Pirkanmaan piirikokouksessa esittäytymässä

2.4.2016

Kiva piirikokous Pirkanmaalla. Se murre on kyllä mahtavan tarttuvaa. 

Puheissa pohdituttaa maatalouden ahdinko, yrittämisen ja rakentamisen esteet, lähipalvelut sekä yhteiskuntasopimus. Helpotuksia on tulossa kuten julkisten hankintojen laatuvaatimukset ja eläinten hyvinvointikriteerit julkisissa keittiöissä käytetyille raaka-aineille.

Eilen tuli viimein voimaan myös kuntien oikeus myöntää poikkeuslupa rakentamisessa, enää ei tarvitse ELY-keskuksilta kysyä. 

Kiva piirikokous Pirkanmaalla. Se murre on kyllä mahtavan tarttuvaa Hymiö smilePuheissa pohdituttaa maatalouden ahdinko, yrittämisen ja rakentamisen esteet, lähipalvelut sekä yhteiskuntasopimus. Helpotuksia on tulossa kuten julkisten hankintojen laatuvaatimukset ja eläinten hyvinvointikriteerit julkisissa keittiöissä käytetyille raaka-aineille. Eilen tuli viimein voimaan myös kuntien oikeus myöntää poikkeuslupa rakentamisessa, enää ei tarvitse ELY-keskuksilta kysyä. Yhteiskuntasopimukselle totisesti toivomme onnistumista.

Omassa puheenvuorossani nostin esiin muutaman asian. Ensinnäkin Keskusta on paljon muutakin kuin kulloinenkin hallitus- tai oppositiopolitiikka. Keskusta on kansanliike ja työtä tehdään niin monella eri tavalla parempi yhteiskunta päämääränä. Perusta, jolle liike on rakentunut on ihmisyyttä, edistystä ja henkistä hyvinvointia, sitä ei rahalla mitata. Yli 400 000 ihmistä on työelämän ulkopuolella. Heidän saaminen töihin on tämän päivän köyhän asiaa.

Toisekseen. Hyvinvointiyhteiskunnassa valtio on vahva toimija. Kun apua tarvitaan, julkisen puolen täytyy pystyä auttamaan. Tämä liittyy epäilemättä vaikka perustulokokeiluun tai siihen, että meitä Keskustassa huolettaa lähipalvelut. Kyllä täytyy olla varmuus, että suurtenkin rakennemuutosten keskellä hyvinvointipalvelut säilyvät lähellä, kirjastot ovat käytettävissä eivätkä ammattikoulut kaikkoa vain suurimpiin kaupunkeihin.

Kolmannekseen. Keskustalla on iso koneisto. Koulutuksia pidetään, mutta aatteellinen puoli niistä uupuu. Puhumme monesti ajankohtaisesta poliittisesta tilanteesta, mutta pysähdymmekö pohtimaan syvällisemmin laajoja yhteiskunnallisia kysymyksiä ja ennen kaikkea päämäärää, miltä Suomi näyttää vuosikymmenten päästä? Sitäkin meidän pitäisi pohtia ja niille keskusteluille puoleen pitää tarjota visiointimahdollisuuksia.

 

 

Lisää paikkakunnasta: Katri varapuheenjohtajaksi


14.6.2018

Kiitos!

Suuret kiitokset kaikille!

Uskomaton määrä ihmisiä halusi tehdä työtä valintani puolesta, pyyteettömästi ja kelloon katsomatta.

Ei voi kuin sanoa: kii­tos rak­kaat ys­tä­vät, ko­e­tan ol­la sen luot­ta­muk­sen ar­voi­nen, jon­ka olen saanut.

Haluan kiittää hyvää ystävääni Antti Kurvista kovasta työpanoksesta kansanliikkeemme eteen. Se kantaa vielä pitkälle.

Samoin kanssaehdokkaat Pekka ja Jirka, teitte ison työn yhteisen aatteemme puolesta.

Sotkamossa valittu puoluejohto: Juhat, Hannakaisa ja Riikka, tästä se alkaa.

Nyt katse tulevaan.

Keskustan varapuheenjohtajakisassa toiselle kaudelleen ehdolla oleva Katri Kulmuni julkaisi tukijalistansa. Katrin tukijoukoissa on 400 keskustavaikuttajaa ympäri Suomea. 

He vetoavat, että jokainen Keskustan puoluekokousedustaja kirjoittaisi Sotkamossa varapuheenjohtajavaalissa Katrin yhdeksi kolmesta nimestä.

- Katrin kampanjaan on lähtynyt ihmisiä helposti mukaan. Katri on kiertänyt varapuheenjohtajana todella ahkerasti kaikissa Keskustan piireissä näiden kahden vuoden aikana. Hänen työnsä tunnetaan, Katrin kampanjapäällikkö Tuja Palosaari kertoo.

Tukijat ovat keskustalaisia vaikuttajia ympäri Suomea. Edustettuina ovat eri ikäiset ja taustaiset ihmiset, päättäjiä paikallistasolta eduskuntaan.

5.6.2018

Kepumyytit

Keskustasta liikkuu mitä moninaisempia väitteitä. Tavallaan on ihan imartelevaa, että juuri Keskusta on monien politiikan hokemien kohteena, mutta mitä on näiden väittämien taustalla?

Onko Keskusta todella auringonlaskun puolue tai vetääkö Keskusta aina kotiinpäin?

Varapuheenjohtajan tehtävä on kiertää kenttää - mielellään korvat auki!

Tätä pestiä ei voi muuten hoitaa.

Kahdessa vuodessa ennätin tämän verran.

Ensi lauantailta toivon valtakirjaa jatkaa kenttäkierrosta.

Mitä mieltä Katri on Suomen EU-jäsenyydestä? Entä aluepolitiikasta?