatteen ydintä.

Minulla ei ole epäilystäkään etteivätkö nämä asiat puhuttele suomalaisia edelleen.

Keskustan täytyy olla Suomen suosituin ja vaikuttavin väylä osallistua, muuttaa maailmaa, vaikuttaa.

Niinpä, olen tullut siihen johtopäätökseen, että pyrin Keskustan puheenjohtajaksi. Tämä liike on minulle rakas.

Lupaan olla mahdollistaja, jolla keskustalaiset voivat vaikuttaa tämän kansanliikkeen kautta niin kotiseutunsa kuin kotimaansa asiohin. Kysymys on tästä kansanliikkeestä, jokaisesta sen jäsenestä, ei minusta.

Poikkeuksellisessa tilanteessa, tarvitaan poikkeuksellisia ratkaisuja. Minä en pelkää laittaa itseäni likoon niiden etsimiseen ja löytämiseen, jotta Keskusta todella olisi sellainen vaikuttamisen väylä, jollaiseksi se on syntynyt.

Kiitos.

 

PS: Haluatko olla mukana rakentamassa Suomen vaikuttavinta puoluetta. Tule mukaan Katrin tiimiin täyttämällä alla oleva lomake:

Lapin yliopistoon tarvitaan varhaiskasvatuksen opettajakoulutus

19.3.2023

Opettajien ammattijärjestön Lapin piirin vaalipaneelissa 17.3. otin kantaa vaka-opettajien koulutukseen.

 

Lue lisää
Lapin elinkeinot rinnakkain

18.3.2023

Lappi on valtavan monipuolinen. On koskematonta erämaata ja Suomen suurimpia luonnonsuojelualueita.

Samalla väkiluku on hiljalleen laskenut vuosikymmeniä.

Suunnan kääntäminen onnistuu vain työn kautta.

Lappi elää niin teollisuudesta, matkailusta, maa- ja metsätaloudesta, poroista, rajakaupasta.

Meidän tehtävä on yhdistää tämä kaikki.

Tehdään työtä, jotta Lappi tarjoaa elämisen edellytykset tulevillekin sukupolville.

Lue lisää
Eduskuntavaalivideo: Lapin sitkeää tekoa

15.3.2023

Uskallan väittää, että Lappiin liittyvissä asioissa minua ei viilata linssiin. Teollisuutta puolustan ja osaan puolustaa lujaa, matkailua edistän, tajuan talouden ja luonnon reunaehdot. Osaan ottaa turpaankin. Sekin on politiikassa yllättävän tärkeä taito. Vaikeina hetkinä ei pidä jäädä maahan makaamaan, vaan sieltä on aina noustava. Osalle varmasti ärsytykseen asti puolustan kotimaakuntani ihmisten oikeutta elämäntapaansa, koulutukseen ja työllisyysmahdollisuuksiin. Tällä linjalla aion jatkaa, jos kansa suo. Sie päätät, jatkuuko työ.

Lue lisää
Laitetaan uutta putkeen Lapin liikennehankkeiden puolesta!

10.3.2023

Yhteistyöllä olemme saaneet monia tärkeitä Lapin hankkeita aikaiseksi. Valtatie 4 Oulun ja Simon välillä tulee kuntoon. Simon risteyksetkin tulevat valmiiksi. Kemin Ajoksen satama syvätään ja raide Suomesta Ruotsiin sähköistetään.

Nyt on uusien hankkeiden vuoro. Kolarin rata täytyy sähköistää, Käsivarrentie kunnostaa ja monia Itä-Lapin hankkeita saada eteenpäin.

 

Sie päätät, jatkuuko työ!

Lue lisää
Sie päätät, jatkuuko työ!

3.3.2023

Työhuoneen ovi on nyt suljettu ja kuukauden kuluttua tiedämme, saanko sen jälleen avata.

Lue lisää
Emme saa unohtaa, mitä Ukrainassa tapahtuu

24.2.2023

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Keskusta tarvitsee pitkäjänteisen poliitikon keulahahmokseen. Katri on osoittautunut juuri sellaiseksi ja edennyt poliittisella urallaan pitkäjänteisesti askel askeleelta menestyksekkäästi nykyisiin tehtäviin puolueen varapj:ksi ja elinkeinoministeriksi."