Maan mainiot Sodankylän koparakeittojuhlat

21.2.2015

Koparakeittojuhlilla Sodankylässä. 

Byrokratia oli sen verran koparankeittoa hidastanut, että koparoita ei tänä vuonna valitettavasti ollut tarjolla, mutta poronkäristys oli aivan erinomaista. 

Toivottavasti ensi vuonna päästään taas syömään perinneherkkua.

Koparakeittojuhlilla Sodankylässä.

Byrokratia oli sen verran koparankeittoa hidastanut, että koparoita ei tänä vuonna valitettavasti ollut tarjolla, mutta poronkäristys oli erinomaista. Toivottavasti ensi vuonna päästään taas syömään perinneherkkua.

Juhlapuheen pitänyt puoluesihteeri Laaninen tosin jaksoi muistuttaa, että ainoa oikea gallup tulee 19.4. ja hyvä niin. Laanisen puhe käsitteli pitkälti Suomen eri aluiden eriarvoisuutta: terveyseroja ja työttömyyttä. Tulevissa vaaleissa on pitkälti kyse siitä, minkälaisten arvojen varassa Suomea uudistetaan. 

Koparakeittojuhla keräsi yli 100 keskustalaista saman katon alle tätä pohtimaan. Koko maan tasapuoliselle kehittämiselle on oma paikkansa.

Tämä näkyy myös siinä, että kaiken kaikkiaan kampanjointi on näissä vaaleissa kyllä huomattavasti helpompaa keskustalaisena kuin neljä vuotta sitten. Puolueen noste on jokseenkin erilainen ja sanoma tuntuu saavan aiempaa enemmän tarttumapintaa.

Lisää paikkakunnasta: Sodankylä


Muistan edelleen uutiset Kemijärven sellutehtaan sulkemisesta. Kemijärvi ja koko Itä-Lappi kärsi eniten, mutta se oli isku koko Lapille.

Kemijärven ja lukuisten muiden tehtaiden sulkemisten vuoksi Suomen metsienkäyttö oli pitkään normaalia alemmalla tasolla, metsätaloudellisesti vajaakäytöllä.

Hiljalleen käyttöä on saatu takaisin ylöspäin. Venäjän tuonti on vähentynyt ja myös uusia investointeja on tullut. Kemijärven Keitele Groupin saha lienee yksi parhaista esimerkeistä.

Tiedote medialle 1.11.2018

Metsähallitus on tehnyt päätöksensä luontopalveluille kansallispuistojen ja retkeilyalueiden korjausvelan paikkaamiseksi esitetyistä lisärahoista. Lapin osalta palvelurakenteen kehittämiseen ja korjaamiseen on tulossa rahaa Napapiirin retkeilyalueelle, Auttikönkään luonnonsuojelualueelle sekä Pallas–Yllästunturin ja Urho Kekkosen kansallispuistoihin

Tiedote 25.10.2017, julkaistavissa heti

Kansanedustaja, Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni iloitsee tänään 25.10. eduskunnassa hyväksytystä kiinteistöverolain muutoksesta, joka mahdollistaa voimalaitosveron perimisen tuulivoimalaitoksilta. Lakimuutos hyväksyttiin äänin 151-8. Vain vasemmistoliiton eduskuntaryhmä äänesti muutosta vastaan.

Pääsiäispyhät katkaisi kivasti Savukosken legendaariset kuivalihamarkkinat. Kaunis sää ja paljon ihmisiä liikkeellä. Puheenaiheet vaihtelivat porotaloudesta, Vuotoksen altaasee, Sokliin ja pienten kuntien terveyspalveluihin. Mielestäni on selvää, että myös valtion tulee kantaa vastuunsa terveyspalveluiden rahoittamisesta.