26.6.2019

Katri Kulmuni Keskustan puheenjohtajaehdokkaaksi

Ajattelen, että yli vuosisatainen historia paitsi velvoittaa myös mahdollistaa. Siitähän tässä kansanliikkeessä oikeastaan lopulta on kyse, kuinka tehdä lähiympäristönsä paremmaksi, olipa se missä tahansa. Kortteleissa, keskuksissa, lähiössä, kylissä. Keskustan pitää olla mahdollistaja ja väylä vaikuttamaan.

Puhe tiedotustilaisuudessa 26.6. klo 10 Keskustan puoluetoimistolla 


Arvoisat median edustajat,

Keskusta on yli satavuotisen historiansa ehkä yhdessä vaikeimmassa tilanteessa. Olemme käyneet keväällä läpi kaksi historiamme huonointa vaalitulosta. Tätä on ryydittänyt myös kehnosti menneet presidentin- ja kuntavaalit.

Vaikka Keskusta vielä viime kaudella oli pääministeripuolue ja nytkin olemme hallituksessa neuvotteluiden seurauksena, on minun pakko todeta ettei kaikki ole kunnossa.

Joku ehkä kysyy, mikä ylipäänsä on se tehtävä, joka Suomen Keskustalla on tänä päivänä. Mikä se on?

Ajattelen, että yli vuosisatainen historia paitsi velvoittaa myös mahdollistaa. Siitähän tässä kansanliikkeessä oikeastaan lopulta on kyse, kuinka tehdä lähiympäristönsä paremmaksi, olipa se missä tahansa. Kortteleissa, keskuksissa, lähiössä, kylissä. Keskustan pitää olla mahdollistaja ja väylä vaikuttamaan.

Olen ollut lähes koko 2000-luvun mukana Keskusta-perheen toiminnassa. Noihin vuosiin puolueelle on mahtunut voitokkaita vaalituloksia, mutta ollakseni rehellinen, ei Keskusta ole enää ollut laajoille kansanjoukoille sellainen vaikuttamisen väylä, mikä se parhaimmillaan voisi olla

On eräs asia, joka leimallisesti on Keskustaa. Kysymys on keskittämisestä ja hajauttamisesta. Aluepolitiikasta sanan varsinaisessa merkityksessä, jossa jokaiselle suomalaiselle mahdollistetaan tasa-arvoiset lähtökohdat oppia, kasvaa, elää juuri siellä, missä sydän sanoo. Jokaisen suomalaisen yhdenvertaisesta kohtelusta huolehtiminen, missä tahansa ihminen asuu, on Keskustan tehtävä tässä maassa.

Tähän yhdistettynä keskustalaisen aatteen syvä pohjavire yritteliäisyydestä ja omatoimisuudesta, edistyksestä, jossa aina tavoitellaan eteenpäinmenoa. Logomme syvänvihreys apilanlehdissä kertomassa luonnon kantokyvystä ja ajasta toiseen piirtyvä ihmisyys ovat tämän kansanliikkeen aatteen ydintä.

Minulla ei ole epäilystäkään etteivätkö nämä asiat puhuttele suomalaisia edelleen.

Keskustan täytyy olla Suomen suosituin ja vaikuttavin väylä osallistua, muuttaa maailmaa, vaikuttaa.

Niinpä, olen tullut siihen johtopäätökseen, että pyrin Keskustan puheenjohtajaksi. Tämä liike on minulle rakas.

Lupaan olla mahdollistaja, jolla keskustalaiset voivat vaikuttaa tämän kansanliikkeen kautta niin kotiseutunsa kuin kotimaansa asiohin. Kysymys on tästä kansanliikkeestä, jokaisesta sen jäsenestä, ei minusta.

Poikkeuksellisessa tilanteessa, tarvitaan poikkeuksellisia ratkaisuja. Minä en pelkää laittaa itseäni likoon niiden etsimiseen ja löytämiseen, jotta Keskusta todella olisi sellainen vaikuttamisen väylä, jollaiseksi se on syntynyt.

