Keskustan Kulmuni: Keskusta korottaa jälleen pienimpiä vähimmäispäivärahoja

11.4.2018

Kannanotto tiedotusvälineille 11.4.2018

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni kiittää Sipilän hallitusta kehysriihessä tehdystä päätöksessä korottaa pienimpiä äitiys-, isyys-, sairaus-, kuntoutus-, erityishoito- ja vanhempainpäivärahoja työmarkkinatuen tasolle. Kaikkein pienimmät vähimmäispäivärahat nousevat. Käytännössä korotukset ovat noin 80 euroa kuukaudessa

- Keskusta on perusturvapuolue. Olemme tavoitelleet tätä korotusta pitkään. On hienoa, että parantuneen taloustilanteen ja työllisyyden kasvaessa pystytään tekemään panostuksia myös perusturvaan. Keskusta sanoi jo viime syksyn budjettiriihessä, että kasvu kuuluu kaikille. Juuri tällaisia päätöksiä tarvitaan, kiittää Kulmuni.

Kulmuni pitää tärkeänä, että myös pienimpien päivärahojen varassa olevat ihmiset pääsevät osalliseksi talouden hyvästä vireestä. Sairauslomalla tai vanhempainvapaalla olevan ihmisen pitää pärjätä yhtä lailla kuin työttömänkin.

- Jo toistamiseen keskustalaisen pääministerin johdolla saadaan korotuksia vähimmäispäivärahoihin. Viimeksi vuoden 2009 alusta astuivat voimaan Matti Vanhasen toisen hallituksen esittämät vähimmäispäivärahakorotukset. Perusturvan parantaminen on Keskustan pitkäjänteinen linja, Kulmuni muistuttaa.

 

Lisätietoja: Katri Kulmuni, puh. 044 2555 903


- Kahden vuoden aikana minulle on muodostunut hyvä kuva siitä, mitä Keskusta tarvitsee. Kiteytän ne tulevaisuuteen ja toimintaan, Kulmuni sanoo.