Katri Suomenmaassa: Vahvat seudut pitävät Suomen voimissaan

3.6.2016

Sipilän hallituksella on takanaan ensimmäinen vuosi. Keskustajohtoinen hallitus on ehtinyt tehdä monta merkittävää päätöstä Suomen suunnan muuttamiseksi. Tärkein näistä on vahvan maakuntahallinnon luominen.

Tulevaisuudessa maakunnat voivat kehittää alueensa hyvinvointia itsenäisemmin. Omaa maakuntaa koskevat päätökset tehdään maakunnan sisällä. Tämä on merkittävä ajatustavan muutos, joka tuo paljon mahdollisuuksia koko Suomen hyvinvoinnin edistämiseen.

 

Julkaistu mielipidekirjoituksena Suomenmaassa 3.6.2016:

Vahvat seudut pitävät Suomen voimissaan

Sipilän hallituksella on takanaan ensimmäinen vuosi. Keskustajohtoinen hallitus on ehtinyt tehdä monta merkittävää päätöstä Suomen suunnan muuttamiseksi. Tärkein näistä on vahvan maakuntahallinnon luominen.

Tulevaisuudessa maakunnat voivat kehittää alueensa hyvinvointia itsenäisemmin. Omaa maakuntaa koskevat päätökset tehdään maakunnan sisällä. Tämä on merkittävä ajatustavan muutos, joka tuo paljon mahdollisuuksia koko Suomen hyvinvoinnin edistämiseen.

Kiertäessäni eri puolilla Suomea monet ihmiset ovat kertoneet tyytyväisyytensä siihen, että politiikassa siirrytään pääkaupunkiseudun ja muutaman muun suurkaupungin kehittämiseen tähtäävästä metropolipolitiikasta maakuntien vahvistamiseen. Samalla ihmiset ovat kuitenkin esittäneet huolensa siitä, tarkoittaako maakuntahallinto vain maakuntakeskusten kehittämistä.

Tunnen torniolaisena tämän kysymyksen varsin hyvin. Seutukunnissa eri puolilla maata käydään jatkuvasti tätä samaa pohdintaa.

Seutujen vahvistaminen on erittäin tärkeää. Maakuntakeskusten rinnalla meillä on noin 70 vahvaa seutukuntaa, jotka rakentuvat ihmisten luonnollisen kanssakäymisen sekä työssäkäynnin ja taloudellisen yhteistyön varaan. Meidän on pidettävä huoli näiden kaikkien alueiden tasapainoisesta kehittämisestä, jotta saamme maamme voimavarat käyttöön.

Tulevissa päätöksissä on otettava paremmin huomioon seutujen kehittäminen. Kun tehdään päätöksiä uuden luomisesta tai valitettavasti joskus myös vanhan lakkauttamisesta, on niiden kohdistuttava tasapuolisesti eri puolille maata. Säästöjen kerrannaisvaikutukset eivät saa kohtuuttomasti kasautua tietylle ihmisryhmälle tai seutukunnalle.

Kunnat voivat keskittyä tulevaisuudessa entistä paremmin elinkeinotoimintaan sekä sivistyspalvelujen ja yhteisöllisyyden vahvistamiseen. Seudut voivat kirkastaa omaa profiiliaan.

Seuduilla tarvitaan kuitenkin vahvaa valtakunnallista tukea. Keskustan on nostettava tulevien kunta- ja maakuntavaalien kärkiteemakseen koko Suomen tasapainoinen kehittäminen.

Historiallinen kuntakentän muutos voi olla kuntien, seutujen ja alueiden kannalta sekä uhka että mahdollisuus. Meidän on yhteisvoimin käännettävä uhkat mahdollisuuksiksi ja annettava jokaiselle suomalaiselle toivo paremmasta.

 

Katri Kulmuni

Kansanedustaja, keskustan varapuheenjohtajaehdokas

Tornio

Lisää paikkakunnasta: Katri varapuheenjohtajaksi


14.6.2018

Kiitos!

Suuret kiitokset kaikille!

Uskomaton määrä ihmisiä halusi tehdä työtä valintani puolesta, pyyteettömästi ja kelloon katsomatta.

Ei voi kuin sanoa: kii­tos rak­kaat ys­tä­vät, ko­e­tan ol­la sen luot­ta­muk­sen ar­voi­nen, jon­ka olen saanut.

Haluan kiittää hyvää ystävääni Antti Kurvista kovasta työpanoksesta kansanliikkeemme eteen. Se kantaa vielä pitkälle.

Samoin kanssaehdokkaat Pekka ja Jirka, teitte ison työn yhteisen aatteemme puolesta.

Sotkamossa valittu puoluejohto: Juhat, Hannakaisa ja Riikka, tästä se alkaa.

Nyt katse tulevaan.

Keskustan varapuheenjohtajakisassa toiselle kaudelleen ehdolla oleva Katri Kulmuni julkaisi tukijalistansa. Katrin tukijoukoissa on 400 keskustavaikuttajaa ympäri Suomea. 

He vetoavat, että jokainen Keskustan puoluekokousedustaja kirjoittaisi Sotkamossa varapuheenjohtajavaalissa Katrin yhdeksi kolmesta nimestä.

- Katrin kampanjaan on lähtynyt ihmisiä helposti mukaan. Katri on kiertänyt varapuheenjohtajana todella ahkerasti kaikissa Keskustan piireissä näiden kahden vuoden aikana. Hänen työnsä tunnetaan, Katrin kampanjapäällikkö Tuja Palosaari kertoo.

Tukijat ovat keskustalaisia vaikuttajia ympäri Suomea. Edustettuina ovat eri ikäiset ja taustaiset ihmiset, päättäjiä paikallistasolta eduskuntaan.

5.6.2018

Kepumyytit

Keskustasta liikkuu mitä moninaisempia väitteitä. Tavallaan on ihan imartelevaa, että juuri Keskusta on monien politiikan hokemien kohteena, mutta mitä on näiden väittämien taustalla?

Onko Keskusta todella auringonlaskun puolue tai vetääkö Keskusta aina kotiinpäin?

Varapuheenjohtajan tehtävä on kiertää kenttää - mielellään korvat auki!

Tätä pestiä ei voi muuten hoitaa.

Kahdessa vuodessa ennätin tämän verran.

Ensi lauantailta toivon valtakirjaa jatkaa kenttäkierrosta.

Mitä mieltä Katri on Suomen EU-jäsenyydestä? Entä aluepolitiikasta?