Kiitos.

 

PS: Haluatko olla mukana rakentamassa Suomen vaikuttavinta puoluetta. Tule mukaan Katrin tiimiin täyttämällä alla oleva lomake:

Tuemme Katri Kulmunia Keskustan puheenjohtajaksi

16.7.2019

Lista tukijoista täydentyy kohti Keskustan ylimääräistä puoluekokousta.

 

Tule mukaan!

Lue lisää
Helsingin Keskustanaiset: Katri saa koko joukkueen mukaan puolueen identiteetin kirkastamiseen

15.7.2019

Katri Kulmuni onnistuu varmasti saamaan koko joukkueen mukaan puolueen identiteetin kirkastamiseen, oman äänen löytämiseen ääripäitten välille. 

 

Uskon sydämestäni, että Katri Kulmuni onnistuu kokoamaan keskustasta voittajatiimin.

 

Päivi Mononen-Mikkilä

Keskustanaisten Helsingin piirin puheenjohtaja

Lue lisää
Katri Kiihtelysvaaran markkinoiden suosikki

15.7.2019

Kat­ri Kul­mu­ni oli suo­si­tuin eh­do­kas kes­kus­tan pu­heen­joh­ta­jak­si kes­kus­tan Kiih­te­lyk­sen pai­kal­li­syh­dis­tyk­sen Kiih­te­lys­vaa­ran ke­sä­mark­ki­noil­la te­ke­mäs­sä mie­li­pi­de­ky­se­lys­sä.

 

Kysely ei kerro val­ta­kun­nal­li­sesta kannatuksesta. Vuorenvarmasti se kertoo paljonkin pienten kylien ja sorateiden asukkaiden näkemyksestä.  

Lue lisää
Anna-Liisa Leikkola: Katri keskustan puheenjohtajaksi

12.7.2019

Mielestäni Katri Kulmuni on nuori ja pätevä nainen keskustan puheenjohtajaksi.

Nyt keskustan puheenjohtajaksi tarvitaan rohkeaa ja päättäväistä naista, joka nostaa keskustan uudelleen johtavaksi puolueeksi ja suunnannäyttäjäksi yhteiskunnassa. Siinä työssä Katri Kulmunin rinnalla tarvitaan meistä jäsenistä jokaista. Kouvolassa tavataan!

Anna-Liisa Leikkola

keskustan kunniajäsen, herastuomari

Lapua–Seinäjoki

Lue lisää
Katri Hesarin haastattelussa: Tärkeitä asioita meille ovat keskustassa ovat alueellinen tasa-arvo, sopusointu luonnon kanssa, yritteliäisyys sekä yhteiskunnan turvaverkko

6.7.2019

Katri Kulmuni, jos sinut valittaisiin keskustan puheenjohtajaksi, mihin suuntaan veisit puoluetta?

”Menisimme syvemmälle keskustaan. En varmaan siirtäisi yhtään mihinkään, vaan korostaisimme keskustalle tärkeitä asioita.”

Lue lisää
Keskustan kentän suosikki puheenjohtajaksi on Ilta-Sanomien kyselyssä elinkeinoministeri Katri Kulmuni

4.7.2019

Kulmunia tehtävään kannatti yhteensä 40,7 prosenttia vastanneista. IS lähetti kyselyn 708 keskustan kenttävaikuttajalle ja siihen vastasi 300 henkilöä. 

 

Kyselyyn vastanneet ovat keskustan paikallisyhdistysten, kunnallisjärjestöjen ja piirihallitusten sekä keskustanaisten ja keskustanuorten johdon jäseniä.
 

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Jos Katrilla olisi ikää enemmän, sanoisin, että siinä on topakka Pohjan akka. Katri on valmis olemaan vaikka suihtenae päihtänäe vesikelkkanae."