Keskustan Kulmuni: Alueellinen kuljetustuki jatkuu  

31.8.2017

TIEDOTE medialle 31.08.2017, vapaa julkaistavaksi heti                                                                                                                                                    

Hallitus on päässyt tänään 31.8. sopuun ensi vuoden budjettiesityksestä.

Pohjois- ja Itä-Suomen yrityksille tärkeä 5 miljoonan euron alueellinen kuljetustuki jatkuu.

- Pohjoismaisilla kotimarkkinoilla kilpailtaessa kuljetustuki on tärkeä kilpailutilanteen kannalta tuen ollessa käytössä myös Ruotsissa ja Norjassa. Kuljetustuki on merkittävä pitkien etäisyyksien maakunnille, Kulmuni sanoo.

- Valitettavaa oli, että kuljetustuki ei sisältynyt valtiovarainministeri Orpon budjettiesitykseen. Tärkeää on, että Keskustan johdolla kuljetustuen jatko nyt varmistui, Kulmuni toteaa.

Lisätietoja:

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni, p. 044-2555 903


Kirjoitus on julkaistu kolumnina KemiTornio-kaupunkilehdessä 30.8.2017.

Todennäköisesti Suomen ensimmäinen terrorismirikos tapahtui viikko sitten perjantaina Turussa. Moni piti mahdollisena, jopa todennäköisenä, että Suomeenkin saattaa osua jonkun tai joidenkin hullujen isku. Aurinkoinen päivä muuttui sysimustaksi. Iskut lähialueilla ovat kietoneet verkkoa yllemme - meilläkin saattaisi sattua jotain ikävää.

Turun jälkeen mietitään, mitä olisi voitu tehdä toisin. Äärioikealla syytetään ulkomaalaistaustaisia lähtökohtaisesti epäilyttäviksi, äärivasemmalla ei ehkä vieläkään haluta puhua iskusta sen rikosnimikkeellä. Keskellä halutaan vain saada tällainen hulluus loppumaan.