Keskustan Kulmuni: Alueellinen kuljetustuki jatkuu  

31.8.2017

TIEDOTE medialle 31.08.2017, vapaa julkaistavaksi heti                                                                                                                                                    

Hallitus on päässyt tänään 31.8. sopuun ensi vuoden budjettiesityksestä.

Pohjois- ja Itä-Suomen yrityksille tärkeä 5 miljoonan euron alueellinen kuljetustuki jatkuu.

- Pohjoismaisilla kotimarkkinoilla kilpailtaessa kuljetustuki on tärkeä kilpailutilanteen kannalta tuen ollessa käytössä myös Ruotsissa ja Norjassa. Kuljetustuki on merkittävä pitkien etäisyyksien maakunnille, Kulmuni sanoo.

- Valitettavaa oli, että kuljetustuki ei sisältynyt valtiovarainministeri Orpon budjettiesitykseen. Tärkeää on, että Keskustan johdolla kuljetustuen jatko nyt varmistui, Kulmuni toteaa.

Lisätietoja:

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni, p. 044-2555 903


Kirjoitus on julkaistu Uusi Rovaniemi -lehden Eduskunnasta-palstalla 30.8.2017.

Iltojen pimentyessä sähkölaskut kasvavat. Sähkönsiirtomaksujen korkeat hinnat harvaan asutuilla alueilla on kestopuheenaihe. Sähkönsiirtohinnat saattavat olla korkeampia kuin itse sähkön hinta. 

Siirtohintoja symboloi syystäkin Caruna. Siirtohintojen nousulla on myös syvemmälle menevät juuret. Muutama kesä sitten Savon seudulla ja Keski-Suomessa riehui myrsky, joka katkoi sähköjä. 

Silloisen energiaministerin, nykyisen Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren aloitteesta säädettiin laki, joka käytännössä velvoitti sähköyhtiöt massiiviseen säävarmistamiseen. Kustannukset satojen kilometrien mittaisten sähkölinjojen kaivamisesta maahan ovat valtavia.