28.6.2014

Kemijärven Papatuspäivät

Kemijärven kesässä on monenlaisia tapahtumia. Papatuspäivät ja vesisuksikisa sattuivat samalle päivälle.

Puoluekokousharmituksesta toivuttuani oli aika lähteä taas liikkeelle kiertämään kenttää ja kuuntelemaan ihmisten tuntoja. Kemijärvelle olisi päässyt Kemistä Tervolan kautta Papatuspäivien kunniaksi myös perinteisellä lättähatulla, mutta liikuin kuitenkin itse nelipyöräisellä. Papatuspäivien lisäksi oli Kemijärven keskustan tuntumaan järjestetty hauska freestyle-vesihyppykisa. Komealla paikalla järven rannalla on kaupungin sponsoroima hyppyrimäki, mistä freestylelaskijat tekivät päätähuimaavia temppuja veteen. En kokeillut, vaikka tilaisuutta myös minulle tarjottiin.

Kemijärvi on Lapin kunnista kokenut viime vuosina ehkä kaikista suurimman rakennemuutoksen. Stora Enson paperitehtaan sulkeminen oli ravisuttava kokemus, josta käydään spekulaatiota edelleen. Kemijärven kaupungin väkiluku on lähes puolittunut korkeimmista lukemista eikä matkailukaan ole Suomulla yltänyt 90-luvun alun kultavuosiin. Kemijärvi on äärimmäisen kaunis kaupunki ja jotenkin hyvin persoonallinen paikka. Kari Väänäsen ohjaama tv-sarja, Taivaan tulet on ollut Kemijärvelle ja koko Lapille keskustelun herättäjänä ja imagollisesti tärkeä.

Venäjän läheisyys on ehdottomasti asia, mikä voi edesauttaa Kemijärven kehitystä. Vaikka maailmanpoliittinen tilanne on Ukrainan kriisin myötä äärimmäisen tiukka, on ihmiset rajan takana aivan samanlaisia kuin mekin. Hallitsijansa on hieman eri todellisuudesta. Pohjoisvenäläiset vaurastuvat kovaa vauhtia, haluavat mielellään matkustaa Suomeen ostoksille ja lomalle ja edellytykset molemminpuoliselle kaupankäynnille ja yritystoiminnalle on olemassa. Valtakunnallisesti me emme voi jäädä odottamaan vienninedistämistä, vaan meidän täytyy koettaa alueellisesti rakentaa liiketoiminnan edellytyksiä Lapin ja Murmanskin alueen välillä. Venäjän mahdollisuuksissa on myös Itä-Lapin nousun eväät.

Lapin yliopistoon tarvitaan varhaiskasvatuksen opettajakoulutus

19.3.2023

Opettajien ammattijärjestön Lapin piirin vaalipaneelissa 17.3. otin kantaa vaka-opettajien koulutukseen.

 

Lue lisää
Lapin elinkeinot rinnakkain

18.3.2023

Lappi on valtavan monipuolinen. On koskematonta erämaata ja Suomen suurimpia luonnonsuojelualueita.

Samalla väkiluku on hiljalleen laskenut vuosikymmeniä.

Suunnan kääntäminen onnistuu vain työn kautta.

Lappi elää niin teollisuudesta, matkailusta, maa- ja metsätaloudesta, poroista, rajakaupasta.

Meidän tehtävä on yhdistää tämä kaikki.

Tehdään työtä, jotta Lappi tarjoaa elämisen edellytykset tulevillekin sukupolville.

Lue lisää
Eduskuntavaalivideo: Lapin sitkeää tekoa

15.3.2023

Uskallan väittää, että Lappiin liittyvissä asioissa minua ei viilata linssiin. Teollisuutta puolustan ja osaan puolustaa lujaa, matkailua edistän, tajuan talouden ja luonnon reunaehdot. Osaan ottaa turpaankin. Sekin on politiikassa yllättävän tärkeä taito. Vaikeina hetkinä ei pidä jäädä maahan makaamaan, vaan sieltä on aina noustava. Osalle varmasti ärsytykseen asti puolustan kotimaakuntani ihmisten oikeutta elämäntapaansa, koulutukseen ja työllisyysmahdollisuuksiin. Tällä linjalla aion jatkaa, jos kansa suo. Sie päätät, jatkuuko työ.

Lue lisää
Laitetaan uutta putkeen Lapin liikennehankkeiden puolesta!

10.3.2023

Yhteistyöllä olemme saaneet monia tärkeitä Lapin hankkeita aikaiseksi. Valtatie 4 Oulun ja Simon välillä tulee kuntoon. Simon risteyksetkin tulevat valmiiksi. Kemin Ajoksen satama syvätään ja raide Suomesta Ruotsiin sähköistetään.

Nyt on uusien hankkeiden vuoro. Kolarin rata täytyy sähköistää, Käsivarrentie kunnostaa ja monia Itä-Lapin hankkeita saada eteenpäin.

 

Sie päätät, jatkuuko työ!

Lue lisää
Sie päätät, jatkuuko työ!

3.3.2023

Työhuoneen ovi on nyt suljettu ja kuukauden kuluttua tiedämme, saanko sen jälleen avata.

Lue lisää
Emme saa unohtaa, mitä Ukrainassa tapahtuu

24.2.2023

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Katri on kunnianhimoinen ja asioihin perehtyvä. Arvomaailma on vahvan alkiolainen ja sydän aina Lapin puolella.  Suomi tarvitsee uuden suunnan; ratkaisuja ja rohkeutta. Katri osaa olla muutoksentekijä."