Koko maan kattava lentokenttäverkosto on menestyvien maakuntien edellytys

9.5.2016

Kannanotto 9.5.2016, vapaa julkaistavaksi heti

Kansanedustaja, Keskustan varapuheenjohtajaehdokas Katri Kulmuni (kesk.) pitää Finavian toimitusjohtaja Kari Savolaisen tuoretta haastattelua maakuntakenttien epävarmasta tulevaisuudesta turhana pelotteluna, joka ei perustu ainakaan Sipilän hallituksen linjaan.

- Kunnille on luvattu, että niille ei tämän hallituksen toimesta tule uusia velvoitteita ja tässä mielessä maakuntakenttien alueellistaminen ei tule kysymykseen. Lisäksi suuressa maakunnassa Lapissa on viisi lentokenttää ja jossain toisessa maakunnassa yksi, joten alueellistaminen ei sikälikään olisi tasapuolista, Kulmuni sanoo.

Kulmuni muistuttaa, että esimerkiksi Lapissa suorien kansainvälisten charter- ja reittilentojen määrä on kasvanut koko ajan ja paikoin matkailun kasvuvauhti on jopa 20 prosentin luokkaa. Kulmuni ihmetteleekin, miksei Finavia voisi keskittyä kansainvälisen lentoliikenteen kasvattamiseen sen sijaan, että maakuntia pelotellaan lisävelvoitteilla.

- Eikö Finavia haluakaan osallistua tämän kansantalouden kakun kasvattamiseen? Suomi on laaja maa, jonka on mahdollista menestyä alueiden vahvuuksia hyödyntäen, mikä vaatii, että elinkeinoelämän perusedellytykset kuten liikenneyhteydet ovat kunnossa. Finavia on perustettu muun muassa tätä varten ja toivon, että he keskittyvät tehtävänsä täyttämiseen eivätkä maakuntaverkoston nakertamiseen, Kulmuni toteaa.

 

Lisätietoja: Katri Kulmuni, 044 2555 903

Lisää paikkakunnasta: Katri varapuheenjohtajaksi


14.6.2018

Kiitos!

Suuret kiitokset kaikille!

Uskomaton määrä ihmisiä halusi tehdä työtä valintani puolesta, pyyteettömästi ja kelloon katsomatta.

Ei voi kuin sanoa: kii­tos rak­kaat ys­tä­vät, ko­e­tan ol­la sen luot­ta­muk­sen ar­voi­nen, jon­ka olen saanut.

Haluan kiittää hyvää ystävääni Antti Kurvista kovasta työpanoksesta kansanliikkeemme eteen. Se kantaa vielä pitkälle.

Samoin kanssaehdokkaat Pekka ja Jirka, teitte ison työn yhteisen aatteemme puolesta.

Sotkamossa valittu puoluejohto: Juhat, Hannakaisa ja Riikka, tästä se alkaa.

Nyt katse tulevaan.

Keskustan varapuheenjohtajakisassa toiselle kaudelleen ehdolla oleva Katri Kulmuni julkaisi tukijalistansa. Katrin tukijoukoissa on 400 keskustavaikuttajaa ympäri Suomea. 

He vetoavat, että jokainen Keskustan puoluekokousedustaja kirjoittaisi Sotkamossa varapuheenjohtajavaalissa Katrin yhdeksi kolmesta nimestä.

- Katrin kampanjaan on lähtynyt ihmisiä helposti mukaan. Katri on kiertänyt varapuheenjohtajana todella ahkerasti kaikissa Keskustan piireissä näiden kahden vuoden aikana. Hänen työnsä tunnetaan, Katrin kampanjapäällikkö Tuja Palosaari kertoo.

Tukijat ovat keskustalaisia vaikuttajia ympäri Suomea. Edustettuina ovat eri ikäiset ja taustaiset ihmiset, päättäjiä paikallistasolta eduskuntaan.

5.6.2018

Kepumyytit

Keskustasta liikkuu mitä moninaisempia väitteitä. Tavallaan on ihan imartelevaa, että juuri Keskusta on monien politiikan hokemien kohteena, mutta mitä on näiden väittämien taustalla?

Onko Keskusta todella auringonlaskun puolue tai vetääkö Keskusta aina kotiinpäin?

Varapuheenjohtajan tehtävä on kiertää kenttää - mielellään korvat auki!

Tätä pestiä ei voi muuten hoitaa.

Kahdessa vuodessa ennätin tämän verran.

Ensi lauantailta toivon valtakirjaa jatkaa kenttäkierrosta.

Mitä mieltä Katri on Suomen EU-jäsenyydestä? Entä aluepolitiikasta?