2.4.2015

Kemi loistava paikka liikenteen biojalostamolle

Kemissä olen paljon ollut tapaamassa ihmisiä kauppojen yhteydessä. Huoli on kova Kemin teollisista työpaikoista.

Stora Enso ja Metsä Groupilla on molemmilla tehtaat Kemissä - ilmeisen vakaalla pohjalla. Kemi olisi sijainniltaan loistava bionesteiden jalostukseen.

Uskon lujasti metsäteollisuuden uuteen tulemiseen biotaloutena. Vaikka paperin kysynnän lasku on kova, samaan aikaan uusia tuotteita tarvitaan. Vapon ja Metsä Groupin biojalostamohankkeelle vedettiin ruksit, mutta se ei tarkoita, etteikö Kemi olisi edelleen sijainniltaan loistava biojalostamolle. 

Näyttää selvältä, että liikenteeseen biopolttoaineita tuottaville laitoksille on tulevaisuudessa potentiaalia Suomessa. Kysyntä kasvaa, siitä pitävät huolen USA:n biopolttoaineita tukeva veropolitiikka sekä Suomessa käytössä oleva biopolttoaineiden jakeluvelvoite. 

Jakeluvelvoite luo automaattisesti kysyntää biopolttoaineille. Lain mukaan Suomessa tulee olla biojakeita 20 % käytettävästä liikenteen polttoaineesta vuonna 2020.

Erilaisia hankkeita on Suomessa käynnistynyt vastaamaan tähän kysyntään. ST1 on tehnyt investointipäätöksen Kajaaniin, siellä ryhdytään tuottamaan sahanpurusta biobensaa. UPM on aloittanut Lappeenrannassa biodieselin tuotannon mäntyöljystä. Fortum tuottaa metsähakkeesta bioöljyä, josta kentien voidaan joku päivä tuottaa biobensaa tai -dieseliä.

Kaikki nämä hankkeet ovat päätyneet paikkoihin, joissa on valmiiksi puunjalostustoimintaa sekä hyvät metsävarat lähellä. Samoin vientireitit ovat tärkeitä, jatkossa biopolttoaineille povataan kasvavia vientimahdollisuuksia EU:hun ja USA:aan. 

Kemi ei sattumalta seuloitunut Vapon hankkeen kohteeksi. Alun perin piti turvata alueen valtaviin turvevaroihin. Tämä suunnitelma muuttui EU:n myötä metsäenergiaan pohjaavaksi. Hyvä niin, sitäkin meillä riittää.

Kemissä olisi valmiiksi toimivat metsäteollisuusintegraatit, vientiyhteydet ja valtavat puuvarat. Tässä ennen pitkää voittava kombinaatti. Tehkäämme kaikkemme, jotta raha ja Kemi löytävät tässä toisensa. 

Tuemme Katri Kulmunia Keskustan puheenjohtajaksi

16.7.2019

Lista tukijoista täydentyy kohti Keskustan ylimääräistä puoluekokousta.

 

Tule mukaan!

Lue lisää
Katri Kiihtelysvaaran markkinoiden suosikki

15.7.2019

Kat­ri Kul­mu­ni oli suo­si­tuin eh­do­kas kes­kus­tan pu­heen­joh­ta­jak­si kes­kus­tan Kiih­te­lyk­sen pai­kal­li­syh­dis­tyk­sen Kiih­te­lys­vaa­ran ke­sä­mark­ki­noil­la te­ke­mäs­sä mie­li­pi­de­ky­se­lys­sä.

 

Kysely ei kerro val­ta­kun­nal­li­sesta kannatuksesta. Vuorenvarmasti se kertoo paljonkin pienten kylien ja sorateiden asukkaiden näkemyksestä.  

Lue lisää
Helsingin Keskustanaiset: Katri saa koko joukkueen mukaan puolueen identiteetin kirkastamiseen

15.7.2019

Katri Kulmuni onnistuu varmasti saamaan koko joukkueen mukaan puolueen identiteetin kirkastamiseen, oman äänen löytämiseen ääripäitten välille. 

 

Uskon sydämestäni, että Katri Kulmuni onnistuu kokoamaan keskustasta voittajatiimin.

 

Päivi Mononen-Mikkilä

Keskustanaisten Helsingin piirin puheenjohtaja

Lue lisää
Anna-Liisa Leikkola: Katri keskustan puheenjohtajaksi

12.7.2019

Mielestäni Katri Kulmuni on nuori ja pätevä nainen keskustan puheenjohtajaksi.

Nyt keskustan puheenjohtajaksi tarvitaan rohkeaa ja päättäväistä naista, joka nostaa keskustan uudelleen johtavaksi puolueeksi ja suunnannäyttäjäksi yhteiskunnassa. Siinä työssä Katri Kulmunin rinnalla tarvitaan meistä jäsenistä jokaista. Kouvolassa tavataan!

Anna-Liisa Leikkola

keskustan kunniajäsen, herastuomari

Lapua–Seinäjoki

Lue lisää
Katri Hesarin haastattelussa: Tärkeitä asioita meille ovat keskustassa ovat alueellinen tasa-arvo, sopusointu luonnon kanssa, yritteliäisyys sekä yhteiskunnan turvaverkko

6.7.2019

Katri Kulmuni, jos sinut valittaisiin keskustan puheenjohtajaksi, mihin suuntaan veisit puoluetta?

”Menisimme syvemmälle keskustaan. En varmaan siirtäisi yhtään mihinkään, vaan korostaisimme keskustalle tärkeitä asioita.”

Lue lisää
Keskustan kentän suosikki puheenjohtajaksi on Ilta-Sanomien kyselyssä elinkeinoministeri Katri Kulmuni

4.7.2019

Kulmunia tehtävään kannatti yhteensä 40,7 prosenttia vastanneista. IS lähetti kyselyn 708 keskustan kenttävaikuttajalle ja siihen vastasi 300 henkilöä. 

 

Kyselyyn vastanneet ovat keskustan paikallisyhdistysten, kunnallisjärjestöjen ja piirihallitusten sekä keskustanaisten ja keskustanuorten johdon jäseniä.
 

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Keskusta on osoittanut olevansa jälleen suurten puolueiden joukossa. Tunnen Katrin pitkältä ajalta ja uskallan suositella muillekin."